Ճագարի միսը՝ թթվասերով՝ պատրաստված ջեռոցում
Բաղադրիչներ
1. Ճագարի միս – 600 գ
2. Սոխ – 1 հատ
3. Աղ, սև աղացած պղպեղ
4. Մսի համեմունք – 1 ճ/գ
5. Բուսայուղ – 3 ճ/գ
6. Թթվասեր – 4 ճ/գ
7. Սխտոր – 1 պճեղ
8. Ջուր – 50 մլ
Պատրաստման եղանակը
1. Ճագարը մասնատել և լավ լվանալ սառը ջրով: Չորացնել: Աղ, սև աղացած պղպեղ, համեմունք ցանել: Թողնել մոտ 20-30 րոպե:
2. Տապակի մեջ բուսայուղ լցնել, դնել բարձր կրակին: Լավ տաքացնել, միսը շարել տապակի մեջ:
3. Տապակել բոլոր կողմերից, մինչև ոսկեգույն դառնալը: Պետք է տապակել բարձր կրակի վրա շատ արագ, որպեսզի մսի հյութը մնա ներսում:
4. Տապակած կտորները տեղավորել հրակայուն կաղապարի մեջ:
5. Մաքրած սոխը շերտատել օղակաձև և շարել մսի վրա:
6. Առանձին թասի մեջ խառնել թթվասերը, ջուրը և ճզմած սխտորը: Խառնել, դարձնել միասեռ զանգված: Մի փոքր աղ ավելացնել:
7. Սոուսը լցնել մսի վրա: Կաղապարը ծածկել փայլաթիթեղով և դնել ջեռոցը:
8. Թողնել ջեռոցում մոտ 1-1.5 ժամ, ջեռոցից հանելուց 20 րոպե առաջ կաղապարը բացել, թողնել, որ միսը կարմրի:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը