Մրգերի օգտագործումը նվազեցնում է օդի աղտոտվածության վնասակար ազդեցությունը թոքերի վրա:
Բժիշկ-փորձագետ Ալեքսանդրա Ֆիլևան նշել է սուրճի ամենավտանգավոր երեք տեսակները:
Հագեցած ճարպերի, ավելացված շաքարի և աղի պարունակությամբ սննդամթերքները կարող են վտանգավոր լինել սրտի համար:
Վիսոն բացատրել է, որ, ընդհանուր առմամբ, կարելի է քնել ցանկացած հարմարավետ դիրքով։ Սակայն կան բացառություններ։
Բժիշկ և հեռուստահաղորդավար Ալեքսանդր Մյասնիկովը «Россия 1» հեռուստաալիքի «О самом главном» հաղորդման ժամանակ ներկայացրել է վաղ ինֆարկտից և քաղցկեղից պաշտպանվելու ամենակարևոր կանոնը:
Սննդաբան Բինի Սուրեշը զգուշացրել է, որ սուրճի սիրահարների մոտ վիտամինային անբավարարության ռիսկը չափազանց մեծ է:
Թթու և կծու սնունդը կարող է խթանող ազդեցություն ունենալ՝ դժվարացնելով քնելը, մինչդեռ աղի սնունդը կարող է բարձրացնել արյան ճնշումը և խանգարել գիշերային հանգստին:
Սննդաբան Օսկար Ֆերնանդեսը կոչ է արել մարդկանց իրենց սննդակարգից հանել ուռուցիկ քաղցրաբլիթը, քանի որ այն առողջության համար ամենավտանգավոր սնունդն է։
Հնդկաստանի Հայդարաբադ քաղաքի բնակիչը մեկ տարվա ընթացքում նիհարել է 30 կիլոգրամով՝ փոխելով իր սննդակարգը:
Ռամենի՝ լապշայի և արգանակի հիմքով ճապոնական ուտեստի հաճախակի օգտագործումը մեծացնում է տղամարդկանց մոտ վաղաժամ մահվան ռիսկը:
Կաղամբազգիների ընտանիքի ներկայացուցիչները, ինչպիսիք են բրոկոլին և կաղամբը, արդյունավետորեն կարգավորում են արյան մեջ շաքարի մակարդակը:
Օրվա ընթացքում էներգիայով լի մնալու համար առավոտյան սուրճից առաջ մեկ բաժակ ջուր խմեք: Բացի այդ, խուսափեք արթնանալուց անմիջապես հետո սուրճ խմելուց և հրաժարվեք դրան կաթ և շաքար ավելացնելուց:
Սրտաբան Մագդալենա Պերելլոն սրտանոթային հիվանդություններ ունեցող մարդկանց խորհուրդ է տվել իրենց ճաշացանկում ներառել սոխ։
Կան թե՛ օգտակար, թե՛ քնի համար ոչ ցանկալի մթերքներ, հայտարարել է բժիշկ Խոսե Մանուել Ֆելիսեսը իսպանական La Razón թերթի հետ զրույցում։
Ժամանակակից մարդու կյանքում սթրեսը դարձել է գրեթե մշտական ուղեկից։ Հաճախակի ճգնաժամերը, պատերազմները, խելահեղ առօրյան և տեղեկատվական ծանրաբեռնվածությունը մեծ ազդեցություն են ունենում մեր հուզական աշխարհի վրա։
Միզապարկի իջեցումը զարգանում է, երբ կնոջ միզապարկի պատն արտանկում է հեշտոցապատին: Սա կարող է առաջացնել տարբեր գանգատներ, սակայն դեպքերի մեծ մասի համար այն բուժվող և մասամբ կանխարգելվող խնդիր է:
Հերպեսը վիրուսային բնույթի տարածված պաթոլոգիա է, որը բնութագրվում է կրկնվող ընթացքով. վնասվում է մաշկը և լորձաթաղանթները, ձևավորվում են բնորոշ բշտիկներ:
Օրգանական և դեղագործական քիմիայի գիտատեխնոլոգիական կենտրոնի գիտաշխատողները լյարդի ցիռոզի բուժման նոր մոտեցում են առաջարկում, ինչի մասին էլ զրուցել ենք «Դեղաբանության և պաթոհիստոլոգիայի» լաբորատորիայի կրտսեր գիտաշխատող Լիլիթ Արշակյանի հետ։
Բրիտանացի ուռուցքաբան Դեբորա Լին զգուշացրել է, որ փքվածությունը կարող է լինել ձվարանների քաղցկեղի և քաղցկեղի մի քանի այլ տեսակների առաջին ախտանիշը: Նրա խոսքերը մեջբերում է Express edition-ը։
Առաջին հերթին անքնություն կարող են հրահրել այն ապրանքները, որոնք պարունակում են խթանիչներ, հատկապես կոֆեին։ Էնդոկրինոլոգ, դիետոլոգ, բժշկական գիտությունների թեկնածու Օքսանա Միխալեւան պատմել է, թե որ մթերքները կարող են հանգեցնել քնի հետ կապված խնդիրների։
Լադիգինան ընդգծել է, որ ածխաջրերի վտանգի մասին հայտարարությունը ոչ այլ ինչ է, քան ժողովրդական թյուր կարծիք։
Այրվածքի դեպքում պետք է մարմնի վնասված հատվածը պահել հոսող ջրի տակ, ասել է մաշկաբան Դարիա Պոնոմարևան։ Նա Lenta.ru-ի հետ զրույցում հերթականությամբ նշել է՝ ինչ է պետք անել այրվածքների ժամանակ։
Քրքումն ունի հակաբորբոքային հատկություն և կարող է օգնել կանխել քաղցկեղը, ասել է թերապևտ Օլգա Չիրկովան։ Այս համեմունքի օգտակար հատկությունները բժիշկն անվանել է NEWS.ru-ի հետ զրույցում։
Սննդաբան Մարգարիտա Կորոլևան խոսել է սառեցված բանջարեղենի և մրգերի օգուտների մասին։ Այս մասին հայտնում է RIA Novosti-ն։
Կարտոֆիլը պարունակում է մեծ քանակությամբ կալիում, որն օգտակար է արյան բարձր ճնշում ունեցող մարդկանց համար, ասել է սննդաբան Նատալյա Դենիսովան։ Նա aif.ru-ի հետ զրույցում նշել է հիպերտոնիկ հիվանդների համար իդեալական մթերքը:
Ոսպնյակի առաձգականության տարիքային փոփոխությունները, որոնք հանգեցնում են տեսողության սրության նվազմանը՝ պահպանելով այն հեռավորության վրա, սկսվում են մոտ 35 տարեկանից և նկատելի են դառնում մարդու համար 40-45 տարեկանից հետո։ Այս մասին Газета.Ru-ին հայտնել է Եվրոպական բժշկական կենտրոնի (EMC) ակնաբույժ Նատալյա Բոշան։
Էնդոկրինոլոգ և սննդաբան Օլգա Չուխաչովան կարծում է, որ կարելի է օրական մեկ կտոր երշիկ ուտել՝ առանց առողջությունը վնասելու։ Նա gazeta.ru-ի հետ զրույցում անվանել է այս մսամթերքի անվտանգ օրական չափաբաժինը։
Որոշ մթերքներ կարող են դրական ազդեցություն ունենալ տեսողության վրա, քանի որ դրանք պարունակում են վիտամիններ և միկրոտարրեր, որոնք մասնակցում են նյութափոխանակության գործընթացներին և բարելավում են արյան շրջանառությունը և աչքերի սնուցումը: Ակնաբույժ Սվետլանա Միրգորոդսկայան Գազետա.Ru-ին պատմել են, թե որոնք են այդ մթերքները:
Ոչ մի մթերք բառացիորեն չի երիտասարդացնում մարդուն, սակայն ճիշտ սնվելը կարող է լավ վիճակում պահել օրգան-համակարգերը և դանդաղեցնել ծերացումը։ Այս մասին Gazeta.Ru-ի հոդվածում խոսել է սննդաբան, առողջության ոլորտի փորձագետ Քրիստինա Ֆոյգտը։
Բրիտանացի բժիշկ Մայքլ Մոսլիի խոսքով՝ տարեց մարդիկ կարող են ամբողջ տարին վիտամին D-ի հավելումներ ընդունել։ Այս նյութն օգնում է կանխարգելել հաստ աղիքի քաղցկեղը և դեմենցիան։ Այս մասին հայտնում է Daily Mail-ը։