Ձմռանը կամ սեզոնի փոփոխության ժամանակ յուրաքանչյուր մարդ մտածում է իմունիտետի բարձրացման մասին: Դրա համար դեղահաբեր ընդունելն այնքան էլ ցանկալի չէ, քանի որ չգիտես՝ արդյոք դրանից իմունիտետը կբարձրանա՞, թե՞ ոչ: Ներկայացնում ենք իմունիտետի բարձրացման ստուգված միջոցներ՝ ժողովրդական բժշկությունից: Այս երկու բաղադրատոմսերը կօգնեն և երեխաներին, և մեծահասակներին:
Զարկերակները մաքրելու համար այլևս պարտադիր չէ հաբեր ընդունել, բավարար է պրոֆիլակտիկայի համար ամեն օր օգտագործել նռան բնական հյութ:
Եթե ունեք քնի հետ կապված պրոբլեմներ, ապա ցանկանում ենք ներկայացնել Ձեզ 10 բնական մթերքներ, որոնք կօգնեն հեշտ լուծել այդ խնդիրը:
Դիետան՝ հարուստ մրգերով, կարող է պաշտպանել մարդուն տարբեր տեսակի հիվանդություններից: Բազմաթիվ հետազոտություններ ապացուցում են, որ օրական մրգի 5 չափաբաժնի օգտագործումն ընդունակ է իջեցնել ուռուցքների առաջացման ռիսկը 40 տոկոսով: Դրանք են՝
Ակնհայտ է, որ կան շատ հետազոտություններ առողջ սնունդի վերաբերյալ, և թե ինչպիսի վիտամիններ և միկրոէլեմենտներ պետք է ընդունեն երեխաները սնունդի միջոցով՝ աճող օրգանիզմի առողջության համար: Իսկ որ մթերքներն են նպաստում երեխաների մտավոր ընդունակությունների զարգացմանը:
Շատերն ունեն սովորություն ուտելու հաց բացարձակապես ամեն ինչի հետ: Մենք վերահսկում ենք մեր քաշը, հաշվում ենք կալորիաները, բայց այդպես էլ չսովորեցինք ուտել հաց՝ առանց օրգանիզմին վնասելու: TakProsto-ն ներկայացնում է 5 մթերք, որոնց հետ խորհուրդ չի տրվում հաց ուտել:
Պատվաստումները և թուրմերը, իհարկե, օգնում են բարելավել առողջությունը: Սակայն երբեմն բարելավել ինքնազգացողությունը կարող են առաջին հայացքից շատ պարզ բաներ: Բացահայտում ենք մի քանի խորհուրդներ, որոնք կօգնեն միշտ լինել առողջ և երջանիկ:
Կիտրոնի սերմերի մեջ պարունակվող եթերայուղերն ունեն տոքսինները հեռացնող հզոր հատկություններ: Օրգանիզմը մաքրելու համար առավոտյան կիտրոնի սերմերի մի պտղունց փոշին խմեք մի բաժակ ջրով: Բուժման ընթացքը ամիսը մեկ անգամ է, բայց ոչ ավելի, քան 7 օր: Այդ ընթացքում սննդակարգից պետք է բացառել քաղցր, կծու և ճարպային կերակուրները:
Շատերի համար ապուրը և ընթրիքը հոմանիշներ են: Փոքր հասակից մեզ սովորեցնում են, որ առանց ապուրի հնարավոր չէ ապրել: «Եթե ապուր չուտես, ստամոքսիդ հետ խնդիրներ կառաջանան». հաճախ ասում են մայրիկները և տատիկները, երբ երեխաները հրաժարվում են ընթրիքին ապուր ուտելուց:
Բոլորը գիտեն, որ գազավորված քաղցր ըմպելիք խմելը շատ վնասակար է: Իսկ ինչո՞ւ: Հնարավո՞ր է՝ վնասը այնքան էլ մեծ չէ, ինչպես մեզ համոզում են: Կարդացեք այս նյութը և կատարեք Ձեր անձնական եզրահանգումը, թե արդյո՞ք արժե օգտագործել գազավորված ըմպելիք: Ընտրությունը Ձերն է:
Շնորհիվ օգտակար ճարպաթթուների և միկրոէլեմենտների, այս մթերքներն անփոխարինելի էներգիայի աղբյուր են ուղեղի համար: Անպայման ավելացրեք այս 10 մթերքները Ձեր սննդակարգում և կտեսնեք, թե ինչպես կբարելավվի հիշողությունը և կենտրոնանալու ընդունակությունը:
Ռեհանի սերմերի օգտակար հատկություններն այնքան տպավորիչ են, որ դրանք յուրաքանչյուր մարդ պետք է շտապ ներառի իր սննդակարգում:
10 մթերք, որոնք կօգնեն Ձեզ բացել երկրորդ շնչառություն: Դրանք Ձեզ կդարձնեն ոչ միայն առույգ, այլ նաև կբարձրացնեն Ձեր տրամադրությունը:
Շուկաներն արդեն լի են հյութալի լոլիկներով: Լավագույն ժամանակն է լոլիկի հյութ պատրաստելու համար: Ցավոք, բոլորը չէ, որ ունեն շաբաթը մեկ անգամ լոլիկի հյութ խմելու սովորություն, այնինչ այն շատ առողջարար է: Ներկայացնում ենք տնական լոլիկի հյութի 5 օգտակար հատկանիշները:
Բանանի օգտակարությունն օրգանիզմի համար անվիճելի է, սակայն, ամեն դեպքում, չարժե չարաշահել դրա օգտագործումը: Բանանը դասվում է բավականին բարձր կալորիականություն ունեցող մրգերի շարքին. 100 գրամում պարունակվում է 85-90 կկալ:
Ի՞նչ կանոնների եք հետևում աղցան պատրաստելիս: Սննդաբանները խորհուրդ են տալիս օգտագործել գունավոր բանջարեղեն՝ ծիածան ստանալու համար: Այդպիսի աղցանը ոչ միայն գեղեցիկ է, այլև զգալիորեն ավելի օգտակար հատկանիշներ ունի:
Ավելորդ քաշից ազատվելու համար մենք հաճախ սննդակարգից հանում ենք շաքարավազը և քաղցրավենիքը, ինչպես նաև հացաբուլկեղենը: Ինչ հետևանքներ է ունենում սննդակարգից հացը հանելը և ինչով է կարելի այն փոխարինել, ներկայացրել է Takprosto-ն:
Անգամ դպրոցականները գիտեն, որ մարդը պետք է օրական բավականաչափ ջուր խմի: Երկար կարելի է խոսել այն մասին, թե ինչպես է կառուցված մեր օրգանիզմը, և ինչու է այդքան կարևոր կենսատու հեղուկը: Բայց այժմ չենք վերաշարադրելու կենսաբանության դասագրքերը, պարզապես կպատմենք, թե առավոտյան ինչպիսի ջուր է պետք խմել և ինչպիսի ազդեցություն ակնկալել:
Նախազգուշացվա՞ծ ես, ուրեմն զինված ես: Ահա 15 ազդանշաններ, որոնք տալիս է մեր օրգանիզմը՝ նախքան հիվանդանալը:
Elle.ru կայքը գրում է, որ դիետա պահել սկսելով՝ մարդիկ ցանկանում են արագ արդյունքի հասնել: Սակայն նիհարելը դանդաղ գործընթաց է: Կայքը ներկայացրել է մի քանի խորամանկություններ, որոնք կօգնեն նիհարել մեկ շաբաթվա ընթացքում:
Գոյություն ունի նիհարելու բավականին պոպուլյար միջոց, որն օգտագործում են նրանք, ովքեր չեն ցանկանում խճճվել բարդ դիետաների մեջ. չուտել ժամը 18:00-ից հետո: Բայց կան մթերքներ, որոնք կարելի է ուտել և 18:00-ից հետո, և 22:00-ից հետո: Դրանք շատ օգտակար են և ցածր կալորիականություն ունեն:
Բրիտանացի սննդաբան Կլարիսա Լենհերը հինգ նշան է առանձնացրել, որոնք տարբերակում են հյուծվածությունը հասարակ հոգնածությունից: Այս մասին հայտնում է Express թերթը:
Ճակնդեղի հյութ խմելը նպաստում է բերանի խոռոչում այնպիսի մանրէների աճին, որոնք ազդում են արյունատար անոթների առողջության և ուղեղի ավելի լավ աշխատանքի վրա։ Meddaily պարբերականի փոխանցմամբ՝ այս մասին նշվում է 70-80 տարեկան մարդկանց շրջանում արված հետազոտությունում:
Express պարբերականի փոխանցմամբ՝ ցիտրուսային մրգերի, հատկապես նարնջի չափից շատ օգտագործումը ավելացնում է մաշկի քաղցկեղով հիվանդանալու հավանականությունը:
Իր օգտակար հատկություններով զարմանալի այս արմատը կարող է էականորեն լավացնել ձեր տրամադրությունը, արտաքին տեսքն ու ֆիզիկական ինքնազգացողությունը: Այս մասին տեղեկացնում է gornnisa.ru կայքը:
Adme.ru-ն գրում է, որ համեղ մթերքը ոչ միշտ է օգտակար։ Բացառություններից մեկը նուշն է, որը բազմաթիվ վիտամիններ և այլ էլեմենտներ է պարունակում, որոնք հարկավոր են մեր առողջության ու գեղեցկության համար։ Ինչ տեղի կունենա օրգանիզմի հետ, եթե ամեն օր 4 նուշ ուտեք։
Budetezdorovy.ru-ն գրում է, որ ոտքերի տհաճ հոտը բավական տարածված խնդիր է։ Տհաճ հոտ առաջանում է այն դեպքում, երբ բակտերիաները հայտնվում են ոտքերին և սկսում բազմանալ խոնավ միջավայրում։ Հետևաբար՝ հոտից ազատվելու համար հարկավոր է ազատվել դրանցից։
Եթե օրվա ընթացքում էներգիայի պակաս եք զգում, պարտադիր չէ հույս դնել էներգետիկ ըմպելիքների վրա։ Դրանց փոխարեն կարող եք բնական հյութեր օգտագործել և խուսափել այն կողմնակի ազդեցությունից, որ էներգետիկ ըմպելիքներն ունենում են առողջության վրա։ Fithacker.ru-ն գրում է, որ այս բնական հյութերը կօգնեն օրգանիզմը հագեցնել անհրաժեշտ սննդարար նյութերով և էներգիա կհաղորդեն։
Աննշան այրվածքների դեպքում ախտահարված հատվածը պետք է մշակել հատուկ հակասեպտիկներով: Պետք է նկատի ունենալ, որ երեխաների այրվածքների դեպքում չպետք է յոդ կամ ադամանդե կանաչի լուծույթ (зеленка) քսել, քանի որ դրանք կարող են վնասել մանկական նուրբ մաշկը: Դրա համար ավելի լավ է միշտ ձեռքի տակ ունենալ արծաթի աղի պարունակությամբ միջոցներ: Դրանք կօգնեն վերականգնել մաշկային ծածկույթները ու ունեն բակտերիցիդային ազդեցություն:
Բժիշկ Քրիստինա Գոնսալեսը հիշեցնում է, որ կորոնավիրուսի համաճարակի ժամանակ չվարակվելու լավագույն տարբերակը իմունային համակարգի մասին հոգ տանելն է: