Թեյի ծառի յուղը շատ օգտակար է առողջության և բերանի խոռոչի համար, քանի որ այն մաքրում է լեզուն, ամրացնում լնդերը, կանխարգելում կարիեսն ու հեռացնում ատամների և լնդերի արանքում հավաքված սնունդը: Այս յուղի կանոնավոր օգտագործման դեպքում կարող եք 2 երանգով սպիտակեցնել ձեր ատամները:
Այս ըմպելիքները, որոնք կլիցքավորեն ձեզ անսպառ էներգիայով, շատ առողջարար և վիտամիններով հարուստ են:
Մազերի մասնագետներից մեկը վերջերս համացանցում հայտնաբերել է մազերի որակը բարձրացնող մի բաղադրատոմս, որի արդյունքը պարզապես հրաշալի է: Բաղադրատոմսը շատ հեշտ է, ամեն ինչ կարելի է գնել մոտակա դեղատնից:
Յոդը մեր օրգանիզմի հիմնական հանքանյութն է, բայց, այնուամենայնիվ, համաձայն անցկացված հետազոտությունների արդյունքների՝ հենց դա ամենաշատը չի հերիքում մարդկանց։ Ընդ որում, սա համաշխարհային միտում է։ Բանն այն է, որ մարդկային օրգանիզմն ինքնուրույնաբար ի վիճակի չէ յոդ սինթեզել։ Այն մենք կարող են ստանալ միայն սննդամթերքի միջոցով։
Բրիտանական Sheffield Hallam համալսարանի գիտնականների մի խումբ հայտարարություն է տարածել, ըստ որի՝ մարդու կողմից օգտագործվող բույսերից քաղցկեղի բջիջների դեմ ամենաակտիվ պայքարողը ռևանդենին է, քանի որ նրանում մեծ քանակությամբ պոլիֆենոլ է պարունակվում:
Կոկորդի ցավն ու հազը ձմեռային սեզոնի ամենատհաճ երևույթներն են: Չնայած, որ դրանք ձեզ չեն գամում անկողնուն այնպես, ինչպես մյուս հիվանդությունները, այնուամենայնիվ, դրանք կարող են հյուծել ձեր մարմինը
Դեռևս հին ժամանակներից քրքումն օգտագործվել է Հնդկաստանում՝ հիվանդության, սրտխառնոցի, օրգանիզմից տոքսիններն և աղիքային պարազիտները դուրս բերելու համար: Այժմ ապացուցվել է, որ այն նաև օգնում է կանխարգելել և բուժել քաղցկեղն ու «dementia» կոչվող ուղեղի հիվանդությունը:
Բոլոր բաղադրամասերը լցրեք տարայի մեջ, խառնեք, և խյուսը պատրաստ է: Այնուհետև խյուսի մի փոքր զանգված տարածեք սպիի վրա, թողեք 15 րոպե, ապա լվացեք:
Իր սկզբնական վիճակում և քիչ օգտագործելու դեպքում կարմիր ձկնկիթն օգտակար է: Այն շատ կարճ է պահպանվում, այդ պատճառով հաճախ են դրանում ներարկում նյութեր, որոնք կարող են վնասել առողջությանը:
Իսրայելի Հաիֆա համալսարանի գիտնականների կողմից արված հետազոտությունները ցույց են տվել, որ օմեգա 3 ճարպաթթվի ընդունումը կօգնի ծխախոտից հրաժարվելուն: Ըստ fitfoodhouse.net-ի՝ 48 մասնակիցներից շրջանում արված հետազոտությունը ցույց է տվել, որ օմեգա 3 ճարպաթթվի ընդունումը կօգնի օրգանիզմում կրճատել նիկոտինի պահանջն ու օգտագործված ծխախոտի քանակը: Վերջին հետազոտությունները ցույց են տվել, որ ծխելը նվազեցնում է ուղեղում օմեգա 3 ճարպաթթվի […]
