Ձվի կեղևի օգտակար հատկանիշները
Ձվի կեղևը պարունակում է մեծ քանակությամբ այնպիսի տարրեր, որոնք բուժում են բերանի խոռոչը: Այն պարունակում է կալցիում և թվով 27 հանքային տարրեր: Կեղևն իր բաղադրությամբ նման է մեր ատամներին: Ձվի կեղևներն ատամները սնուցում են անհրաժեշտ քանակությամբ կալցիումով: Պարզապես եռացրեք կեղևը 5 րոպե: Ապա կարող եք ավելացնել դրանք սմուզիներին, կամ աղալ և ավելացնել ուտելիքին:
Մեր ոսկորների հյուսվածքները կազմված են կալցիումից: Սովորաբար, մարդու ոսկորների ու ատամների կազմությունը շատ նման է ձվի կեղևի կազմությանը: Կեղևի օգտակար հատկանիշներից մեկը հենց կալցիումն է, որը կազմում է կեղևի 93%-ը:
Բուժում է ատամները: Բուժում և պաշտպանում է բերանի խոռոչը
Ձվի կեղևը նաև պարունակում է հանքային տարրեր՝ մագնեզիում, ֆոսֆոր, սիլիկոն, սոդա, կալիում, երկաթ, սուլֆատ, ալյումին, և այլն:
Կեղևը կազմված է նաև այնպիսի ամինաթթուներից, ինչպիսիք ենք մեթիոնինը, ցիստեինը, լիսինը, իզոլեուցինը: Այնուամենայնիվ, ճիշտ պատրաստված ձվի կեղևը լավագույն միջոցն է՝ օրգանիզմը կալցիումով սնուցելու համար:
Ձվի կեղևը հատկապես օգտակար է երեխաների համար, քանի որ նրանց ոսկորները փոքր տարիքում ավելի արագ են աճում, հետևաբար՝ ունեն ավելի շատ կալցիումի պահանջ:
Նյութը հրապարակման պատրաստեց Լիլիթ Հարությունյանը