Հնդկաստանի կառավարական և ոչ կառավարական կազմակերպությունների ներկայացուցչները պլենար նիստում ունեցած իրենց ելույթներում նշել են, որ աշխարհահռչակ բժիշկների շարքում տարեցտարի շարունակաբար մեծանում է հնդիկ մասնագետների թիվը։ Եվ նրանց ներուժը ևս ցանկանում են օգտագործել երկրի առողջապահական համակարգի, ինչպես նաև բժշկական տուրիզմի զարգացման գործում։
Ամրացնում է սիրտը։ Բազուկի հյութը նիտրիտներ է պարունակում։ Ըստ հետազոտությունների՝ դրանք նպաստում են հիվանդների սրտամկանի ամրացմանը, որոնք տառապում են սուր սրտային անբավարարությամբ։
Հավասարակշռված սննդակարգը դժվար է պատկերացնել առանց կաթնամթերքի։ Սակայն ապրանքի բազմազանությունն ու տարածված մոլորությունները խանգարում են ճիշտ ընտրություն կատարել։ Adme.ru-ն ներկայացրել է 9 փաստ կաթնամթերքի մասի, որը կօգնի որակյալ մթերք գնել և այն ճիշտ օգտագործել։
Վերջերս Առաջին ալիքի 55-ամյա հաղորդավարուհին պատմել է՝ եթե կարմիր գինու փոխարեն խմեք ջրածնային ջուր, ապա երիտասարդությունն ապահովված է երկար ժամանակ:
Արյունատար անոթների վնասում կարող է առաջանալ ինչպես՝ դեմքին, այնպես էլ՝ մարմնի մյուս հատվածներում։ Զգայուն մաշկ ունեցող մարդկանց շրջանում խնդիրն առավել հաճախ է հանդիպում։ Արյունատար անոթները լայնանում են, ապա վնասվում։ Դրանք հայտնվում են մաշկի արտաքին շերտում, ինչի հետևանքով այն կարմրում է։
Երկար ու գեղեցիկ մազերի մասին երազում է կանանց մեծ մասը։ Lady-joural.info-ն գրում է, որ դրա համար հարկավոր է պարբերաբար խնամել մազերը, սնուցել դրանք ու վերականգնել։ Մազերի աճն արագացնելու գործում կօգնեն այս բնական դիմակները։
Բժիշկ Պիեռ Դյուկանը հակասական ֆիգուր է դիետոլոգիայում: Մի կողմից՝ նրա դիետան արագ հեղինակություն է նվաճել, քանի որ շատ լավ արդյունքներ է բերում:
Որոշակի մթերք և ըմպելիք կարող են նպաստել այրոցի առաջացմանը։ Խոսքը մասնավորապես վերաբերում է շոկոլադին, սուրճին, անանուխին, տապակած և կծու մթերքին, լոլիկին, ալկոհոլային մթերքին։ Խորհուրդ է տրվում նաև նվազեցնել գազավորված ըմպելիքի օգտագործումը։
Ինչպես այս պատվաստանյութի, այնպես էլ մյուսների դեպքում հակացուցումները ընդհանուր են: Եթե պատվաստվողի մոտ կա սուր վիճակ, տվյալ պահին պատվաստում չի իրականացվում: Երբ նրա վիճակը գնահատվում է բարվոք, նոր արվում է:
Վերջին շրջանում գերակշռում է այն կարծիքը, թե կարագն ավելի շատ վնասակար է, քան օգտակար։ Նշվում է, որ այս մթերքի՝ չափազանց շատ օգտագործումը կարող է աթերոսկլերոզի զարգացման պատճառ դառնալ։ Ըստ կայքի՝ կարագը հարկավոր է չափավոր քանակով ներառել ամենօրյա սննդակարգ, քանի որ այն բազմաթիվ օգտակար հատկություններ ունի։
Դդմի սերմերը հագեցած ճարպաթթուներ են պարունակում (44-55 տոկոս), մանրաթելեր (23-27 տոկոս), սպիտակուցներ (37-40 տոկոս), հանքանյութեր, հատկապես ցինկ, մագնեզիում, կալիում, վիտամիններ, ֆոլաթթու և այլ սննդարար նյութեր։
Այս վիտամինի անբավար քանակը կարող է լուրջ բացասական հետևանքներ ունենալ։ Կերակրող մայրերը ևս պետք է ուշադիր լինեն՝ երեխայի աճի դանդաղումը և անեմիայի զարգացումը կանխարգելելու համար։
Ձմռանը յուրաքանչյուր մարդ մտածում է՝ ինչպես ամրացնի իր իմունիտետը:
Կես թեյի գդալ ձվի կճեպը մինչև 900 մգ կալցիում է պարունակում, 24 մգ մագնեզիում, 8.4 մգ ֆոսֆոր, 8 մգ կալիում և 9 մգ նատրիում։ Դրա սննդային արժեքն ու բաղադրությունն այն հրաշալի միջոց են դարձնում ատամներն ամրացնելու համար։
Մազաթափությունը կարող է բազմաթիվ պատճառներ ունենալ, սկսած գենետիկ գործոններից՝ մինչև սթրեսի հետ կապված խնդիրներ։ Խնդիրն ամբողջությամբ վերացնելու համար հարկավոր է հասկանալ պատճառները և համապատասխան քայլեր ձեռնարկել։
Աշխարհում ճարպակալումից տառապող երեխաների թիվը 1975 թվականի 11 միլիոնից 2016 թվականին աճել է մինչեւ 124 միլիոն, այսինքն ավելի քան տասն անգամ:
Այս պղպեղը հայտնի է իր համային հատկություններով, սակայն քչերը գիտեն այն մասին, թե ինչ օգտակար հատկություններ ունեն կարմիր և դեղին պղպեղներն առողջության համար։
Այս 7-օրյա դիետան հնարավորություն է տալիս ազատվել մինչև 7 կիլոգրամ ավելորդ քաշից։ Դրա հիմնական բաղադրիչներից մեկը սուրճն է, որն օգնում է արագացնել նյութափոխանակությունը։ Այն նաև հակաօքսիդանտներ է պարունակում և օրգանական թթուներ։
Հիպոգլիկեմիան կարող է որոշակի դեղամիջոցների ընդունման, քիչ ածխաջրեր պարունակող սննդակարգի և այլ գործոնների ազդեցության հետևանք լինել։ Այս վիճակը կարող է առաջանալ նաև նրանց շրջանում, ովքեր չեն տառապում շաքարային դիաբետով։
Բազմազան բակտերիաները, վարակները, տոքսիններն ու այլ գործոններ կարող են վնասել առողջությանը՝ առաջացնելով իմունիտետի թուլացում։ Երբ իմուն համակարգը որևէ անտիգեն է հայտնաբերում, մեծացնում է հատուկ սպիտակուցների՝ հակամարմինների արտադրությունը։ Հակամարմինները հարձակման են ենթարկում պաթոգեն միկրոօրգանիզմներին՝ խոչընդոտելով հիվանդության զարգացմանը։
Ժամանակին ախտորոշելու համար շատ կարևոր է սկրինինգների անցկացումն ու բժշկին այցելելը։ Այս առումով հատկապես կարևոր է սովորել հասկանալ այն նշանները, որոնք վկայում են հիվանդության առկայության մասին։ Ահա երեք նշան, որոնք կօգնեն ժամանակին ախտորոշել խնդիրը և լուծել այն։
Դրա զարգացման հետևանքով կարող են վնասվել աչքերը, երիկամները, նյարդերը։ Սակայն դիաբետով հիվանդ ոչ բոլոր մարդկանց մոտ են արտահայտվում հիվանդությանը բնորոշ նշանները, ինչպիսիք են ծարավը, ոտքերի կամ ձեռքերի թմրածությունը, քաշի անբացատրելի նվազումը, հաճախակի միզարձակումը և այլն։ Կայքը ներկայացրել է հիվանդության նշաններ, որոնց առկայության դեպքում հարկավոր է դիմել բժշկի՝ համապատասխան ախտորոշում և բուժում ստանալու նպատակով։
Հոգեկան խնդիրներ ունեցող անձանց մի խմբի կողմից տեղական արտադրության օլանզապին դեղի որակից շարունակվող դժգոհության և դրա փոխարեն միայն ամերիկյան արտադրության զիպրեքսա դեղի պահանջ բարձրացնելու կապակցությամբ առողջապահության նախարար Լևոն Ալթունյանը հանձնարարել է Ակադեմիկոս Է.Գաբրիելյանի անվան դեղերի և բժշկական տեխնոլոգիաների փորձագիտական կենտրոնին իրականացնել նշված երկու դեղի կենսահամարժեքության փորձաքննություն։
Ձեռքերի մաշկի չորությունից ազատվելու համար կարող եք օգտագործել այս բնական միջոցները։
Զարմանալի փաստ. բանանը մեղրի հետ հազի դեմ լավագույն միջոցներից մեկն է:
«Յուրաքանչյուր հիվանդի անհատական է ընտրվում դոզան՝ ելնելով քաշից և շաքարի քանակից: Այս դեղերը նաև հղիների դեպքում է կիրառվում, երբ հղիությունը 24-28 շաբաթական է, և իրենց մոտ դիաբետ է հաստատվել: Պոլիկլինիկաներում ինսուլինը ներարկիչներով են տալիս»:
Ժամանակակից կենսակերպը նկատելիորեն վնասում է առողջությանը։ Մթերքը, որ օգտագործում ենք, հաճախ վնասակար նյութեր է պարունակում՝ պեստիցիդներ, հորմոններ և այլն։ Ալկոհոլը, ծխախոտն ու դեղամիջոցներն իրենց հերթին վատացնում են իրավիճակը։ Ստացվում է, որ առողջությունը մշտապես վտանգված է։ Այդ պատճառով հարկավոր է պարբերաբար մաքրել օրգանիզմը։
Հացը սննդակարգի կարևորագույն էլեմենտներից է, որն օրգանիզմին անհրաժեշտ մի շարք օգտակար նյութեր է պարունակում՝ ամինաթթուներ, ածխաջրեր, վիտամիններ, սպիտակուցներ, ճարպեր և բջջանյութ։ Հենց այդ պատճառով այս մթերքից ամբողջությամբ հրաժարվելն այնքան էլ հիմնավոր չէ։
Մարդկանց մի մասը չի կարողանում յուրացնել լակտոզան։ Սա բավական տարածված խնդիր է։ Կաթի «քաղցր» բաղադրիչն օրգանիզմի կողմից լավ յուրացվում է միայն լակտոզա ֆերմենտի ազդեցությամբ։ Այս ֆերմենտը մեծ քանակով արտադրվում է նորածինների օրգանիզմում, ապա տարիքի հետ գրեթե անհետանում է։
Յուրաքանչյուր օր մարդկությունը խմում է մինչև 2 մլրդ բաժակ սուրճ: Ընդհանուր միտում. աշխարհում սուրճի օգտագործումն անընդհատ աճում է: