Բաժիններ՝

Ծովախեցգետինը՝ կիտրոնի զամբյուղի մեջ

Բաղադրիչները՝

  • 400 գ մաքրած ու եփած մանր ծովախեցգետին
  • 6 հատ կիտրոն
  • 2 ճ.գ. կարագ
  • 1 ճ.գ. սպիտակ գինի
  • 2 հատ ձվի դեղնուց
  • 1 ճ.գ. լայմի հյութ
  • 3 ճ.գ. ձկնկիթ
  • աղ

Պատրաստման եղանակը

Կիտրոնները կիսեք, միջուկները հեռացրեք:

Սոուսի համար գինին խառնեք 1 ճ.գ. ջրի հետ ու տաքացրեք: Գինին ու ջուրն անընդհատ խառնելով՝ ավելացրեք ձվի դեղնուցները և տաքացրեք մինչև խտանալը: Վերջում ավելացրեք կարագը:

Կարդացեք նաև

Ծովախեցգետինները ավելացրեք սոուսին, աղ արեք ու խառնեք: Ստացված խառնուրդը լցրեք կիտրոնի զամբյուղների մեջ:

Մատուցելիս զամբյուղիկները զարդարեք ձկնկիթով ու ծովախեցգետնով:

Տեսանյութեր

Լրահոս