Գիրության դեպքում օգտակար են սառն ըմպելիքները, քանի որ օրգանիզմը տաքանալու համար այրում է որոշ քանակության ճարպեր։ Եթե ձեզ հակացուցված չէ համեմունքների օգտագործումը, ապա` մանր կտրատեք 10գ կոճապղպեղի արմատը, ավելացրեք 60գ դաղձի տերեւ, 2-3 գրամ հիլ (կարդամոն), հումքը 30 րոպե թրմեք 500 մլ եռջրում, հովանալուց հետո թուրմի մեջ լուծեք 80 մլ կիտրոնի եւ 50 նարնջի հյութեր, 1 ճ/գ մեղր։
Սոդայով թրջոցը բարձրացնում է արյան ալկալիությունը, որի շնորհիվ փայծաղը վերականգնում է իր մաքրող և այլ ֆունկցիաները։
Փորկապության դեպքում. Խմեք 1-ական ճ/գ (փոքր կումերով) ձիթապտղի յուղ` օրը 3 անգամ, սնունդ ընդունելուց առաջ։
Դեմքի մաշկի, հատկապես քթի շրջանում սև կետերը տարածված խնդիր են: Դրանք հաճախ ի հայտ են գալիս յուղոտ մաշկի վրա, քանի որ դեմքը հաճախ չլվանալու կամ կլիման փոխելու պատճառով յուղը հավաքվում է ծակոտիներում:
Սուրճի մասին գոյություն ունեն հակասական կարծիքներ: Ոմանք ասում են, որ սուրճն ունի առողջարար հատկանիշներ, մինչդեռ մյուսները հակառակն են պնդում: Սակայն չենք կարող չհամաձայնել, որ սուրճը հրաշալի խնամքի միջոց է, և կասկած չկա, որ այն օգտակար է, քանի որ օգտագործվում է խնամքի տարբեր միջոցների բաղադրության մեջ:
Առողջ, հավասարակշռված սննդակարգն ամենակարևորն է: Պարտադիր մթերք կերեք, որ հարուստ է օմեգա 3 թթուներով՝ ձուկ, ավոկադո, ընկույզ, բուսական յուղ:
Այս մեթոդը 100%-ով բուժում է հետևյալ հիվանդությունները՝ գլխացավ, հոդացավեր, սրտի հիվանդություններ, արթրիտ, էպիլեպսիա, ճարպակալություն, բրոնխիալ ասթմա, մենինգիտ, երիկամների հիվանդություններ, սրտխառնոց, թութք, փորլուծություն, շաքարախտ, փորկապություն, աչքերի հիվանդություններ, արգանդի հիվանդություններ, քաղցկեղ, ականջի, կոկորդի, քթի հիվանդություններ:
Ռևմատիզմի դեպքում- Խառնեք եղրևանու բողբոջներն եւ ծաղիկները, 2ճ/գ հումքին ավելացրեք 300 մլ օղի եւ 50 գ մեղր, թրմեք 10 օր, քամեք։ Ընդունեք 20-30 կաթիլ, օրը 2 անգամ, սնունդ ընդունելուց մեկ ժամ առաջ։ Ժամկետը` 10 օր։
Աղեստամոքսի, թութքի, արգանդի արյունահոսություններ. Տերեւը 20 րոպե եփեք եռջրով (1։20) թույլ կրակի վրա։ Քամեք։ Հովանալուց հետո խմեք 50-ական մլ, օրը 3 անգամ։ Թուրմով (1։20, 1 ժամ) լվանում են վերքերը, խոցերը, դնում թրջոցներ արյունահոսող թութքին։
Սնկերի մեծ մասն ուտելի են: Սնկերը հաճախ կոչում են բանջարեղենների միս, քանի որ պարունակում են այնպիսի սննդարար տարրեր, որոնք կարելի է գտնել մսի մեջ:
Խաղողն իր յուրօրինակ համի և գեղեցիկ տեսքի շնորհիվ՝ սիրված և տարածված է ամբողջ աշխարհով մեկ: Քչերը, սակայն, գիտեն, թե որքան օգտակար է այն:
Ձվի կեղևը պարունակում է մեծ քանակությամբ այնպիսի տարրեր, որոնք բուժում են բերանի խոռոչը: Այն պարունակում է կալցիում և թվով 27 հանքային տարրեր: Կեղևն իր բաղադրությամբ նման է մեր ատամներին:
Կիտրոնի կանոնավոր օգտագործման արդյունքում օրգանիզմում առաջացող կալիումի կարբոնատը հավասարակշռում է մեր սննդակարգում գերակշռող թթվային բաղադրիչը։ Ստացվում է, որ թթվահամ կիտրոնն իջեցնում է ստամոքսահյութի և արյան թթվայնությունը։
Ծիրանը չի կարելի օգտագործել հիպովիտամինոզի բուժման եւ կանխարգելման համար, քանի որ այդ դեպքում կարոտինը չի յուրացվում։
Բոլորն էլ, թերևս, լսել են ցորենի ածիկի մասին: Մի քանի օր ջրի մեջ ծլարձակումից հետո ցորենի կենսական ուժը մեծանում է 100 անգամ: Սակայն, ըստ econet.ru-ի՝ քչերը գիտեն այս հրաշալի բաղադրատոմսի մասին, որի հիմնական բաղադրության մեջ են մտնում ընկույզի ծիլերը, որոնց կենսական ուժը 2 շաբաթ ծլարձակումից հետո մեծանում է 1000 անգամ:
Վարունգի ջուրը ոչ միայն զովացնում է, այլև ունի թերապևտիկ շատ հատկանիշներ: Վարունգը հարուստ է վիտամին K-ով, B-ով և C-ով, պղնձով, կալիումով, մագնեզիումով, պոլիֆենոլով և այլ քիմիական տարրերով: Ամեն օր վարունգի ջուր խմելով՝ կարող եք խուսափել սննդարար տարրերի պակասից:
Մեկ բաժակ ջուրը եռացրեք և թողեք սառչի: Ապա ջուրը խառնեք 2 բաժակ այծի կաթի հետ, ավելացրեք մեկ բաժակ դդմի թարմ հյութ, լավ խառնեք:
Օրական մեկ բուռ ընկույզ ուտելը բավական է՝ սրտի հիվանդությունները կանխարգելելու համար: Ավելին, ընկույզի կանոնավոր օգտագործումը պաշտպանում է ամբողջ օրգանիզմը:
Ուռուցքներ. 1 ճ/գ կարտոֆիլի ծիլերը 14 օր թրմեք 1 լ օղու մեջ, քամեք։ Խմեք 30-ական գրամ, օրը 2-3 անգամ` սնվելուց առաջ։
Ելակը վիտամին C-ի և մանրաթելերի աղբյուր է: Այն պարունակում է այնպիսի հանքանյութեր, ինչպիսիք են՝ մագնեզիումը, կալիումը և կալցիումը: Մեծ քանակությամբ նման հատապտուղ ուտելը կօգնի ազատվել նաև ավելորդ քաշից:
Միչիգանի համալսարանում արված հետազոտությունները ցույց են տվել, որ սև պղպեղն ու քրքումը (куркума) համադրված՝ կարող են կանխարգելել, անգամ բուժել կրծքագեղձի քաղցկեղը:
Ճնշման պատճառով առաջացած հիվանդություններն են՝ սրտի և երիկամների վատ աշխատանքը, շաքարախտը, անքնությունը, բարձր խոլեստերինը, և այլն:
Կոկոսի յուղը հրաշալի ըմպելիք է, որը ջրով է սնուցում մեր օրգանիզմը: Դուք այն կարող եք խմել՝ որպես թարմացնող և շատ առողջարար: Կոկոսի հյութն արևադարձային ըմպելիք է, որը տարածված է ամբողջ աշխարհում:
Business Insider-ը տեղեկացնում է, որ Միացյալ Նահանգներում վաճառվող շշալցված ջրերի 2/3-ը կես լիտրանոց շշերով է, որի գինը յուրաքանչյուր 3 լիտրի դիմաց կազմում է մոտավորապես $7.50: Իսկ դա նշանակում է, որ շշալցված ջրի արժեքը 2000 անգամ ավելի թանկ է, քան 3լ աղբյուրի ջուրը:
Մասնագետները խորհուրդ են տալիս հաճախ ուտել տանձ: Եվ բոլորովին պատահական չէ, որ հին հույն էպոսագիր, բանաստեղծ Հոմերոսն այն անվանել է «Աստվածների պարգև»:
Հնագույն բաղադրատոմս, որը կօգնի նիհարել մեկ ամսում 14.8 կգ: Սա լավագույն դիետաներից մեկն է, որը կոչվում է ճակնդեղ՝ կեֆիրով:
Լեղապարկի քարերը հեռացնելու նպատակով օգտագործելու դեպքում անհրաժեշտ է բժշկի հսկողությունը։ Խցանումներ կարող են առաջանալ։ Երիկամների կանխարգելիչ մաքրումը արդյունավետ է ձմռանը։
Եթե լավանդայի թեյն օգտագործենք մաշկի վրա, այն կօգնի նվազեցնել մրսածության նախանշանները, ասթման և բրոնխիտը, լավանդան կարգավորում է մարմնի ջերմաստիճանը:
Ժողովրդական բաղադրատոմսերը երբեք չեն կորցնում իրենց արժեքն ու անհրաժեշտությունը: Անգամ մեր ժամանակներում, բազմաթիվ կոսմետիկ միջոցների բազմազանության մեջ, հաճախ ընտրում ենք պարզ և հասանելի բաղադրատոմսեր՝ մազերի, դեմքի և ամբողջ մարմնի խնամքի համար:
Մոսկովյան բիոքիմիական ֆիզիկայի ինստիտուտի գիտնականները հայտնաբերել են այն բույսը, որը երիտասարդ մնալու կենսահյութ է հանդիսանում: Այդ բույսը բոլորիս հայտնի ծոթրինն է (ծոթոր, ծիտրոն, կորթին, չաբեր): Հնագույն ժամանակներից այս բույսն օգտագործվել է որպես դեղաբույս: