
Բժիշկը խորհուրդ է տալիս այս բանջարեղենը ներառել սննդակարգում

Սրտաբան Մագդալենա Պերելլոն սրտանոթային հիվանդություններ ունեցող մարդկանց խորհուրդ է տվել իրենց ճաշացանկում ներառել սոխ։ Նրա խոսքերը փոխանցում է 20minutos հրատարակությունը։
Ինչպես բացատրել է Պերելլոն, այս բանջարեղենը հարուստ է քվերցետինով՝ բնական հակաօքսիդանտով, որը նվազեցնում է արյան ճնշումը, խոլեստերինի մակարդակը և օրգանիզմում ընդհանուր բորբոքումը: Բացի այդ, սոխը հարուստ է կալիումով, մանրաթելով և վիտամիններով:
Բժիշկը նաև ընդգծել է, որ պարբերաբար օգտագործելու դեպքում սոխն օգնում է իջեցնել արյան մեջ շաքարի մակարդակը։