Բոլորին հայտնի են սխտորի օգտակար հատկանիշները: healthyfoodhouse.com-ն առաջարկում է հրաշալի մի լուծույթ, որը մեծ քանակությամբ օգտակար հատկանիշներ ունի:
Օրեցօր էներգետիկ ըմպելիքներն ավելի ու ավելի հանրահայտ են դառնում: Շատերն այդ ըմպելիքները խմում են կեսօրին՝ ամբողջ օրվա էներգիան ստանալու համար: Բայց քչերը գիտեն, թե որքան վնասակար կարող են լինել էներգետիկ այդ ըմպելիքները:
Արդյո՞ք գիտեիք, որ ձմերուկի կորիզն անչափ օգտակար է: Կորիզը պարունակում է մանրաթելեր, որոնք անհրաժեշտ են մարսողական համակարգին, օգնում է պարազիտների դեպքում, ինչպես նաև հրաշալի հակաբիոտիկ է:
Երբեմն մեզ թվում է, որ ժամանակը անվերադարձ գնում է և տարիների հետ մենք անպայման պետք է որպես բեռ ստանանք փնջով հիվանդություններ և կնճիռներ: Արդյո՞ք դա այդպես է: Ո՛չ:
Անտիսեպտիկ հատկանիշների շնորհիվ, մեխակի յուղն օգտակար է տարբեր վնասվածքների, կտրվածքների, ճաքերի, ցավացող մկանների, սնկային ինֆեկցիաների և այլ տեսակի վնասվածքների դեպքում: Այն նաև հրաշալի կերպով բուժում է խայթոցները: Մեխակի յուղը շատ հզոր է և պետք է օգտագործել լուծված վիճակում: Ավելին, այս յուղը չի կարելի օգտագործել այն մարդկանց, ովքեր շատ զգայուն մաշկ ունեն:
Գեղեցիկ մազերը հատուկ խնամք են պահանջում, իսկ տնական դիմակներն ամենաարդյունավետ և հասանելի միջոցներից են, որոնք կօգնեն ձեզ այս հարցում: Ձեզ ենք ներկայացնում 10 ամենաարդյունավետ դիմակները, որոնք կարող եք ստանալ ամենահասանելի բաղադրիչներով:
Թթվաշ բալը համարվում է լավագույն մրգերից մեկը: Այն հարուստ է վիտամին A, C և E-ով, ինչպես նաև ֆոլաթթվով, մագնեզիումով, երկաթով և մանրաթելերով:
Օգտագործվող մթերքները միշտ ձեռքի տակ են, դեղամիջոցների պատրաստումը չի պահանջում լրացուցիչ ծախսեր, դրանց արդյունավետությունն անցել է ժամանակի փորձություն ու նաև հիմնավորված է գիտականորեն:
Բժիշկ, Նոբելյան մրցանակի դափնեկիր Օտտո Վարբուրգը (Otto Heinrich Warburg) և այլ մասնագետներ 1920-ական թվականներին ասում էին, որ քաղցկեղը սիրում է շաքար, սակայն զարմանալի է, որ շատ բժիշկներ այս մասին չեն հայտնում իրենց հիվանդներին, մինչդեռ նրանք շարունակում էին վերամշակված մթերքներ ուտել:
Հայտնի ակադեմիկոս Ամոսովը բոլոր հիվանդներին խորհուրդ էր տալիս օրգանիզմն ամրապնդող և շուտ վերականգնող խյուս օգտագործել: Այս խյուսը, սակայն, օգտակար է ոչ միայն հետվիրահատական շրջանում գտնվող հիվանդներին, այլև՝ առողջ մարդկանց:
Որովայնը մարդու օրգանիզմի ամենախնդրահարույց հատվածներից մեկն է: Որովայնի հատվածում ճարպն աստիճանաբար է կուտակվում, սակայն հետագայում բավական բարդ է լինում ազատվել դրանից:
Հեռացրեք խոշոր բողկի միջուկի մի մասը, առաջացած փոսիկի մեջ լցրեք մեղր, 2 ժամ պահեք տաք տեղում՝ մինչև բողկից արտազատվի հյութը: Խմեք 100-200 մլ՝ մեկ օրվա ընթացքում: Բուժման տևողությունը կախված է հիվանդի վիճակից:
Վարունգն անհրաժեշտ է մազերի և մաշկի առողջության համար, քանի որ պարունակում է սուլֆատ և սիլիկոն: Մաշկը մաքրելու համար կարող եք վարունգը կտրատել շրջանակներով և դնել դեմքին:
Կիտրոնի կանոնավոր օգտագործումը կօգնի կանխարգելել մի քանի նոր սկսվող հիվանդություններ: Հետազոտությունները ցույց են տվել, որ կիտրոնը կարող է կանխարգելել և պայքարել հետևյալ հիվանդությունների դեմ՝ երիկամների քարեր, լարինգիտ, բարձր ճնշում, հարբուխ, ինֆեկցիաներ, արթրիտ, քաղցկեղ և այլն:
Այս հրաշալի ըմպելիքի հիմնական բաղադրիչը ջուրն է, քանի որ դա օրգանիզմի ճիշտ աշխատանքի համար ամենաանհրաժեշտ հեղուկն է: Ջուրն օրգանիզմից դուրս է բերում ավելորդությունները, ջրով է սնուցում մարմինն ու օգնում այրել ճարպերը: Հետևաբար, այս հրաշալի ըմպելիքն օգնում է այրել օրգանիզմում կուտակված «համառ» ճարպերը:
Դաունի համախտանիշով 15-ամյա տղան խոսում է անգլերեն, իսպաներեն, ֆրանսերեն, լատիներեն և ջութակ է նվագում:
Խցանված անոթները աշխարհում ամենատարածված առողջական խնդիրներից է: Մարդիկ փորձում են գտնել տարբեր միջոցներ, որոնք կօգնեն մաքրել անոթներն ու դուրս բերել արյան մեջ կուտակված ավելորդ ճարպերը: Ժամանակակից բժշկությունը դրանց դեմ պայքարելու մի քանի տարբերակներ է առաջարկում:
Ոլոռի կանոնավոր օգտագործումը հարստացնում է օրգանիզմը սկիպտակուցներով և այն սննդակարգում գրեթե ամբողջությամբ փոխարինում է մսին:
Իրականում գոյություն ունի ատամները սպիտակեցնելու շատ հեշտ տարբերակ:
Լավ կտրատած սխտորի մի կտորը լցրեք անգույն լաքի մեջ: Թողեք 48 ժամ մնա: Ստացված լուծույթն քսեք եղունգներին՝ 2 օրը մեկ անգամ:
Օգոստոսի 30-ին Գյումրիում արձանագրվել է բոտուլիզմի 1 դեպք` 2 տուժածով: Համաճարակաբանական հետազոտությամբ պարզվել է, որ թունավորման պատճառը հենց տուժածների կողմից 20 օր առաջ տնային պայմաններում պահածոյացված վարունգի մարինադի օգտագործումն է:
Կիտրոնի կեղև: Չորացրած կեղևը մանրացրեք, 21 օր թրմեք օղու մեջ՝ 1:10, պահեք մութ տեղում, քամեք: Խմեք 20-ական կաթիլ՝ օրը 3 անգամ, ուտելուց 30 րոպե առաջ 100 մլ ջրով:
Շատերն արդեն գիտեն, որ ատամների և լնդերի բակտերիաները կարող են հեշտորեն ներթափանցել արյան մեջ և խցանել անոթները՝ այսպիսով բարձրացնելով սրտի կաթվածի ռիսկը:
Սպիների վերացումը կամ կոծկումը գեղեցկության սրահներում հսկայական կարողոթյուն կարող է արժենալ: Սակայն գոյություն ունեն բնական բաղադրատոմսեր, որոնք կարող են նույն արդյունքը տալ, օրինակ՝ կիտրոնը, ձիթապտղի յուղը, սոդան, մեղրը:
Գոյություն ունի սարք, որը կարող է օրգանիզմում փոխարինել սրտին: Միակ տարբերությունն այն է, որ բացակայում է երակազարկը:
Կոճապղպեղը բուժում է բազմաթիվ հիվանդություններ, այդ թվում՝ ստամոքսի ցավը և արթրիտը: Կոճապղպեղի գարեջուրը կարող եք պատրաստել տան պայմաններում՝ թարմ կոճապղպեղով, մի փոքր շաքարով և կիտրոնի հյութով:
Քունջութն օստեոպարոզի դեմ լավագույն սննդային հավելումներից մեկն է: Քունջութի յուղն անչափ օգտակար է և հաճախ հիմք է հանդիսանում ձիթապտղի յուղի համար: Այն պարունակում է մեծ քանակությամբ կալցիում,մագնեզիում, պղինձ, սելենիում: Ձեր առողջական վիճակը լավացնելու համար 1ճ/գ քունջութը լցրեք 500մլ յոգուրտի կամ մածունի մեջ, թողեք մնա ամբողջ գիշեր: Հաջորդ առավոտ՝ դատարկ ստամոքսին կերեք ստացված խառնուրդը:
Դդումը հարուստ է վիտամիններով, նրա միջուկն օգտագործում են սեբորեայի բուժման, իսկ սերմերը` երիկամների հետ կապված պրոբլեմները լուծելու համար:
Սերմերը հրաշալի են ֆիզիկական և մտավոր առողջության համար: Հետազոտությունները պարզել են, որ դդումի սերմերը նվազեցում են դեպրեսիայի նշանները: