Ծովախեցգետնով ու դեղձով աղցան
Բաղադրիչները՝
- 500 գ ծովախեցգետին
- 8 հատ չերրի լոլիկ
- 1 հատ դեղձ
- 1թ.գ. կիտրոնի հյութ
- 4 ճ.գ. մայոնեզ
- 1 թ.գ. կոնյակ
- 1/2 հատ լայմ
- աղացած կայենյան պղպեղ
- աղ
Պատրաստման եղանակը
Ծովախեցգետինները կիտրոնի հյութով աղաջրի մեջ եփեք, հետո մաքրեք:
Դեղձի վրա պատառաքաղով անցքեր արեք, մի քանի վայրկյանով մտցրեք եռացրած ջրի մեջ, կեղևը մաքրեք, կիսեք, կորիզը հեռացրեք ու կտրտեք:
Չերրի լոլիկները կիսեք:
Պատրաստած բաղադրիչները խառնեք:
Սոուսի համար մայոնեզը խառնեք կոնյակի ու կայենյան պղպեղի հետ:
Մատուցելիս աղցանը լցրեք հազարի տերևների վրա, վրան լցրեք սոուսը:
Ցանկության դեպքում աղցանը զարդարեք կանաչիով: