Դիետոլոգ Ելենա Սոլոմատինան խոսել է երեխաների համար մուգ շոկոլադի վտանգավորության մասին։
Եթե մուգ շրջանակներից խուսափել չի հաջողվել, ապա դրանք կարելի է թաքցնել հատուք քսուքների օգնությամբ: Սակայն հարկ է հիշել, որ մուգ շրջանակները կարող են լինել որևէ հիվանդության արդյունքում: Այս դեպքում հարկավոր է առաջին հերթին դիմել մասնագետի օգնությանը և անցնել համապատասխան բժշկական հետազոտություններն ու բուժումը:
Գաստրոէնտերոլոգ, սննդաբան Նուրիա Դիանովան խոսել է օրվա ընթացքում սուրճի բաժակների թույլատրելի քանակի մասին։
Բժիշկ Ռեյչել Ուորդը և սննդաբան Լուիզ Փայնը նշում են, որ քրոնիկական հոգնածության և էներգիայի պակասի անհայտ պատճառներից մեկը վիտամին B12-ի պակասն է: Նրանց կարծիքը հրապարակել է The Sun-ը:
Մարմնի քաշը կարգավորելը, ֆիզիկական դաստիարակությունը, ծխելուց և ալկոհոլից հրաժարվելը կօգնեն 10-30 տարով հետաձգելհիպերտոնիայի զարգացումը, Sputnik ռադիոյին ասել է թերապևտ, սրտաբան Տատյանա Ռոմանենկոն։
Առողջապահության համաշխարհային կազմակերպության (ԱՀԿ) տվյալներով՝ հուլիսի 17-ից մինչև օգոստոսի 13-ն աշխարհում ավելի քան 1,4 միլիոն մարդ է վարակվել կորոնավիրուսով, ավելի քան 2,3 հազարը մահացել է։ Հիվանդացության դեպքերի թիվը նախորդ 28 օրվա համեմատ աճել է 63 %-ով, իսկ մահացությունների թիվը նվազել է 56%-ով։
Բժիշկ Վլադիմիր Բոնդարենկոն զգուշացրել է, որ միգրենը կարող է առաջանալ հենաշարժական համակարգի, մասնավորապես՝ ողնաշարի հետ կապված խնդիրների պատճառով։
Ալաբամայի համալսարանի գիտնականներին հաջողվել է մարդու երկու երիկամները փոխարինել գենետիկորեն մոդիֆիկացված խոզի օրգաններով։ Խոզի երիկամները, ընտանիքի թույլտվությամբ, փոխպատվաստել են հիվանդի, որի մոտ ուղեղի մահ է ախտորոշվել։ Այս մասին հաղորդում է BBC-ի ռուսական ծառայությունը։
Բելյակովան ասել է, որ ժամանակակից կանայք ավելի ու ավելի են հետաձգում երեխաների ծնունդը՝ դժվարություններից վախենալու կամ իրենց մասնագիտորեն իրացնելու ցանկության պատճառով։ Սակայն, ըստ նրա, 18-ից 26 տարեկան միջակայքը համարվում է օպտիմալ բեղմնավորման և առաջին երեխայի ծննդյան համար, քանի որ հենց այս տարիքում է կանանց մարմինը հասնում վերարտադրողական հասունության:
Հաճախ շատ տաք թեյ խմողների մոտ կարող են զարգանալ մի քանի վտանգավոր ուռուցքաբանական հիվանդություններ, ասել է վիրաբույժ Ալեքսանդր Ումնովը։ Նա NEWS.ru-ին տված հարցազրույցում խոսել է հայտնի ըմպելիքի անսպասելի վտանգի մասին։
Տարեցների համար չափազանց վտանգավոր է շոգին սառը ջուր մտնելը, և դուք չպետք է ջուրը մտնեք, եթե որևէ հիվանդություն ունեք: ֆիզիոթերապևտ, մարմնամարզության բժիշկ Ալեքսանդր Մելիան։
Ռոզենթալը բացատրել է, որ հոգեկանի վրա բացասական ազդեցությունը հիմնականում պայմանավորված է բարձր ջերմային ֆոնով, խոնավությամբ և ծաղկափոշու նկատմամբ ալերգիայի դրսևորմամբ։ Բացի այդ, շատ հիվանդներ դժգոհում են արևի պայծառ լույսից, որը, ըստ մասնագետի, իսկապես կարող է որոշ մարդկանց մոտ մանիակալ մտքեր առաջացնել։
Շիրակի մարզում տեղի ունեցած վթարից տուժածներից 6-ը շարունակում են բուժումը հանրապետության տարբեր բժշկական կենտրոններում: Այս մասին հայտնում է ՀՀ առողջապահության նախարարությունը։
Կարտոֆիլ ընտրելիս պետք է կենտրոնանալ նրա գույնի, ձևի, հոտի և չափի վրա՝ պտուղները պետք է լինեն միջին չափի, պարունակեն սննդանյութերի օպտիմալ քանակություն, ՌԻԱ Նովոստիին ասել են Ռոսկաչեստվոյում։
Մաշկաբան-ուռուցքաբան Օլգա Անտոնովան թվարկել է մաշկի բարորակ գոյացությունների տեսակները, որոնք հակված են չարորակ դառնալու։ Նրան մեջբերում է «Մոսկվա 24»-ը։
Այսօր՝ օգոստոսի 15-ին ԱՀ Առողջապահության նախարարության «Հանրապետական բժշկական կենտրոն» ՓԲԸ-ից 10 բուժառուներ, ովքեր ստանում են ծրագրային հեմոդիալիզ, ուղեկցողների հետ միասին, «Կարմիր խաչի» միջազգային կոմիտեի միջնորդությամբ և ուղեկցությամբ տեղափոխվել են ՀՀ մասնագիտացված բժշկական կենտրոններ։
Շիրակի մարզում տեղի ունեցած վթարի հետևանքով 6 տուժած շարունակում է բուժումը հանրապետության տարբեր բժշկական կենտրոններում:
Life.ru-ին տված հարցազրույցում մասնագետը պարզաբանել է, որ հյութերը պարունակում են մեծ քանակությամբ ածխաջրեր՝ 10-ից 15 գ՝ 100 գ հյութի դիմաց, ինչը կազմում է մոտ երկու-երեք թեյի գդալ շաքարավազ։ Հյութի միջին չափաբաժինը 350 գ է, ուստի այն կարող է պարունակել մինչև 10 թեյի գդալ շաքար։ Այս քանակությունը հրահրում է արագ քաշի ավելացում և տարբեր առողջական խնդիրներ։
Օգոստոսի 14-ին Հայաստանում կարմրուկի լաբորատոր հաստատված դեպքերի թիվը մեկ շաբաթում ավելացել է 11-ով և հասել է 384-ի: Այս մասին տեղեկացնում են ԱՆ հիվանդությունների վերահսկման և կանխարգելման ազգային կենտրոնից։
Մարդիկ, ովքեր աշխատանքային օրերին վաղ են արթնանում և հանգստյան օրերին երկար քնում, ունեն ավելի քիչ լավ բակտերիաներ և ավելի շատ վատ բակտերիաներ, որոնք մեծացնում են ճարպակալման և ինսուլտի ռիսկը: Այս եզրակացություններն են արել Լոնդոնի Քինգս քոլեջի սննդի մասնագետները, գրում է BBC News-ը։
Սննդաբան Նատալյա Արտեմևան ասել է, որ մարդու օրգանիզմում վիտամինների և հանքանյութերի պակասը հղի է տարբեր խնդիրներով։ Եթե օրգանիզմը որոշակի նյութերի պակաս ունի, այն սկսում է սպառել իր պաշարները, նշել է Gazeta.Ru-ի մասնագետը։
Առօրյայում շատ ենք լսում նևրոզի կամ նևրոտիկ խանգարումների մասին։ Իրականում ի՞նչ է այն, ինչպե՞ս է առաջանում, և արդյո՞ք հնարավոր է խուսափել դրանից։ Այս հարցերի շուրջ զրուցել ենք հոգեբան, հոգեթերապևտ Գրիգորի Բադալյանի հետ։
Ամռանը որոշ մարդիկ ունենում են հազվագյուտ կողմնակի ազդեցություն դեղամիջոցներից՝ արևի նկատմամբ «ալերգիա». Sputnik ռադիոյին տված հարցազրույցում նախազգուշացրել է բարձրակարգ ընդհանուր բժիշկ և թունաբան Ալեքսեյ Վոդովոզովը։
Սննդաբան Անաստասիա Կոստոմախան ասել է, որ իրական շոկոլադը կարելի է տարբերել կեղծից՝ դրանում առկա «կակաո յուղ» և «կակաո քերած» բաղադրիչների առկայությամբ։
Քրտինքի հոտի փոփոխության և ուժեղացման պատճառ կարող են լինել առողջական լուրջ խնդիրները, այդ թվում՝ շաքարախտը և սնկերը, վստահ է էնդոկրինոլոգ Զուխրա Պավլովան։ Այս մասին մասնագետը խոսել է Sputnik ռադիոյի եթերում։
Ուտելուց հետո անընդհատ այրոցը կարող է ազդարարել կերակրափողի քաղցկեղի առաջացման մասին՝ բժիշկ Պիտեր պորտալին ասել է ուռուցքաբան Անդրեյ Իսաև-Ապոստոլովը։
Սուզումը ամառային վնասվածքների հիմնական պատճառներից մեկն է: Այս դեպքում հետեւանքները կարող են շատ տարբեր լինել՝ ողնաշարի կոտրվածքից մինչեւ լյարդի ու փայծաղի պատռվածք։ Ըստ shantnews-ի՝ «Իզվեստիային» այս մասին ասել է բժշկական գիտությունների թեկնածու, «Հեմոտեստ» լաբորատորիայի բժիշկ-փորձագետ Եկատերինա Դեմյանովսկայան։ Նրա խոսքով, ամենից հաճախ ջրասուզակները, ովքեր ձկան տեսքով ցատկում են ջուրը, վնասում են ողնաշարը հատակին սուր հարվածի, պարանոցի […]
Նևուսները մաշկի վրա պիգմենտային գոյացություններ են, որոնք բոլորը սովոր են խալեր անվանել։ Արդյո՞ք անհրաժեշտ է դրանց ստուգում, ի՞նչ փոփոխությունների վրա ուշադրություն դարձնել, այս մասին հուլիսի 19-ին խոսել է Ռուսաստանի մանկական կլինիկական հիվանդանոցի խորհրդատվական և ախտորոշիչ կենտրոնի բժշկական գիտությունների թեկնածու, մանկական ուռուցքաբան Պիրոգով Ալեքսանդր Նաումովը:
COVID-19-ի նոր տարբերակը՝ EG.5-ը, որը մամուլում ստացել է «Էրիս» անվանումը, է՛լ ավելի տարածված է դառնում ամբողջ աշխարհում, սակայն ներկայում առողջության համար գլոբալ մասշտաբով ցածր ռիսկ է ներկայացնում: Այս մասին ասվում է Առողջապահության համաշխարհային կազմակերպության (ԱՀԿ) մամուլի տեղեկագրում։
Կարճ ժամանակահատվածում չափից շատ ջուր խմելը սպառնում է ուղեղային այտուցով, զգուշացրել է բժիշկ Յուջին Վորթսմանը։ Նա People-ին տված հարցազրույցում խոսել է ջուր խմելու՝ կյանքին սպառնացող ձևի մասին։