Երբ ասում ենք՝ կալցիում, անմիջապես սկսում ենք մտածել կաթի, յոգուրտի, պանրի և այլ կաթնամթերքների մասին, բայց չենք էլ կասկածում, որ գոյություն ունեն նաև ոչ կաթնային մթերքներ, որոնք մեծ քանակությամբ կալցիում են պարունակում:
Համեմատելով տարբեր սկզբնաղբյուրներում ներկայացված արդյունքները՝ որոշվել են մարոլի (92,3 գամ), լոբու (69,2 գ) և գազարի (138,5 գ) մեջ պարունակվող վերոգրյալ նյութերի քանակները։
Վիտամիններով, հանքանյութերով, մանրաթելերով և ջրով հարուստ մրգերի ու բանջարեղենների համադրությունն օրգանիզմը մաքրելու լավագույն միջոցն է: Վատ սննդակարգը, հատկապես՝ վերամշակված մթերքները, մեծապես ազդում են օրգանիզմի առողջության վրա:
Ապացուցված փաստ է, որ կանաչ բանջարեղենն ամենաօգտակարն է: Այնուամենայնիվ, ուշադիր ընտրեք այն բանջարեղենը, որ պատրաստվում եք ուտել:
Բոլորը, ովքեր առնչվել են երիկամային քարերի խնդրի հետ, պնդում են, որ դա աշխարհում ամենատհաճ ցավն է:
Շերտազատում՝ նշանակում է՝ դեմքի մաշկի մեռած բջիջների հեռացում: Սա օգնում է թեթևացնել կնճիռները, քանի որ դրանք այլևս այդքան խորը չեն երևում:
Ձեզ ենք ներկայացնում հրաշալի բաղադրատոմս. 200գ ծիրանի չիր, 200գ չամիչ, 200գ ընկույզ, 200գ սև սալորի չիր, 3ճ/գ մեղր և մեկ կիտրոն: Չրերը լվացեք, վրան եռացրած ջուր լցրեք, ապա չորացրեք: Կիտրոնը լվացեք, կտրատեք, հեռացրեք կորիզը: Բոլոր բաղադրիչներն անցկացրեք մսաղացի միջով: Ստացված խառնուրդին ավելացրեք մեղր և լավ խառնեք: Ստացված զանգվածը պահեք սառնարանում և կերեք ամեն օր 1թ/գ:
Օրգանիզմի բնականոն գործունեության համար անհրաժեշտ է օրը 0,8-0,12 գրամ կալցիում։ Կախված տարբեր հանգամանքներից` յուրացվում` աբսորբացվում է սննդամթերքի հետ ներմուծված կալցիումի 25-40 %-ը։ Մեր խնդիրն է` շեղել այդ տարբերությունը դեպի վերին շեմը։
Եթե ցանկանում եք նիհարել, սակայն, առանց առողջությանը վնասելու, ապա այս ըմպելիքը ձեզ համար է: Այնուամենայնիվ, եթե ստամոքսի հետ կապված խնդիրներ ունեք, լավ լինի խորհրդակցել բժիշկի հետ:
Բոլորն էլ գիտեն ջրի բուժարար ուժի մասին: Ջուրը առողջության բնական աղբյուր է, բայց շատ մարդիկ մոռանում են օրվա ընթացքում այն խմել: Այս ճանապարհով նրանք վնասում են օրգանիզմը:
Մարդկանց 40%-ից ավելին բողոքում է մեջքի ցավերից: Ցավող հոդերը մեծ ֆիզիկական անհարմարություն են պատճառում, բայց, բարեբախտաբար, կիտրոնը կարող է պայքարել այս ամենի դեմ:
Մարդու մաշկն ամենախոցելին է արտաքին տարբեր գործոնների հանդեպ: Ժամանակի ընթացքում մաշկը խոցելի է դառնում կլիմայական փոփոխությունների հանդեպ և պահանջում է ավելի ուշադիր խնամք:
Գիրության դեպքում օգտակար են սառն ըմպելիքները, քանի որ օրգանիզմը տաքանալու համար այրում է որոշ քանակության ճարպեր։ Եթե ձեզ հակացուցված չէ համեմունքների օգտագործումը, ապա` մանր կտրատեք 10գ կոճապղպեղի արմատը, ավելացրեք 60գ դաղձի տերեւ, 2-3 գրամ հիլ (կարդամոն), հումքը 30 րոպե թրմեք 500 մլ եռջրում, հովանալուց հետո թուրմի մեջ լուծեք 80 մլ կիտրոնի եւ 50 նարնջի հյութեր, 1 ճ/գ մեղր։
Սոդայով թրջոցը բարձրացնում է արյան ալկալիությունը, որի շնորհիվ փայծաղը վերականգնում է իր մաքրող և այլ ֆունկցիաները։
Փորկապության դեպքում. Խմեք 1-ական ճ/գ (փոքր կումերով) ձիթապտղի յուղ` օրը 3 անգամ, սնունդ ընդունելուց առաջ։
Դեմքի մաշկի, հատկապես քթի շրջանում սև կետերը տարածված խնդիր են: Դրանք հաճախ ի հայտ են գալիս յուղոտ մաշկի վրա, քանի որ դեմքը հաճախ չլվանալու կամ կլիման փոխելու պատճառով յուղը հավաքվում է ծակոտիներում:
Սուրճի մասին գոյություն ունեն հակասական կարծիքներ: Ոմանք ասում են, որ սուրճն ունի առողջարար հատկանիշներ, մինչդեռ մյուսները հակառակն են պնդում: Սակայն չենք կարող չհամաձայնել, որ սուրճը հրաշալի խնամքի միջոց է, և կասկած չկա, որ այն օգտակար է, քանի որ օգտագործվում է խնամքի տարբեր միջոցների բաղադրության մեջ:
Առողջ, հավասարակշռված սննդակարգն ամենակարևորն է: Պարտադիր մթերք կերեք, որ հարուստ է օմեգա 3 թթուներով՝ ձուկ, ավոկադո, ընկույզ, բուսական յուղ:
Այս մեթոդը 100%-ով բուժում է հետևյալ հիվանդությունները՝ գլխացավ, հոդացավեր, սրտի հիվանդություններ, արթրիտ, էպիլեպսիա, ճարպակալություն, բրոնխիալ ասթմա, մենինգիտ, երիկամների հիվանդություններ, սրտխառնոց, թութք, փորլուծություն, շաքարախտ, փորկապություն, աչքերի հիվանդություններ, արգանդի հիվանդություններ, քաղցկեղ, ականջի, կոկորդի, քթի հիվանդություններ:
Ռևմատիզմի դեպքում- Խառնեք եղրևանու բողբոջներն եւ ծաղիկները, 2ճ/գ հումքին ավելացրեք 300 մլ օղի եւ 50 գ մեղր, թրմեք 10 օր, քամեք։ Ընդունեք 20-30 կաթիլ, օրը 2 անգամ, սնունդ ընդունելուց մեկ ժամ առաջ։ Ժամկետը` 10 օր։
Աղեստամոքսի, թութքի, արգանդի արյունահոսություններ. Տերեւը 20 րոպե եփեք եռջրով (1։20) թույլ կրակի վրա։ Քամեք։ Հովանալուց հետո խմեք 50-ական մլ, օրը 3 անգամ։ Թուրմով (1։20, 1 ժամ) լվանում են վերքերը, խոցերը, դնում թրջոցներ արյունահոսող թութքին։
Սնկերի մեծ մասն ուտելի են: Սնկերը հաճախ կոչում են բանջարեղենների միս, քանի որ պարունակում են այնպիսի սննդարար տարրեր, որոնք կարելի է գտնել մսի մեջ:
Խաղողն իր յուրօրինակ համի և գեղեցիկ տեսքի շնորհիվ՝ սիրված և տարածված է ամբողջ աշխարհով մեկ: Քչերը, սակայն, գիտեն, թե որքան օգտակար է այն:
Ձվի կեղևը պարունակում է մեծ քանակությամբ այնպիսի տարրեր, որոնք բուժում են բերանի խոռոչը: Այն պարունակում է կալցիում և թվով 27 հանքային տարրեր: Կեղևն իր բաղադրությամբ նման է մեր ատամներին:
Կիտրոնի կանոնավոր օգտագործման արդյունքում օրգանիզմում առաջացող կալիումի կարբոնատը հավասարակշռում է մեր սննդակարգում գերակշռող թթվային բաղադրիչը։ Ստացվում է, որ թթվահամ կիտրոնն իջեցնում է ստամոքսահյութի և արյան թթվայնությունը։
Ծիրանը չի կարելի օգտագործել հիպովիտամինոզի բուժման եւ կանխարգելման համար, քանի որ այդ դեպքում կարոտինը չի յուրացվում։
Բոլորն էլ, թերևս, լսել են ցորենի ածիկի մասին: Մի քանի օր ջրի մեջ ծլարձակումից հետո ցորենի կենսական ուժը մեծանում է 100 անգամ: Սակայն, ըստ econet.ru-ի՝ քչերը գիտեն այս հրաշալի բաղադրատոմսի մասին, որի հիմնական բաղադրության մեջ են մտնում ընկույզի ծիլերը, որոնց կենսական ուժը 2 շաբաթ ծլարձակումից հետո մեծանում է 1000 անգամ:
Վարունգի ջուրը ոչ միայն զովացնում է, այլև ունի թերապևտիկ շատ հատկանիշներ: Վարունգը հարուստ է վիտամին K-ով, B-ով և C-ով, պղնձով, կալիումով, մագնեզիումով, պոլիֆենոլով և այլ քիմիական տարրերով: Ամեն օր վարունգի ջուր խմելով՝ կարող եք խուսափել սննդարար տարրերի պակասից:
Մեկ բաժակ ջուրը եռացրեք և թողեք սառչի: Ապա ջուրը խառնեք 2 բաժակ այծի կաթի հետ, ավելացրեք մեկ բաժակ դդմի թարմ հյութ, լավ խառնեք:
Օրական մեկ բուռ ընկույզ ուտելը բավական է՝ սրտի հիվանդությունները կանխարգելելու համար: Ավելին, ընկույզի կանոնավոր օգտագործումը պաշտպանում է ամբողջ օրգանիզմը: