Պտղի կեղեւի եփուկը լուծի դեմ է, եթե վառվի եւ մոխիրը խոզի ճարպի հետ քսվի վերքերին, դրանք ավելի արագ կբուժվեն, իսկ գլխին քսելը՝ ճաղատության դեմ է։
Յուղամզվածքը, որը ստանում են սերմերից, պարունակում է կարոտինոիդներ, տոկոֆերոլներ, հագեցած եւ չհագեցած ճարպեր։ Նախատեսված է արտաքին օգտագործման համար եւ ունի լայն կիրառում` որպես վերքամոքիչ միջոց։
Պարզվում է, որ սնկերի (крестовик зелёный) հակաբիոտիկ հատկությունն առաջին անգամ նկատել է ռուս բժիշկ Պոլոտեբնովը, նա սնկի բորբոսով թրջոց է դրել թարախային վերքերի վրա:
Կտավատի սերմերը շատերի մոտ կանոնավոր սննդակարգի անբաժան մասն են կազմում: Այս սերմերն արդեն որքան ժամանակ առաջատար հորիզոնական են զբաղեցնում սուպեր-մթերքների ցուցակում: Այն կարող եք ավելացնել տարբեր բաղադրություններին և հարստացնել ձեր կերակրատեսակները:
Գազարը պարունակում է այնպիսի առողջարար տարրեր, ինչպիսիք են` բետա-կարոտինը, ֆալկարինոլը, վիտամին A-ն, հանքանյութերը և հակաօքսիդանտները: Justnaturallife կայքը ներկայացնում է պարզ և հրաշալի բաղադրատոմս, որը կօգնի լավացնել առողջությունն ու երկարացնել կյանքը: Բաղադրություն 2 սմ երկարությամբ կոճապղպեղ 4 գազար 3 խնձոր Կես կիտրոնի հյութ Պատրաստման եղանակը Խառնեք բոլոր բաղադրիչները հարիչով այնքան, մինչև համասեռ զանգված ստանաք: Ըմպելիքը խմեք […]
Սոխը հնագույն բանջարեղեններից մեկն է, որը հայտնի է իր բուժարար հատկանիշներով: Այն օգտագործվում է աշխարհի տարբեր խոհանոցներում՝ որպես հավելյալ համեմունք:
Դարչինի հետ համադրելիս՝ մեղրը կարող է բուժել ստամոքսի ցավերը: Կանոնավոր կերպով օգտագործեք այս հրաշք համադրությունը՝ ստամոքսի խոցը վերացնելու համար:
Լյարդի եւ լեղուղիների մաքրման համար. Երեկոյան ընթրիքից առնվազն 2 ժամ հետո, քնելուց 1 ժամ առաջ, խմեք 1-2 թ/գ ընկույզի յուղ։
Միզապարկի բորբոքման եւ երիկամային հիվանդությունների դեպքում առավել օգտակար են վայրի տանձենու պտուղները, որոնք չեն զիջում արջախաղողին (մաթուզենի) եւ հապալասենուն։ Այդ տեսակի պտուղները հարուստ են վիտամին P-ով եւ դաբաղանյութերով (մոտ 20 %)։
Խառնեք կիտրոնի ու ոսկեգույն կճեպ ունեցող սոխի հյութեր ու մեղր (1:1:1,5), տարան փաթաթեք բրդյա կտորով, 24 ժամ թրմեք տաք տեղում: Խառնուրդից 1 ճաշի գդալ լուծեք 200 մլ գոլ, չեռացրած ջրի մեջ, խմեք նախաճաշից 30 րոպե առաջ:
Վահանագեղձի գործունեության խանգարման հետևանքով կարող է խախտվել դաշտանի պարբերությունը, առաջանալ կանանց անպտղություն կամ վիժում, հնարավոր է, որ երեխայի մոտ ախտորոշվի բնածին խպիպ կամ հիպոտիրեոզ:
Լոլիկի մեջ պարունակվող առավել հետաքրքիր նյութը լիկոպինն է, որի հակաօքսիդանտ հատկությունները շատ ավելի ազդեցիկ են, քան բետտա-կարոտինինը եւ հատկապես տոկոֆերոլինը (վիտամին E)։
Արտաքին միջավայրը լի է վնասակար միկրոօրգանիզմներով, որոնք հեշտությամբ ներթափանցում են մարդու շնչուղիների, աղեստամոքսային համակարգի այլ օրգանների, արյան մեջ: Դրանց դեմ պայքարելու համար կարևոր է բարձրացնել օրգանիզմի դիմադրողականությունը՝ լայն հակաբորբոքային ազդեցություն ունեցող բնական միջոցների օգնությամբ:
Ձմերուկը հարուստ է հակաօքսիդանտ և հակաուռուցքային հատկություններ ունեցող կարոտինային նյութ՝ լիկոպինով, որը չի տրոհվում ջերմային մշակման ժամանակ:
Ալերգիա. Խառնեք ակնամոմի 10 տոկոսանոց եւ դաղձի ոգեթուրմերը, բժշկական գլիցերին, ծիծեռնախոտի վերգետնյա մասի (կամ արմատի) փոշին (4։2։4։1)։ Թրմեք 2-3 շաբաթ մութ տեղում, պարբերաբար թափահարեք։ Քսեք քորի հետեւանքով առաջացած վերքերին։
Քրոնիկ փորկապության ժամանակ 100 գրամ հումքը 1 ժամ թրմել 0,5 լ եռջրի մեջ։ Բուժիչ այս միջոցն անհրաժեշտ է ընդունել դանդաղ կումերով սնունդ ընդունելուց առաջ, 150-ական մլ չափով եւ օրը 3 անգամ։ Բուժումը շարունակել մինչեւ ինքնազգացողության բարելավում։
Ձմերուկի կանաչ կեղեւը հում կամ չորացրած տեսքով տալիս են կոլիտով տառապողներին: Ձմերուկն օգտակար է բոլորին, բայց առավել եւս` սկլերոզով, արտրիտով, պոդագրայով տառապողներին:
Դափնու չորացրած տերևը մանրացրեք, լցրեք բուսայուղի մեջ՝ 1:2 հարաբերությամբ, 5 րոպե տաքացրեք ջրային բաղնիքի վրա, 7 օր թրմեք, քամեք քառատակ ծալած թանզիֆով, պահեք սառնարանում: Կաթեցրեք 1 կաթիլ՝ օրը 1 անգամ:
Թուզը հարուստ է կալիումով` 270 մգ, պարունակում է 18 մգ նատրիում, 20 մգ մագնիում, մոտ 32-ական մգ կալցիում եւ ֆոսֆոր։ Այս տարրերի փոխհարաբերակցությունը բարենպաստ է մարդու օրգանիզմի համար։
Ոտքերի սնկային հիվանդության ժամանակ օգնում է իշակաթնուկը (մոլոչայ): 100 գ իշակաթնուկի տերեւների վրա լցնել 1 լիտր եռման ջուր, փակել կափարիչով, դնել մարմանդ կրակի վրա եւ 10 րոպե եռացնել: Թողնել թրմվի 20 րոպե, ապա քամել: Ոտքերը դնել տաք թուրմի մեջ:
Առաջին հերթին` սխտորը ախտահանիչ ամենաուժեղ հատկությունն ունի, որը լավագույնս պայքարում է վիրուսների, վնասակար եւ հիվանդածին մանրէների դեմ: Սուլֆիդների ախտահանիչ հատկությանը օգնում է նաեւ սխտորի մեջ պարունակվող ալլիցինը, որը շատ ուժեղ անտիբիոտիկ է:
Ստենոկարդիայի սուր նոպայի դեպքում մինչև շտապօգնության գալը հիվանդին համոզեք կուլ տալ կես ատամիկ սխտոր՝ այն դեպքում, եթե տանը չկա նիտրոգլիցերին:
Սլացիկ կառուցվածք ունենալը բնական է ժամանակակից կնոջ համար, սակայն հաճախ նիհարեցնող «հնարքները» չարաշահելու հետևանքով առաջանում են անուժականություն ու դիմադրողականության անկում:
Խառնեք չորացրած երեքնուկ կարմիրի, սրոհունդի ծաղիկները և պատրինջի տերևները (1:1:1), փոշիացրեք:
Բուսաբույժները խորհուրդ են տալիս ընդգրկել բազուկը սննդակարգում, աղեստամոքսային համակարգի աշխատանքը կարգավորելու համար, սակավարյունության, աթերոսկլերոզի, վահանագեղձի բարձր ֆունկցիայի դեպքում:
Տաք օշարակի մեջ լցրեք բողկի քերուկը և մանրացրած սերմը, 3-5 րոպե եփեք թույլ կրակի վրա, որոշ ժամանակ անց ավելացրեք մեղրը:
Գիտնականները պարզել են, որ կարտոֆիլի արտաքին շերտը ոչ միայն ավելի հարուստ է օգտակար նյութերով, այլև պարունակում է խմորիչներ, որոնք նպաստում են մարսողությանն ու խթանում նյութափոխանակության գործընթացը:
Որպես կանոն, մինչեւ բժշկի գնալը, մենք փորձում ենք ցանկացած գանգատի դեպքում դիմել ժողովրդական բժշկության միջոցներին:
Հնդկական ընկույզը մանրացրեք բլենդերի օգնությամբ, ավելացրեք մեղր: Պետք է բավական խիտ զանգված ստացվի: Ցանկության դեպքում կարող եք իմբիր կամ դարչին ավելացնել: Ստացված զանգվածը պահեք սառնարանում և օգտագործեք օրվա ընթացքում 3 անգամ, 1 ճաշի գդալ՝ մինչև սնվելը:
Լյարդի, լեղուղիների հիվանդության ժամանակ լավ օգնում է մեղրը վարսակի, հնդկացորենի, գարու շիլաների հետ զուգորդված, կամ մեղրը նուշի, ընկույզի, ձիթապտղի հետ օգտագործելը: