Հավի մսով ու գետնանուշով աղցան
Բաղադրիչները՝
- 180 գ հավի եփած փափկամիս
- 50 գ բոված, աղի գետնանուշ
- 300 գ պահածոյացրած եգիպտացորեն
- 1-ական քաղցր պղպեղ՝ կանաչ ու կարմիր
- 2 հատ լոլիկ
- 1/2 բաժակ մայոնեզ
- 2 ճ.գ. կիտրոնի հյութ
- 6 ճյուղ մաղադանոս
- աղացած սև պղպեղ
- աղ
Պատրաստման եղանակը
Պղպեղները խորովեք, հովացրեք, մաքրեք կեղևից ու սերմերից, պտղամիսը տաշեղների ձևով կտրատեք:
Լոլիկների վրա խաչաձև կտրվածք արեք, մտցրեք եռման, ապա սառը ջրի մեջ, մաքրեք կեղևից ու սերմերից, պտղամիսը խորանարդաձև կտրատեք:
Հավի փափկամիսը տաշեղների ձևով կտրատեք:
Կտրտած մաղադանոսի կեսն ու պատրաստած բաղադրիչները խառնեք եգիպտացորենի, հավի մսի հետ, համեմեք աղի, աղացած սև պղպեղի ու կիտրոնի հյութի հետ խառնած մայոնեզով, խառնեք:
Մատուցելիս աղցանի վրա մանրացրած գետնանուշը ու մաղադանոսի մնացած կեսը լցրեք: