Բոլորս էլ գիտենք նիկոտինի և ծխախոտի վատ ազդեցության մասին: Եթե դադարեցրել եք ծխելը կամ դեռ չեք կարողանում ազատվել այդ վնասակար սովորությունից, լավագույն բանը, որ կարող եք անել՝ օրգանիզմը նիկոտինից մաքրելն է:
Սխտորը մաքրեք ու աղացեք, մեղրը գոլացրեք: Բաղադրամասերը լցրեք ապակյա տարայի մեջ, խառնեք, կափարիչի փոխարեն՝ օգտագործեք քառատակ ծալած թանզիֆ: Պահեք սառնարանում:
Տարիներ շարունակ բժիշկներն անընդհատ հակաօստոեպարոզային դեղահաբեր են նշանակում կանանց: Այլընտրանքային բժշկության կողմակիցներն անընդհատ ներկայացնում են բնական դեղամիջոցներ, որի արդյունքում էլ խելագարի կոչում են ստանում:
Սալորը հայտնի է՝ որպես բնական մուլտիվիտամին, սակայն շատերն այն կանոնավոր օգտագործելու սովորություն չունեն:
Թեյին կաթ ավելացնելը շատերի համար սովորական երևույթ է, սակայն քչերը գիտեն, որ այս հրաշք խառնուրդը ոչ միայն համեղ և օգտակար է, այլև օգնում է սպիտակեցնել ատամները:
Դեպրեսիա, հոգեկան անհանգստություն. Մեկ թ/գ չոր խոտը թրմեք 100 մլ եռջրում մինչեւ հովանալը։ Խմեք 1-ական ճ/գ, օրը 3 անգամ` մինչեւ սնվելը եւ քնելուց առաջ։
Այս հրաշալի խոտաբույսը վերականգնում և բարձրացնում է մարմնի էներգիան: Եթե քրոնիկ հոգնածություն ունեք, ապա ձեզ անհրաժեշտ է բացահայտել այս խոտաբույսի բուժիչ հատկանիշները:
Երկու բաղադրիչները խառնեք ապակե տարայի մեջ: Երեկոյան՝ քնելուց առաջ, այս խառնուրդից փոքր քանակություն դրեք լեզվի տակ: Թողեք, որպեսզի բաղադրիչները հալչեն բերանում:
Բալի մատղաշ ցողունները մանրացրեք, լցրեք ապակե տարայի մեջ, ավելացրեք այնքան օղի, որ հումքը ծածկվի: Ոգեթուրմի տարան 20 օր պահեք տաք տեղում՝ կիպ փակված վիճակում, քամեք: Ոգեթուրմն առանձնացրեք, իսկ հումքի վրա ավելացրեք նույն քանակությամբ օղի ու թրմեք 12 օր:
Լոռամրգի (կլյուկվա) հյութ- Կանխում է լնդային հիվանդությունները, շատ լավ օգնում է միզածորանի ինֆեկցիաների ժամանակ: Բայց այս հյութը շատ է շաքար պարունակում, ուրեմն կամ պետք է վերցնել 100 տոկոսանոց հյութն առանց շաքարի, կամ չի կարելի օրվա մեջ 1 բաժակից ավելի խմել: 250գ մթերքը պարունակում է 140 կկալ:
Բոլորս էլ փորձում ենք գտնել միջոցներ, որոնք կփայլեցնեն և կսպիտակեցնեն մեր ատամները: healthyfoodhouse կայքը ներկայացնում է բաղադրատոմս, որն ի հայտ է եկել դեռ դարեր առաջ:
Այս կաթնամթերքը ստացվում է պանրի կամ կաթնաշոռի արտադրության ընթացքում։ Մթերքի իրական սննդային արժեքը ի հայտ է եկել վերջին տարիներին, հաստատվել է դրա բուժիչ նշանակությունը։
Պտղի կեղեւի եփուկը լուծի դեմ է, եթե վառվի եւ մոխիրը խոզի ճարպի հետ քսվի վերքերին, դրանք ավելի արագ կբուժվեն, իսկ գլխին քսելը՝ ճաղատության դեմ է։
Յուղամզվածքը, որը ստանում են սերմերից, պարունակում է կարոտինոիդներ, տոկոֆերոլներ, հագեցած եւ չհագեցած ճարպեր։ Նախատեսված է արտաքին օգտագործման համար եւ ունի լայն կիրառում` որպես վերքամոքիչ միջոց։
Պարզվում է, որ սնկերի (крестовик зелёный) հակաբիոտիկ հատկությունն առաջին անգամ նկատել է ռուս բժիշկ Պոլոտեբնովը, նա սնկի բորբոսով թրջոց է դրել թարախային վերքերի վրա:
Կտավատի սերմերը շատերի մոտ կանոնավոր սննդակարգի անբաժան մասն են կազմում: Այս սերմերն արդեն որքան ժամանակ առաջատար հորիզոնական են զբաղեցնում սուպեր-մթերքների ցուցակում: Այն կարող եք ավելացնել տարբեր բաղադրություններին և հարստացնել ձեր կերակրատեսակները:
Գազարը պարունակում է այնպիսի առողջարար տարրեր, ինչպիսիք են` բետա-կարոտինը, ֆալկարինոլը, վիտամին A-ն, հանքանյութերը և հակաօքսիդանտները: Justnaturallife կայքը ներկայացնում է պարզ և հրաշալի բաղադրատոմս, որը կօգնի լավացնել առողջությունն ու երկարացնել կյանքը: Բաղադրություն 2 սմ երկարությամբ կոճապղպեղ 4 գազար 3 խնձոր Կես կիտրոնի հյութ Պատրաստման եղանակը Խառնեք բոլոր բաղադրիչները հարիչով այնքան, մինչև համասեռ զանգված ստանաք: Ըմպելիքը խմեք […]
Սոխը հնագույն բանջարեղեններից մեկն է, որը հայտնի է իր բուժարար հատկանիշներով: Այն օգտագործվում է աշխարհի տարբեր խոհանոցներում՝ որպես հավելյալ համեմունք:
Դարչինի հետ համադրելիս՝ մեղրը կարող է բուժել ստամոքսի ցավերը: Կանոնավոր կերպով օգտագործեք այս հրաշք համադրությունը՝ ստամոքսի խոցը վերացնելու համար:
Լյարդի եւ լեղուղիների մաքրման համար. Երեկոյան ընթրիքից առնվազն 2 ժամ հետո, քնելուց 1 ժամ առաջ, խմեք 1-2 թ/գ ընկույզի յուղ։
Միզապարկի բորբոքման եւ երիկամային հիվանդությունների դեպքում առավել օգտակար են վայրի տանձենու պտուղները, որոնք չեն զիջում արջախաղողին (մաթուզենի) եւ հապալասենուն։ Այդ տեսակի պտուղները հարուստ են վիտամին P-ով եւ դաբաղանյութերով (մոտ 20 %)։
Խառնեք կիտրոնի ու ոսկեգույն կճեպ ունեցող սոխի հյութեր ու մեղր (1:1:1,5), տարան փաթաթեք բրդյա կտորով, 24 ժամ թրմեք տաք տեղում: Խառնուրդից 1 ճաշի գդալ լուծեք 200 մլ գոլ, չեռացրած ջրի մեջ, խմեք նախաճաշից 30 րոպե առաջ:
Վահանագեղձի գործունեության խանգարման հետևանքով կարող է խախտվել դաշտանի պարբերությունը, առաջանալ կանանց անպտղություն կամ վիժում, հնարավոր է, որ երեխայի մոտ ախտորոշվի բնածին խպիպ կամ հիպոտիրեոզ:
Լոլիկի մեջ պարունակվող առավել հետաքրքիր նյութը լիկոպինն է, որի հակաօքսիդանտ հատկությունները շատ ավելի ազդեցիկ են, քան բետտա-կարոտինինը եւ հատկապես տոկոֆերոլինը (վիտամին E)։
Արտաքին միջավայրը լի է վնասակար միկրոօրգանիզմներով, որոնք հեշտությամբ ներթափանցում են մարդու շնչուղիների, աղեստամոքսային համակարգի այլ օրգանների, արյան մեջ: Դրանց դեմ պայքարելու համար կարևոր է բարձրացնել օրգանիզմի դիմադրողականությունը՝ լայն հակաբորբոքային ազդեցություն ունեցող բնական միջոցների օգնությամբ:
Ձմերուկը հարուստ է հակաօքսիդանտ և հակաուռուցքային հատկություններ ունեցող կարոտինային նյութ՝ լիկոպինով, որը չի տրոհվում ջերմային մշակման ժամանակ:
Ալերգիա. Խառնեք ակնամոմի 10 տոկոսանոց եւ դաղձի ոգեթուրմերը, բժշկական գլիցերին, ծիծեռնախոտի վերգետնյա մասի (կամ արմատի) փոշին (4։2։4։1)։ Թրմեք 2-3 շաբաթ մութ տեղում, պարբերաբար թափահարեք։ Քսեք քորի հետեւանքով առաջացած վերքերին։
Քրոնիկ փորկապության ժամանակ 100 գրամ հումքը 1 ժամ թրմել 0,5 լ եռջրի մեջ։ Բուժիչ այս միջոցն անհրաժեշտ է ընդունել դանդաղ կումերով սնունդ ընդունելուց առաջ, 150-ական մլ չափով եւ օրը 3 անգամ։ Բուժումը շարունակել մինչեւ ինքնազգացողության բարելավում։
Ձմերուկի կանաչ կեղեւը հում կամ չորացրած տեսքով տալիս են կոլիտով տառապողներին: Ձմերուկն օգտակար է բոլորին, բայց առավել եւս` սկլերոզով, արտրիտով, պոդագրայով տառապողներին:
Դափնու չորացրած տերևը մանրացրեք, լցրեք բուսայուղի մեջ՝ 1:2 հարաբերությամբ, 5 րոպե տաքացրեք ջրային բաղնիքի վրա, 7 օր թրմեք, քամեք քառատակ ծալած թանզիֆով, պահեք սառնարանում: Կաթեցրեք 1 կաթիլ՝ օրը 1 անգամ: