Ճագարի մսով ռուլետ՝ անանասի սոուսով
Բաղադրիչները
6 բաժնի համար
- 800 գ ճագարի բդիկներ
- 3 հատ գունավոր պղպեղ՝ կանաչ, կարմիր ու դեղին
- 2 հատ թթու վարունգ
- 150 գ պանիր
- 3 ճ.գ. խնձորի քացախ
- 1 ճ.գ. ձիթապտղի ձեթ
- 1/2 բաժակ նարնջի հյութ
- 1 ճ.գ. մեղր
- 1 թ.գ. ուրց
Սոուսի համար
- 100 գ անանաս
- 2 ճ.գ. կարագ
- 30 գ կտրտած սխտոր
- աղացած կարմիր պղպեղ
Պատրաստման եղանակը
Ճագարի բդիկները կտրատեք, ոսկորները հեռացրեք: Փափկամիսը ծեծեք, վրան ցանեք ուրցը, աղ ու պղպեղ արեք:
Կանաչ պղպեղները մաքրեք սերմերից, բարակ տաշեղների ձևով կտրատեք: Վարունգն ու պանիրը քառակուսաձև կտրատեք:
Ճագարի ծեծած մսի վրա շերտերով շարեք քաղցր պղպեղը, կտրտած պանիրն ու վարունգը, ապա ռուլետի ձևով փաթաթեք, ծայրերը թելով կամ փայտիկներով ամրացրեք: Ռուլետի վրա խնձորի քացախ ու ձիթապտղի ձեթ ցողեք:
Ռուլետի վրա ցողեք մեղրի ու աղացած սև պղպեղի հետ խառնած նարնջի հյութը, ապա տեղադրեք կերակրի ջերմադիմացկուն տոպրակի մեջ, 50 րոպեով տեղավորեք ջեռոցում:
Սոուսի համար անանասը կտրատեք, կարագի մեջ տապակեք: Ավելացրեք կտրտած սխտորը, կես բաժակ ջուր, աղ ու պղպեղ արեք, հարեք ու տաքացրեք:
Մատուցելիս ռուլետի վրա լցրեք պատրաստած սոուսը: