Բաժիններ՝

Աղցան լոլիկով և չորահացով

Շոգ Իտալիայում Պանցանելլա աղցանն ուտում են կեսօրին, որպեսզի զովանան։

Բաղադրիչներ

1. Սպիտակ հաց – 300 գ

2. Լոլիկ – 300 գ

3. Բուլղարական կարմիր պղպեղ – 100 գ

4. Բուլղարական դեղին պղպեղ – 100 գ

5. Սոխ – 200 գ

6. Մաղադանոս – 1 փունջ

7. Ռեհան – 1 փունջ

8. Սխտոր – 3 պճեղ

9. Կապար – 2 ճ/գ

10. Բալզամիկ քացախ – 6 ճ/գ

11. Ջուր – 125 մլ

12. Ձիթայուղ – 8 ճ/գ

13. Դափնու տերև – 1 հատ

14. Աղ, սև պղպեղ

Պատրաստման եղանակը

1. Խառնել բալզամիկ քացախը ջրի հետ, ավելացնել դափնու տերևը:

2. Խառնուրդը հասցնել եռման, սառեցնել և լցնել չոր հացի վրա: Թողնել 20 րոպե:

3. Լոլիկը կեղևազրկել, կտրատել: Պղպեղը խորանարդաձև կտրատել, սոխը շերտատել, կանաչին մանր կտրատել:

4. Հացը քամել և կտորների բաժանել: Հացը խառնել բանջարեղենի և կապարի հետ խորը թասի մեջ:

5. Պատրաստել սոուսը: Սխտորը ճզմել, խառնել ձիթայուղի հետ: Ավելացնել կտրատված մաղադանոս, 2 ճ/գ բալզամիկ քացախ, աղ և պղպեղ ցանել:

6. Սոուսը լցնել հացի վրա և լավ խառնել, աղ ցանել: Դնել սառնարանի մեջ մոտ 1 ժամ: Մատուցել:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս