Ընկերների հետ շփվելը կարող է բարելավել հոգեկան առողջությունը: Califia Farms-ը նման եզրակացության է եկել Մեծ Բրիտանիայում 2000 մարդկանց շրջանում հարցում անցկացնելուց հետո, գրում է The Sun-ը։
Ումնովը բացատրել է, որ ցանկացած ալկոհոլ ոչնչացնում է ուղեղի բջիջները և հանգեցնում է արժեքավոր նյութերի, այդ թվում՝ մագնեզիումի դուրսբերումն օրգանիզմից։ Բժիշկը նյարդային համակարգի առողջության համար անհրաժեշտ այս միկրոտարրն է կարևորել։ Դրա բացակայության պատճառով է, որ մարդը սկսում է տառապել տրամադրության անկումներից, դառնում անհիմն դյուրագրգիռ ու ագրեսիվ։
Էնդոկրինոլոգ-դիետոլոգ Սաիյնա Գոգոլևան խոսել է մթերքների մասին, որոնք աշնանը կարող են բարելավել իմունիտետը։
Շնչառական վարժություններն ու մեդիտացիան կարող են օգնել պայքարել սթրեսի դեմ, ասում է հոգեբան Դարիա Դուգենսովան։ Նա NEWS.ru-ին տված հարցազրույցում նշել է մտքում պարզ նկարչությամբ սթրեսը հաղթահարելու միջոց։
Դեղագործ Աբրահամ Հոդադին խորհուրդ է տվել, թե ինչպես արագ կորցնել գոտկատեղից հինգ սանտիմետր՝ առանց մարզվելու։ Նրա մեթոդով կիսվել է Daily Mirror-ը։
Այսօրվա աշխարհում կարող է դժվար լինել ժամանակ գտնել առողջության մասին հոգ տանելու և ատամնաբույժի մոտ գնալու համար: Այնուամենայնիվ, կան ախտանիշներ, որոնց դեպքում այս մասնագետին այցը հետաձգելը խիստ վատ հետևանքներ կարող է ունենալ: Այս մասին պատմել է ատամնաբույժ Յուլիա Նովիկովան։
Նյարդաբան Եկատերինա Դեմյանովսկայան ասել է, որ գիշերը աշխատելը կարող է հանգեցնել նյութափոխանակության խանգարումների։
Գյուղատնտեսական գիտությունների թեկնածու Տատյանա Ալեքսեևան ընդգծել է կանաչ լոլիկի վտանգավորությունն առողջության համար և պատմել, թե արդյոք կարելի է ներսից սպիտակ և կանաչ երակներով լոլիկ ուտել։ Նրա խոսքերը մեջբերում է Life-ը։
Դիետոլոգ Թիվի Մարութապպուն թվարկել է վիտամինային հավելումներ և մթերքներ, որոնք պետք է ներառել սննդակարգում՝ փայլուն, երիտասարդ մաշկ ունենալու համար: Նրա խոսքերը մեջբերում է Daily Mail-ը։
Սննդաբան Նատալյա Զուբարևան պատմել է ավանդական նախաճաշերի մասին ու նշել, թե որ երկրում կարելի է այն համարել ամենաօգտակարը։ Այս մասին նա խոսել է Газета.Ru-ին տված հարցազրույցում։
Հիպերտոնիայով և հիպոթենզիայով հիվանդները ամռանը շատ դժվար ժամանակ են ունենում, քանի որ բարձր ջերմաստիճանը մեծ սթրես է առաջացնում սրտանոթային համակարգի վրա։ Այս մասին Газета.Ru-ին տված հարցազրույցում պատմել է սրտաբան Տատյանա Օյունարովան։
Ըստ Կրուգլովայի՝ գայթակղիչներից մեկը սուրճի ըմպելիքներում հակաօքսիդանտների պարունակությունն է՝ կաթի ավելացումով։ Սուրճն ինքնին հարուստ է այս նյութերով, սակայն կաթն իբր նվազագույնի է հասցնում դրանց ազդեցությունը։
Վերքը սպիրտով մշակելու ավանդական մեթոդով մաշկը կոշտանում է և հետաձգվում է ապաքինումը, զգուշացրել է վիրաբույժ Դարիա Շայմովան։ Բժիշկը Lenta.ru-ին տված հարցազրույցում գնահատել է վերքերի մշակման ժողովրդական մեթոդի վտանգը։
Դիետոլոգ Ելենա Սոլոմատինան խոսել է երեխաների համար մուգ շոկոլադի վտանգավորության մասին։
Մարմնի քաշը կարգավորելը, ֆիզիկական դաստիարակությունը, ծխելուց և ալկոհոլից հրաժարվելը կօգնեն 10-30 տարով հետաձգելհիպերտոնիայի զարգացումը, Sputnik ռադիոյին ասել է թերապևտ, սրտաբան Տատյանա Ռոմանենկոն։
Life.ru-ին տված հարցազրույցում մասնագետը պարզաբանել է, որ հյութերը պարունակում են մեծ քանակությամբ ածխաջրեր՝ 10-ից 15 գ՝ 100 գ հյութի դիմաց, ինչը կազմում է մոտ երկու-երեք թեյի գդալ շաքարավազ։ Հյութի միջին չափաբաժինը 350 գ է, ուստի այն կարող է պարունակել մինչև 10 թեյի գդալ շաքար։ Այս քանակությունը հրահրում է արագ քաշի ավելացում և տարբեր առողջական խնդիրներ։
Քրտինքի հոտի փոփոխության և ուժեղացման պատճառ կարող են լինել առողջական լուրջ խնդիրները, այդ թվում՝ շաքարախտը և սնկերը, վստահ է էնդոկրինոլոգ Զուխրա Պավլովան։ Այս մասին մասնագետը խոսել է Sputnik ռադիոյի եթերում։
Սննդաբան Տատյանա Մեշչերյակովան «Իզվեստիային» ասել է, թե ինչի համար կարող է վտանգավոր լինել պաղպաղակը և ով պետք է սահմանափակի դրա օգտագործումը կամ ամբողջությամբ հրաժարվի դրանից:
Որոշ մթերքներ օգտագործելով՝ անհնար է ազատվել որովայնի ճարպից, նույնիսկ եթե դուք մարզվում եք, ասում է սննդաբան Մելիսա Ռիֆկինը։ Նա թվարկել է նման մթերքները Eat This, Not That-ի համար:
Լոնդոնի Քինգս քոլեջի գիտնականները պարզել են, որ հապալաս ուտելը դրական է ազդում տարեց մարդկանց ուղեղի և արյան անոթների վրա: Արդյունքները հրապարակվել են The American Journal of Clinical Nutrition ամսագրում:
Բժիշկ Մաքսիմ Մասկինն ասել է, որ էներգետիկ ըմպելիքները շոգ եղանակին առողջության համար վտանգավոր երեք բաղադրիչ են պարունակում։
Ծիրանն օգտակար է մարդու առողջության համար, սակայն չունի թերապևտիկ ազդեցություն, Sputnik ռադիոյին տված հարցազրույցում ասել է սննդաբան, սրտաբան Ասիյաթ Խաչիրովան։
Իրանի Սպահանի տեխնոլոգիական համալսարանի գիտնականները եկել են այն եզրակացության, որ անառողջ բուսական մթերքների օգտագործումը, ինչպիսիք են կարտոֆիլը, մրգային հյութերը, նուրբ հացահատիկները և շաքարով հարուստ մթերքները, մեծացնում են անհանգստության և դեպրեսիայի վտանգը: Հետազոտության արդյունքները մայիսին հրապարակվել են PLOS One ամսագրում:
Իտալիայի Սուրբ սրտի կաթոլիկ համալսարանի նյարդաբանների խումբը գտել է Պարկինսոնի հիվանդության զարգացումը դանդաղեցնելու միջոց՝ ինտենսիվ վարժությունների միջոցով: Աշխատանքի արդյունքները հրապարակվել են Science Advances ամսագրում։
Քնի պակասը, ինչպես և ավելորդ քունը, բացասաբար են անդրադառնում առողջության վրա, զգուշացրել է քնաբան Մաքսիմ Ռիժովը։ Նա Lenta.ru-ին տված հարցազրույցում խոսել է քնի խանգարման վտանգների մասին։
Բժշկական գիտությունների թեկնածու, սրտաբան Վյաչեսլավ Կոլիևը նշել է շաբաթական սպորտի օպտիմալ քանակը։
Տաք կաթը կատարյալ ըմպելիք է քնելուց առաջ, ասում է սննդաբան Քրիստինա Պլոտնիկովան։ Նա անվանել է դրա օգտակար հատկությունները։
Գաստրոէնտերոլոգ Եկատերինա Քաշուխը խոսել է մարդկանց համար կվասի օգտակարության մասին։
Սարատովի պետհամալսարանի գիտնականներն առաջարկել են քաղցկեղի քիմիաթերապիայի համար կարևորագույն դեղամիջոցներից մեկի՝ մարմնի հյուսվածքներում կոնցենտրացիայի ճշգրիտ և արագ վերահսկման մեթոդ: Նրանց կարծիքով, զարգացումը, որը կենտրոնացած է ռուսական բժշկության կարիքների վրա, թերապիան կդարձնի ավելի անվտանգ, ավելի մատչելի և էժան: Արդյունքները հրապարակված են Colloids and Surfaces A: Physicochemical and Engineering Aspects ամսագրում:
Մասնագետի խոսքով՝ ձավարեղենը օգտակար է ցանկացած հացահատիկից, քանի որ բույսերի արմատները հողից վերցնում են հանքանյութեր և միկրոէլեմենտներ։ Շեխյանը հատկապես նշել է վարսակի, հնդկաձավարի և կորեկի շիլան։ Սակայն նա ընդգծել է, որ նույնիսկ ամենաօգտակար հացահատիկները հեշտությամբ կարող են վնասակար լինել։