Ձվի կճեպն իր մեջ պարունակում է 90% կալցիում: Բացի կալցիումից, այն նաև պարունակում է շատ այլ կարևոր տարրեր, ինչպիսիք են՝ երկաթը, պղինձը, մանգանը, ցինկը, ֆտորը, քրոմը և մոլիբդենը: Ահա թե ինչու որոշ մասնագետներ խորհուրդ են տալիս սննդակարգում ներառել ձվի մանրացրած կեղևը:
Թարմ մրգերը առողջության պահպանման գործում շատ կարևոր աջակիցներ են։ Նրանք օրգանիզմին մատակարարում են վիտամիններ, հանքանյութեր և բջջանյութ։ Բայց բոլոր տեսանկյուններից ամենաօգտակար միրգը խնձորն է։ Այդ մասին են վկայում բազմաթիվ հետազոտություններ։
Կիտրոնն իսկապես համարվում է հրաշք մթերք, քանի որ իր բաղադրության մեջ մտնում են հսկայական քանակությամբ վիտամին C, A, B1, B6, մագնեզիում, P վիտամին (կենսաֆլավոնոիդներ), պեկտին, ֆոլաթթու (Folic Acid կամ վիտամին B9), ֆոսֆոր, կալցիում և կալիում: Կիտրոնը պաշտպանում է մեր օրգանիզմը բազմաթիվ հիվանդություններից և օգտակար է աղիների, ստամոքսի, լյարդի և իմունային համակարգի համար:
Կիտրոնը բնական ճանապարհով մաքրում է աղիները, քանի որ իր մեջ պարունակում է մեծ քանակությամբ վիտամին C և կալիում: Սրանք բնական և անտիբակտերիալ նյութեր են, որոնք ոչնչացնում են մարսողական ինֆեկցիաները և ուժեղացնում իմունային համակարգը, իսկ մենք գիտենք, որ լավ մարսողության և դատարկման դեպքում կիլոգրամներն էլ ավելի արագ են այրվում:
Մաղադանոսն իր մեջ պարունակում է 2 տարբեր, բայց անհրաժեշտ բաղադրամասեր, որոնք շատ կարևոր են առողջության համար: Առաջին խումբը պարունակում է եթերային յուղեր, իսկ երկրորդը՝ ֆլավոնոիդներ: Բացի այդ, մաղադանոսը նաև մեծ քանակությամբ C, A և K վիտամիններ է պարունակում: Խորհուրդ է տրվում այն հիմնականում օգտագործել աշնանը և ձմռանը:
Կարելի է պատրաստել փափկեցնող միջոց լիմոնից: Դրա համար անհրաժեշտ է մաքրել լիմոնը, այն լցնել 1 լիտր եռացող ջրի մեջ, ապա թողնել, որ այս սառչի: Այն պետք է քսել ամբողջ մազերին և թողնել մոտ 10 րոպե: Մազերը հետո պետք է լվանալ սառը ջրով: Ցանկալի արդյունքի հասնելու համար անհրաժեշտ է սա կրկնել շաբաթվա ընթացքում երկու անգամ:
Եթե դուք մշտապես ճնշված, հոգնած ու գրգռված եք, չեք կարողանում ազատվել ավելորդ քաշից, ապա հավանաբար ձեզ անհանգստացնում են էկոլոգիական թույները, որոնցով լցված են օդը, ջուրը և հողը:
Այսօր կխոսենք այն մթերքների մասին, որոնք անարդարացիորեն դուրս են մնացել մեր ուշադրությունից կամ օգտագործվել են ոչ ճիշտ:
Մենք արդեն խոսել ենք այն բնամթերքների մասին, որոնք բարելավում են ուղեղի աշխատանքը: Այժմ կներկայացնենք այն 10 եղանակները, որոնք մարզում են մեր հիշողությունը:
Ընկուզեղենը վիտամինների, միկրո, մակրոտարրերի և սպիտակուցների կարևորագույն աղբյուր է. խորհուրդ է տրվում ուտել օրը 30-50 գրամ, իսկ ոչ մսակերներին` 100-150 գ։ Ընկույզների տեսականին մեծ է, ես կպատմեմ դրանցից մի քանիսի առանձնահատկությունների մասին։
Հին հավատալիքների համաձայն, մարդիկ փշաբույսերն օգտագործում էին որպես հուռութ` «չար աչքից» զերծ պահելու տունը (հակապես աստղափուշը, որը շատերը փակցնում էին տան օճորքին և հավատում, որ այն տիրոջը կպահպանի շառից, փորձանքից և այլն)։ Բայց ես գերադասում եմ այդ նպատակների համար բնակարանում աճեցնել թարմ բույսեր։ Օրինակ, կակտուսը կլանում է էլեկտրամագնիսական ճառագայթները։ Ի տարբերություն այլ բույսերի, այն գիշերով «սպառում» է ածխաթթու գազ` հարստացնելով տան օդը թթվածնով։
Մոտենում է ձմեռային արևադարձը, ցերեկային ժամերի տևողությունն օրեցօր նվազում է։ Առավոտյան դժվար է արթնանալ։ Ի՞նչ հնարքների կարելի է դիմել, որպեսզի օրը սկսեք ուրախ տրամադրությամբ։
Վարսակի հատիկում հրաշալի ձևով հավասարակշռված են սպիտակուցները 11-18 %, ճարպերը (4-6,5%) և օսլան (մոտ 40 %)։ Հարուստ է B խմբի վիտամիններով, պարունակում է խոլին, միկրո և մակրոտարրեր։ Վարսակը հրաշալի աբսորբենտ է, մաքրում է օրգանիզմը թույներից և հեռացնում դրանք։
Մարդն անհիշելի ժամանակներից պայքարում է կրծողների և հատկապես` առնետի դեմ, և մինչ այսօր չի կարողացել «հաղթանակ տոնել»։ Դերատիզացիա տերմինն ունի ֆրանսիական ծագում, բառացիորեն նշանակում է` «առնետազերծում», չի կորցրել իր իմաստը և օրի օրի ավելի ակտուալ է դառնում։
Վարակը խոչընդոտում է նյութափոխանակումն արյունատար մեծ և փոքր անոթների պատերի և շրջապատող հյուսվածքների միջև, որի պատճառով անոթների ներքին պատերի բջիջները մահանում են։
Ողնաշարի ճողվածքը կարող է առաջանալ օստեոխոնդրոզի կամ վնասվածքի` գերլարվածության, ընկնելու հետևանքով։ Ճողվածքի դեպքում կռճիկի միջողնային շերտը դուրս է ցցվում։ Ճողվածքը կարող է առաջանալ գիտաշխատողների կամ համակարգիչների հետ աշխատող օպերատորների մոտ` կորացած մեջքով նստելու դեպքում։
Կարմիր գույնի հյութերը խթանում են արյան շրջանառությունը և ունեն ջերմացնող հատկություն։ Ստանում են լոլիկից, կեռասից, բալից, կարմիր պղպեղից և կաղամբից, սեխի որոշ տեսակներից։
Կիտրոնը հնագույն ժամանակներից օգտագործվել է բուժիչ նպատակներով։ Կիտրոնենու ճյուղերը և տերևները պարունակում են եթերային յուղ։ Տերևները հարուստ են C վիտամինով` մինչև 880 մգ` 100 գ հումքի մեջ։ Պտուղը պարունակում է ֆլավոններ, գլիկոզիդներ, պեկտինային նյութեր, կումարին, եթերային յուղ, մինչև 90 մգ C վիտամին, ռուտին, 4-6% օրգանական թթուներ, 2-4 % շաքարներ։
Սրտի իշեմիկ հիվանդություն, ցիստիտ, միզաքարային հիվանդություն. Մանր կտրատեք նեխուրի տերևը և արմատը։ Հումքը լցրեք կոնյակի մեջ` 1։3 քաշային հարաբերությամբ։ Չորս ժամ թրմեք կիպ փակված տարայի մեջ, քամեք։ Խմեք 1-ական թ/գ` օրը 3 անգամ։ Ոգեթուրմը նախօրոք լուծեք եռջրի մեջ (1 թ/գ ոգեթուրմ, 4 թ/գ ջուր)։
Գորշուկի ճարպը չի կարող ծառայել որպես առանձին դեղամիջոց, սակայն լայնորեն կիրառվում է մի շարք ծանր հիվանդությունների բուժման ընթացքում, օրինակ` թոքաբորբ, թոքախտ և այլն։