Բաժիններ՝

Սպագետի ալլա Պուտանեսկա

Բաղադրիչներ

1. Ձիթայուղ – 50 մլ

2. Սխտոր – 4 պճեղ

3. Լոլիկ – 1 բանկա

4. Կալամատա – 100 գ

5. Անչոուսի փափկամիս – 3 հատ

6. Կապար – 1 ճ/գ

7. Չորացրած խնկածաղիկ – 1 թ/գ

8. Աղացած կարմիր պղպեղ – 1/2 թ/գ

9. Սպագետի – 500 գ

10. Մաղադանոս – 10 գ

11. Պարմեզան – 100 գ

12. Աղ, սև պղպեղ

Պատրաստման եղանակը

1. Տապակի մեջ տաքացնել ձիթայուղը միջին կրակի վրա: Ավելացնել մանր կտրատված սխտորը և անչոուսը, թողնել 1 րոպե:

2. Ավելացնել սերմերը հեռացրած լոլիկը, կիսած կալամատան, կապարը, խնկածաղիկը և պղպեղը: Սոուսը հասցնել եռման: Խառնելով եփել մոտ 8 րոպե, մինչև սոուսի պնդանալը: Աղ և պղպեղ ցանել:

3. Սպագետին եփել, քամել և վերադարձնել կաթսայի մեջ: Ավելացնել սոուսը և կտրատված մաղադանոսը: Դնել կրակի վրա մի քանի րոպե, որպեսզի սպագետին ներծծվի սոուսով: Մատուցել քերած պարմեզանով:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս