Հայաստանում գանգի հիմի հսկաբջջային ուռուցք ունեցող երեխայի կյանքը բժիշկներին հաջողվել է փրկել առանց վիրահատական միջամտության` դեղորայքով:
Հավկիթը բավականին հասանելի մթերք է: Թվում է, թե դա մեզ շատ ծանոթ մթերք է, բայց հավկիթի բոլոր օգտակար հատկությունների մասին դուք նույնիսկ չեք էլ կասկածում:
Սմբուկի գլխավոր հատկություններից մեկն այն է, որ բավական մեծ քանակով սննդարար նյութեր է պարունակում, միևնույն ժամանակ՝ շատ քիչ կալորիաներ։ Այն մեծ քանակով ջուր է պարունակում, ինչի արդյունքում միզամուղ ազդեցություն է ունենում։ Սա օգնում է ազատվել օրգանիզմում հեղուկի կուտակման խնդրից և բորբոքային պրոցեսներից։
Հումուսը վաղուց է հայտնի։ Այն հատկապես շատ է օգտագործվում Հյուսիսային Աֆրիկայում և Մերձավոր Արևելքում։ Այսօր արդեն այն հաճախակի է օգտագործվում ողջ աշխարհում, քանի որ բազմաթիվ օգտակար հատկություններ ունի։ Այն սննդարար է, առողջ ճարպեր է պարունակում, բջջանյութ, երկաթ, ցինկ, մանգան, կալիում, կալցիում, պղինձ, սելեն, ֆոսֆոր, մի խումբ վիտամիններ՝ A, B, B1, B2, B3, B5, B6, C, E, K, ինչպես նաև օմեգա-3 և օմեգա-6 ճարպաթթուներ։
Երբ լյարդի ակտիվությունն ընկնում է, այն ի վիճակի չի լինում օրգանիզմից դուրս հանել տոքսինները։ Սա կարող է պատճառներից մեկը լինել, թե ինչու քաշը չի նվազում՝ չնայած ճիշտ սնվելուն և ֆիզիկական ծանրաբեռնվածությանը։ Այս 15 նշանները կարող են վկայել այն մասին, որ լյարդի հետ կապված խնդիրներ ունեք.
Պիստակը շատ օգտակար է առողջության համար։ 100 գրամ պիստակը 540 կալորիա է պարունակում, սակայն պիստակի ընտրության համար երբեք չեք փոշմանի։ 7 պատճառ՝ ամեն օր պիստակ ուտելու համար։
Կառուցվածքը պահպանելու համար հարկավոր է ժամանակ առ ժամանակ օրգանիզմը մաքրել հնդակաձավարի ալյուրի օգնությամբ։ Ըմպելիքը բավական համեղ է ստացվում և պատրաստվում է հնկաձավարի ալյուրից, որը բազմաթիվ օգտակար հատկություններ ունի։
Ձկան յուղը մեծ քանակով A և D վիտամիններ է պարունակում, որոնք հրաշալի միջոց են մաշկի, մազերի, եղունգների համար։ Վիտամին D-ն կարող է անցկացնել անհանգստությունը, սթրեսը, ջղաձգումները, ինչպես նաև լավացնել կալցիումի յուրացումը։ Սա հատկապես կարևոր է մաշկի և ոսկորների առողջության համար։
Դրանք բազմաթիվ նյութեր են պարունակում, որոնք կարող են նշանակալի ազդեցություն ունենալ օրգանիզմի վրա։
Մահմեդական աշխարհում խուրման դեռ հին ժամանակներից համարվել է սուրբ ուտելիք: Այնտեղ կարծում են, որ խուրման երեխաների համար ամենահամեղ և ամենաօգտակար մթերքն է: Խուրման ուտում են քաղցրավենիքի փոխարեն՝ թեյի կամ կաթի հետ: Այն ամրացնում է ատամներն ու լնդերը, ինչպես նաև՝ լավացնում է ընդհանուր առողջությունը:
Այս կիսելը հաջողությամբ կարող է օգտագործվել բոլոր այն անձանց կողմից, ովքեր պայքարում են ավելորդ կիլոգրամների դեմ։ Միևնույն ժամանակ՝ այն կարող է օգնել նաև աղիների խցանումից ազատվելու գործում։ Այս կիսելն օգտագործելով՝ դուք աղիներից դուրս կբերեք բոլոր ավելորդ մնացորդները՝ այդ կերպ հեշտացնելով նյութափոխանակության համակարգի աշխատանքը։
Ամերիկացի բժիշկ Փոլ Մարիկը պնդում է, որ արյան վարակման դեմ պայքարի արդյունավետ եղանակ է գտել վիտամին C-ի լուծույթի ներերակային ներարկման միջոցով:
Ընդեղենն օգտակար է առողջության համար։ Այն սիրում են շատերը, քանի որ դրանք համեղ են, օգնում են արագ հագեցնել քաղցի զգացումը։ Սակայն հարկավոր է հիշել, որ ընդեղենը չարաշահելը ևս կարող է առողջության համար անցանկալի հետևանքների հանգեցնել։ Օրվա ընթացքում խորհուրդ է տրվում օգտագործել 24 նուշ կամ 14 ընկույզ։ Բրազիլական ընկույզի օրական նորման 8-ն է։
Հավկիթային դիետան չի վնասի Ձեր առողջությանը:
Յոդի անբավարար քանակի նշաններն արտահայտվում են վահանաձև գեղձի հորմոնների սխալ արտադրության արդյունքում: Երբ վահանաձև գեղձն անհրաժեշտ քանակով յոդ չի ստանում, առաջանում են հետևյալ նշանները.
Բժիշկ Գարտ Ուեբը հայտարարում է, որ ստեղծել է լինզաների նոր տեսակ։ Լինզայի այս նոր տեսակը տեղադրվում է աչքի ներսում և ազատում տեսողության հետ կապված բոլոր խնդիրներից։ Ըստ կայքի՝ վիրահատությունը կարող է կատարվել առանց հոսպիտալացման և նույնիսկ առանց անեսթեզիայի։
Աչքի կատարակտի վիրահատությունը կենսաթոշակառուների, «Փարոս» ընտանեկան նպաստի համակարգում ընդգրկվածների եւ հաշմանդամություն ունեցող քաղաքացիների համար ապրիլի 1-ից անվճար կլինի:
Մեր լյարդն այնքան շատ տոքսիններ է ֆիլրտում օրգանիզմում, որ նույնպես մաքրման պահանջ է զգում:
Վարունգը կարող է օգնել ճարպի դեմ պայքարում։ Ըստ կայքի՝ այն շատ հեշտ է պատրաստել և օգտագործել, իսկ արդյունքը զգալի է արդեն կարճ ժամանակ անց, եթե օգտագործեք պարբերաբար։ Խմիչքը նախատեսված է քնելուց առաջ օգտագործելու համար։
Բրիտանացի գիտնականներն աննախադեպ ճեղքում են կատարել տուբերկուլյոզի ախտորոշման բնագավառում:
Հասկանալու համար՝ արդյոք օրգանիզմին բավարարո՞ւմ է վիտամինների քանակը, հարկավոր է ընդամենը հայելու մեջ նայել։
Օրգանիզմում «վերականգնման» աշխատանքներ են կատարվում։ Adme.ru կայքը գրում է, որ կարևոր է, որ քնի ընթացքում ոչինչ չխանգարի՝ ավելորդ աղմուկ, լույս, քանի որ մելատոնին հորմոնն արտադրվում է հենց մթության պայմաններում։ Ինչո՞ւ է կարևոր մթության պայմաններում քնելը։
Սոդան մեղրի հետ խառնելու միտքը տարօրինակ է թվում, որովհետև, ինչպես մենք գիտենք, քաղցկեղի բջիջները սնվում են շաքարով: Բայց տվյալ դեպքում շաքարը միանգամայն այլ կերպ է ազդում:
Ընկույզի բարձր կալորիականությունը վտանգավոր է միայն այն դեպքում, եթե գերազանցում եք օրվա չափաբաժինը։ Դա բավական բարդ է, քանի որ ընկույզը շուտ է հագեցնում։ Ընկույզն օգտագործում են մեղրի, բազուկի և այլ մթերքի հետ։
Այս դիետայի օգնությամբ կարող եք վերականգնել միկրոէլեմենտների հավասարակշռությունը։ Այն կօգնի սթրեսի, անքնության և հոգնածության դեպքում։ Հնդկաձավարն էներգիա է հաղորդում, բացի այդ՝ մյուս հատիկավորների համեմատությամբ` ավելի շատ սպիտակուցներ է պարունակում։
Շատերն են սիրում կծու մթերք օգտագործել, բայց քչերը գիտեն այն մասին, որ այն նաև բազմաթիվ օգտակար հատկություններ ունի։
Երևանում գտնվող ԱՀԿ եվրոպական տարածաշրջանի ոչ վարակիչ հիվանդությունների և կյանքի ողջ ընթացքում առողջության ամրապնդման բաժնի տնօրեն Գաուդեն Գալեան նախարար Ալթունյանի հետ հանդիպման ընթացքում նշեց, որ ոչ վարակիչ հիվանդությունների դեմ պայքարում Հայաստանը զգալի քայլեր է ձեռնարկել։
Բժիշկ Դուայթ Լենդելը՝ 25 տարվա ստաժ ունեցող կարդիովիրաբույժը, խոստովանում է, որ այդ հայտնագործությունն ամբողջովին փոխում է մարդկության պատկերացումները խոլեստերինի վերաբերյալ, որը համարվում էր սրտանոթային հիվանդությունների հիմնական պատճառ:
Խնկի անուշ բույրը հանգստացնում է հոգու ցավը, ներքին տագնապը: Խունկը նաև կանխարգելում է միկրոբների ու բակտերիաների բազմացումը օդում, ջրում և օրգանիզմում: Իսկ ո՞րն է խնկի գաղտնիքը:
Այս դիետան օգնում է կարճ ժամանակահատվածում ազատվել մի քանի կիլոգրամից՝ քիչ քանակով կալորիաների օգտագործման հաշվին։ Բայց քանի որ հիմնական բաղադրիչը կարտոֆիլն է, բավական երկար ժամանակ հագեցածության զգացում կունենաք։