Բաժիններ՝

Կաթնաշոռային թխվածք՝ սպիտակաձավարով և վանիլինով

Բաղադրիչներ

1. Կաթնաշոռ – 500 գ

2. Ձու – 3 հատ

3. Սպիտակաձավար – 5 ճ/գ

4. Շաքարավազ – 3 ճ/գ

5. Վանիլին – 1 թ/գ

6. Փխրեցուցիչ – 1 ճ/գ

Պատրաստման եղանակը

1. Ջեռոցը տաքացնել մինչև 180 աստիճան:

2. Բոլոր բաղադրիչները խառնել, բացի ձվի սպիտակուցից:

3. Առանձին թասի մեջ հարել ձվի սպիտակուցը 1 պտղունց աղի հետ և զգուշությամբ խառնել կաթնաշոռային զանգվածին:

4. Պատրաստի զանգվածը լցնել յուղապատ կաղապարի մեջ և թխել 45 րոպե, մինչև թխվածքի ոսկեգույն դառնալը:

5. Թխվածքը մատուցել տաք վիճակում, թթվասերով կամ մուրաբայով:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս