Տանձից պատրաստված կրեմ-ապուր
Բաղադրիչներ
1. Տանձ – 1 հատ
2. Սոխ – 50 գ
3. Կոճապղպեղ – 50 գ
4. Անանուխ – 5 գ
5. Նուշի կաթ – 500 մլ
6. Մանանեխ – 10 գ
Պատրաստման եղանակը
1. Տանձը և սոխը կտրատել: Տապակել կոճապղպեղի և անանուխի հետ միասին: Ավելացնել նուշի կաթը և եփել: Հենց տանձը փափկի, հարել բլենդերով և քամել:
2. Դեկորի համար օգտագործել կարամելիզացված տանձ: Տապակել տանձը բուսայուղով և շաքարավազով մինչև կարամելիզացվելը: Ավելացնել մանանեխը: Լցնել ափսեների մեջ, զարդարել կարամելիզացված տանձով և անանուխի տերևներով:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը