Մթերքներ, որոնք օգնում են պահպանել երիտասարդությունը
Ոչ մի մթերք բառացիորեն չի երիտասարդացնում մարդուն, սակայն ճիշտ սնվելը կարող է լավ վիճակում պահել օրգան-համակարգերը և դանդաղեցնել ծերացումը։ Այս մասին Gazeta.Ru-ի հոդվածում խոսել է սննդաբան, առողջության ոլորտի փորձագետ Քրիստինա Ֆոյգտը։
«Պրոբիոտիկ մթերքները, ինչպիսիք են ֆերմենտացված պանիրը (երեք ամսական կամ ավելի), օգտակար են: Ցանկացած ֆերմենտացման և խմորման արտադրանք կլինի երիտասարդության երկարացման բանալին, բայց նույնիսկ այստեղ դուք պետք է կարողանաք ընտրել: Այսպիսով, թթու կաղամբը չպետք է պարունակի քացախ և շաքար։ Ամբողջական հացահատիկը (ձավարեղենը) ամեն օր պարտադիր է: Օգտակար է նաև ուտել բրոկկոլի, բրյուսելյան կաղամբ, թարմ սպիտակ կաղամբ, վարունգ, լոլիկ։ Առողջ սննդակարգի համար անհրաժեշտ են չզտված բուսական յուղեր և թարմ կամ շոգեխաշած մրգեր (օրական 250-350 գ)»,- ըստ shantnews-ի՝ ասել է Քրիստինա Ֆոյգտը։
Դիետոլոգը հավելել է, որ երիտասարդությունը պահպանելու համար օգտակար է մաքուր ջուր խմել։ Սակայն, բացի սրանից, փորձագետը խորհուրդ է տվել սննդակարգում ներառել որոշ խմիչքներ։
«Օրինակ՝ մասուրից, քանի որ այն ոչ միայն կերկարացնի երիտասարդությունը, այլև կօգնի իմունային համակարգին։ Բարձրորակ թեյ՝ և՛ սև, և՛ կանաչ: Թեև սև և կանաչ թեյը ստանում են նույն թեյի թփի տերևներից, սակայն տերևները ենթարկվում են մշակման տարբեր եղանակների: Թեյը երկար թրմելու կարիք չունի, բավական է 15-30 վայրկյանը։ Իսկ մեկ շաբաթ անց կարելի է նկատել այտուցների նվազում»,- պարզաբանել է մասնագետը։
Միևնույն ժամանակ, Քրիստինա Ֆոյգտը կոչ է անում նման ըմպելիքը չվնասել կոնֆետով. կարևոր է պարզապես վայելել բարձրորակ, ճիշտ եփած տերևային թեյ: