Հումուսը խյուս է, որը սիրված է գրեթե բոլորի կողմից, սակայն քչերը գիտեն, որ բացի իր յուրահատուկ համից, այն նաև թաքնված օգտակար հատկանիշներ ունի:
Կեֆիրը B խմբի բազմաթիվ վիտամիններ է պարունակում: Օրինակ՝ B12-ն օգտակար է արյան և նյարդային համակարգի համար, B1-ն օգնում է պայքարել սթրեսի դեմ: Կեֆիրի մեջ պարունակվող վիտամինները լավացնում են մաշկի, եղունգների, մազերի վիճակը, ամրացնում իմունիտետը:
Գորտնուկներն առաջանում են վիրուսային ինֆեկցիայի պատճառով: Սա կոչվում է մարդու պապիլոմա վիրուս, հաճախ օրգանիզմն իմունիտետ է զարգացնում այս տեսակի վիրուսների դեմ, որի արդյունքում էլ անհետանում են գորտնուկները: Սակայն, եթե գորտնուկները չեն վերանում, ապա պարտադիր պետք է դրանք բուժել:
Բոլորս էլ գիտենք երիցուկով թեյի բուժիչ հատկանիշների մասին, և շատերս տանն ունենք երիցուկ: Այնուամենայնիվ, արդյո՞ք կհամաձայնեիք այն ամեն օր խմել: naturalhealthcareforyou կայքը ներկայացնում է, թե ինչո՞ւ է անհրաժեշտ խմել այս թեյն ամեն օր:
Շատերն են տառապում արյան բարձր ճնշման պատճառով: Ամերիկայում մոտ 76.4 միլիոն չափահաս տառապում է այս խնդրով: Արյան բարձր ճնշումը կարող է բարձրացնել սրտի կաթվածի ռիսկը:
Կակաոյի հատիկները, որոնք առավել հայտնի են՝ որպես պարզապես կակաո, կակաոյի թթուների և կակաոյի յուղի միակ աղբյուրն են:
Թուլության զգացողությունն անընդհատ անհանգստացնո՞ւմ է ձեզ: Սա, հնարավոր է՝ արյան կարմիր գնդիկների պակասից է: Գոյություն ունեն տարբեր միջոցներ, որոնք լավացնում են արյունը, սակայն բնական միջոցներն ավելի արդյունավետ են:
Շատերը գիտեն, որ պրոտեինն անհրաժեշտ է մկանային մասսա կառուցելու համար: Սակայն մկանների աճը պահանջում է ոչ միայն պրոտեիններ, այլև՝ սննդարար տարրեր:
Բրինձը լինոլեիկ թթուների հրաշալի աղբյուր է, այն հզոր հակաօքսիդանտ է, որը խթանում է կալոգենի արտազատումը: Բրինձը դանդաղեցնում է կնճիռների գոյացման գործընթացը: Այն նաև հարուստ է վիտամին E-ով և գամմա օրիզնոլով, որը հայտնի է իր՝ սիրտը պաշտպանելու և արյան մեջ խոլեստերինի մակարդակը նվազեցնելու կարողությամբ:
Սերմերը հարուստ են տարբեր հանքանյութերով, սպիտակուցներով, վիտամիններով, ֆերմենտներով և ճարպաթթուներով: Թարմ սերմերի օգտագործումը ձեզ կօգնի ստանալ բոլոր անհրաժեշտ տարրերը: Աղացած կամ մանրացրած սերմերը տարբեր կերակրատեսակների համար կարող են հրաշալի բաղադրիչ դառնալ:
Անմոռուկի նուրբ, համեստ ծաղիկները նվիրում են սիրելիներին ու մտերիմներին, որոնք ինչ-որ պատճառով հեռանում են՝ հայտնվելով «գետի մյուս ափին»:
Հազրեվարդն (Розмарин) աշխարհով մեկ տարածված համեմունք է, որն օգտագործվում է հարյուրավոր տարիներ շարունակ: Դեռևս հին Հունաստանում ուսանողները քննությունից առաջ հազրեվարդի ճյուղ էին դնում մազերի մեջ: Հույները վստահ էին, որ այն լավացնում է հիշողությունը:
Կրծքագեղձի քաղցկեղը կանանց առողջության համար ամենավտանգավոր հիվանդություններից մեկն է: Կախված գեներից՝ այս հիվանդությունը ձեռք բերելու ռիսկը մեծանում է: Այնուամենայնիվ, գոյություն ունեն այնպիսի մթերքներ, ոոնք նվազեցնում են կրծքագեղձի քաղցկեղի առաջացման ռիսկը:
Բաղադրություն
Քառորդ թեյի գդալ քրքումը խառնեք կես թեյի գդալ ձիթապտղի յուղով: Ապա ավելացրեք մի պտղունց թարմ աղացած սև պղպեղ: Այս բոլոր բաղադրիչները խառնեք բաժակի մեջ: Կարող եք խառնուրդն օգտագործել տարբեր ուտեստների՝ ապուրների և աղցանների հետ համադրած:
Առողջ լյարդը նշանակում է քաջ առողջություն, անսպառ էներգիա, լավ տրամադրություն և գեղեցիկ արտաքին:
Բոլորին հայտնի են սխտորի օգտակար հատկանիշները: healthyfoodhouse.com-ն առաջարկում է հրաշալի մի լուծույթ, որը մեծ քանակությամբ օգտակար հատկանիշներ ունի:
Օրեցօր էներգետիկ ըմպելիքներն ավելի ու ավելի հանրահայտ են դառնում: Շատերն այդ ըմպելիքները խմում են կեսօրին՝ ամբողջ օրվա էներգիան ստանալու համար: Բայց քչերը գիտեն, թե որքան վնասակար կարող են լինել էներգետիկ այդ ըմպելիքները:
Արդյո՞ք գիտեիք, որ ձմերուկի կորիզն անչափ օգտակար է: Կորիզը պարունակում է մանրաթելեր, որոնք անհրաժեշտ են մարսողական համակարգին, օգնում է պարազիտների դեպքում, ինչպես նաև հրաշալի հակաբիոտիկ է:
Անտիսեպտիկ հատկանիշների շնորհիվ, մեխակի յուղն օգտակար է տարբեր վնասվածքների, կտրվածքների, ճաքերի, ցավացող մկանների, սնկային ինֆեկցիաների և այլ տեսակի վնասվածքների դեպքում: Այն նաև հրաշալի կերպով բուժում է խայթոցները: Մեխակի յուղը շատ հզոր է և պետք է օգտագործել լուծված վիճակում: Ավելին, այս յուղը չի կարելի օգտագործել այն մարդկանց, ովքեր շատ զգայուն մաշկ ունեն:
Գեղեցիկ մազերը հատուկ խնամք են պահանջում, իսկ տնական դիմակներն ամենաարդյունավետ և հասանելի միջոցներից են, որոնք կօգնեն ձեզ այս հարցում: Ձեզ ենք ներկայացնում 10 ամենաարդյունավետ դիմակները, որոնք կարող եք ստանալ ամենահասանելի բաղադրիչներով:
Թթվաշ բալը համարվում է լավագույն մրգերից մեկը: Այն հարուստ է վիտամին A, C և E-ով, ինչպես նաև ֆոլաթթվով, մագնեզիումով, երկաթով և մանրաթելերով:
Օգտագործվող մթերքները միշտ ձեռքի տակ են, դեղամիջոցների պատրաստումը չի պահանջում լրացուցիչ ծախսեր, դրանց արդյունավետությունն անցել է ժամանակի փորձություն ու նաև հիմնավորված է գիտականորեն:
Բժիշկ, Նոբելյան մրցանակի դափնեկիր Օտտո Վարբուրգը (Otto Heinrich Warburg) և այլ մասնագետներ 1920-ական թվականներին ասում էին, որ քաղցկեղը սիրում է շաքար, սակայն զարմանալի է, որ շատ բժիշկներ այս մասին չեն հայտնում իրենց հիվանդներին, մինչդեռ նրանք շարունակում էին վերամշակված մթերքներ ուտել:
Հեռացրեք խոշոր բողկի միջուկի մի մասը, առաջացած փոսիկի մեջ լցրեք մեղր, 2 ժամ պահեք տաք տեղում՝ մինչև բողկից արտազատվի հյութը: Խմեք 100-200 մլ՝ մեկ օրվա ընթացքում: Բուժման տևողությունը կախված է հիվանդի վիճակից:
Վարունգն անհրաժեշտ է մազերի և մաշկի առողջության համար, քանի որ պարունակում է սուլֆատ և սիլիկոն: Մաշկը մաքրելու համար կարող եք վարունգը կտրատել շրջանակներով և դնել դեմքին:
Կիտրոնի կանոնավոր օգտագործումը կօգնի կանխարգելել մի քանի նոր սկսվող հիվանդություններ: Հետազոտությունները ցույց են տվել, որ կիտրոնը կարող է կանխարգելել և պայքարել հետևյալ հիվանդությունների դեմ՝ երիկամների քարեր, լարինգիտ, բարձր ճնշում, հարբուխ, ինֆեկցիաներ, արթրիտ, քաղցկեղ և այլն:
Այս հրաշալի ըմպելիքի հիմնական բաղադրիչը ջուրն է, քանի որ դա օրգանիզմի ճիշտ աշխատանքի համար ամենաանհրաժեշտ հեղուկն է: Ջուրն օրգանիզմից դուրս է բերում ավելորդությունները, ջրով է սնուցում մարմինն ու օգնում այրել ճարպերը: Հետևաբար, այս հրաշալի ըմպելիքն օգնում է այրել օրգանիզմում կուտակված «համառ» ճարպերը:
Խցանված անոթները աշխարհում ամենատարածված առողջական խնդիրներից է: Մարդիկ փորձում են գտնել տարբեր միջոցներ, որոնք կօգնեն մաքրել անոթներն ու դուրս բերել արյան մեջ կուտակված ավելորդ ճարպերը: Ժամանակակից բժշկությունը դրանց դեմ պայքարելու մի քանի տարբերակներ է առաջարկում:
Ոլոռի կանոնավոր օգտագործումը հարստացնում է օրգանիզմը սկիպտակուցներով և այն սննդակարգում գրեթե ամբողջությամբ փոխարինում է մսին:
Իրականում գոյություն ունի ատամները սպիտակեցնելու շատ հեշտ տարբերակ: