Իր սկզբնական վիճակում և քիչ օգտագործելու դեպքում կարմիր ձկնկիթն օգտակար է: Այն շատ կարճ է պահպանվում, այդ պատճառով հաճախ են դրանում ներարկում նյութեր, որոնք կարող են վնասել առողջությանը:
Իսրայելի Հաիֆա համալսարանի գիտնականների կողմից արված հետազոտությունները ցույց են տվել, որ օմեգա 3 ճարպաթթվի ընդունումը կօգնի ծխախոտից հրաժարվելուն: Ըստ fitfoodhouse.net-ի՝ 48 մասնակիցներից շրջանում արված հետազոտությունը ցույց է տվել, որ օմեգա 3 ճարպաթթվի ընդունումը կօգնի օրգանիզմում կրճատել նիկոտինի պահանջն ու օգտագործված ծխախոտի քանակը: Վերջին հետազոտությունները ցույց են տվել, որ ծխելը նվազեցնում է ուղեղում օմեգա 3 ճարպաթթվի […]
Ձվի կճեպն իր մեջ պարունակում է 90% կալցիում: Բացի կալցիումից, այն նաև պարունակում է շատ այլ կարևոր տարրեր, ինչպիսիք են՝ երկաթը, պղինձը, մանգանը, ցինկը, ֆտորը, քրոմը և մոլիբդենը: Ահա թե ինչու որոշ մասնագետներ խորհուրդ են տալիս սննդակարգում ներառել ձվի մանրացրած կեղևը:
Թարմ մրգերը առողջության պահպանման գործում շատ կարևոր աջակիցներ են։ Նրանք օրգանիզմին մատակարարում են վիտամիններ, հանքանյութեր և բջջանյութ։ Բայց բոլոր տեսանկյուններից ամենաօգտակար միրգը խնձորն է։ Այդ մասին են վկայում բազմաթիվ հետազոտություններ։
Կիտրոնն իսկապես համարվում է հրաշք մթերք, քանի որ իր բաղադրության մեջ մտնում են հսկայական քանակությամբ վիտամին C, A, B1, B6, մագնեզիում, P վիտամին (կենսաֆլավոնոիդներ), պեկտին, ֆոլաթթու (Folic Acid կամ վիտամին B9), ֆոսֆոր, կալցիում և կալիում: Կիտրոնը պաշտպանում է մեր օրգանիզմը բազմաթիվ հիվանդություններից և օգտակար է աղիների, ստամոքսի, լյարդի և իմունային համակարգի համար:
Կիտրոնը բնական ճանապարհով մաքրում է աղիները, քանի որ իր մեջ պարունակում է մեծ քանակությամբ վիտամին C և կալիում: Սրանք բնական և անտիբակտերիալ նյութեր են, որոնք ոչնչացնում են մարսողական ինֆեկցիաները և ուժեղացնում իմունային համակարգը, իսկ մենք գիտենք, որ լավ մարսողության և դատարկման դեպքում կիլոգրամներն էլ ավելի արագ են այրվում:
Մաղադանոսն իր մեջ պարունակում է 2 տարբեր, բայց անհրաժեշտ բաղադրամասեր, որոնք շատ կարևոր են առողջության համար: Առաջին խումբը պարունակում է եթերային յուղեր, իսկ երկրորդը՝ ֆլավոնոիդներ: Բացի այդ, մաղադանոսը նաև մեծ քանակությամբ C, A և K վիտամիններ է պարունակում: Խորհուրդ է տրվում այն հիմնականում օգտագործել աշնանը և ձմռանը:
Կարելի է պատրաստել փափկեցնող միջոց լիմոնից: Դրա համար անհրաժեշտ է մաքրել լիմոնը, այն լցնել 1 լիտր եռացող ջրի մեջ, ապա թողնել, որ այս սառչի: Այն պետք է քսել ամբողջ մազերին և թողնել մոտ 10 րոպե: Մազերը հետո պետք է լվանալ սառը ջրով: Ցանկալի արդյունքի հասնելու համար անհրաժեշտ է սա կրկնել շաբաթվա ընթացքում երկու անգամ:
Եթե դուք մշտապես ճնշված, հոգնած ու գրգռված եք, չեք կարողանում ազատվել ավելորդ քաշից, ապա հավանաբար ձեզ անհանգստացնում են էկոլոգիական թույները, որոնցով լցված են օդը, ջուրը և հողը:
Այսօր կխոսենք այն մթերքների մասին, որոնք անարդարացիորեն դուրս են մնացել մեր ուշադրությունից կամ օգտագործվել են ոչ ճիշտ:
Մենք արդեն խոսել ենք այն բնամթերքների մասին, որոնք բարելավում են ուղեղի աշխատանքը: Այժմ կներկայացնենք այն 10 եղանակները, որոնք մարզում են մեր հիշողությունը:
Ընկուզեղենը վիտամինների, միկրո, մակրոտարրերի և սպիտակուցների կարևորագույն աղբյուր է. խորհուրդ է տրվում ուտել օրը 30-50 գրամ, իսկ ոչ մսակերներին` 100-150 գ։ Ընկույզների տեսականին մեծ է, ես կպատմեմ դրանցից մի քանիսի առանձնահատկությունների մասին։
Հին հավատալիքների համաձայն, մարդիկ փշաբույսերն օգտագործում էին որպես հուռութ` «չար աչքից» զերծ պահելու տունը (հակապես աստղափուշը, որը շատերը փակցնում էին տան օճորքին և հավատում, որ այն տիրոջը կպահպանի շառից, փորձանքից և այլն)։ Բայց ես գերադասում եմ այդ նպատակների համար բնակարանում աճեցնել թարմ բույսեր։ Օրինակ, կակտուսը կլանում է էլեկտրամագնիսական ճառագայթները։ Ի տարբերություն այլ բույսերի, այն գիշերով «սպառում» է ածխաթթու գազ` հարստացնելով տան օդը թթվածնով։
Մոտենում է ձմեռային արևադարձը, ցերեկային ժամերի տևողությունն օրեցօր նվազում է։ Առավոտյան դժվար է արթնանալ։ Ի՞նչ հնարքների կարելի է դիմել, որպեսզի օրը սկսեք ուրախ տրամադրությամբ։
Վարսակի հատիկում հրաշալի ձևով հավասարակշռված են սպիտակուցները 11-18 %, ճարպերը (4-6,5%) և օսլան (մոտ 40 %)։ Հարուստ է B խմբի վիտամիններով, պարունակում է խոլին, միկրո և մակրոտարրեր։ Վարսակը հրաշալի աբսորբենտ է, մաքրում է օրգանիզմը թույներից և հեռացնում դրանք։
Մարդն անհիշելի ժամանակներից պայքարում է կրծողների և հատկապես` առնետի դեմ, և մինչ այսօր չի կարողացել «հաղթանակ տոնել»։ Դերատիզացիա տերմինն ունի ֆրանսիական ծագում, բառացիորեն նշանակում է` «առնետազերծում», չի կորցրել իր իմաստը և օրի օրի ավելի ակտուալ է դառնում։
Վարակը խոչընդոտում է նյութափոխանակումն արյունատար մեծ և փոքր անոթների պատերի և շրջապատող հյուսվածքների միջև, որի պատճառով անոթների ներքին պատերի բջիջները մահանում են։
Ողնաշարի ճողվածքը կարող է առաջանալ օստեոխոնդրոզի կամ վնասվածքի` գերլարվածության, ընկնելու հետևանքով։ Ճողվածքի դեպքում կռճիկի միջողնային շերտը դուրս է ցցվում։ Ճողվածքը կարող է առաջանալ գիտաշխատողների կամ համակարգիչների հետ աշխատող օպերատորների մոտ` կորացած մեջքով նստելու դեպքում։
Կարմիր գույնի հյութերը խթանում են արյան շրջանառությունը և ունեն ջերմացնող հատկություն։ Ստանում են լոլիկից, կեռասից, բալից, կարմիր պղպեղից և կաղամբից, սեխի որոշ տեսակներից։
Կիտրոնը հնագույն ժամանակներից օգտագործվել է բուժիչ նպատակներով։ Կիտրոնենու ճյուղերը և տերևները պարունակում են եթերային յուղ։ Տերևները հարուստ են C վիտամինով` մինչև 880 մգ` 100 գ հումքի մեջ։ Պտուղը պարունակում է ֆլավոններ, գլիկոզիդներ, պեկտինային նյութեր, կումարին, եթերային յուղ, մինչև 90 մգ C վիտամին, ռուտին, 4-6% օրգանական թթուներ, 2-4 % շաքարներ։
Սրտի իշեմիկ հիվանդություն, ցիստիտ, միզաքարային հիվանդություն. Մանր կտրատեք նեխուրի տերևը և արմատը։ Հումքը լցրեք կոնյակի մեջ` 1։3 քաշային հարաբերությամբ։ Չորս ժամ թրմեք կիպ փակված տարայի մեջ, քամեք։ Խմեք 1-ական թ/գ` օրը 3 անգամ։ Ոգեթուրմը նախօրոք լուծեք եռջրի մեջ (1 թ/գ ոգեթուրմ, 4 թ/գ ջուր)։
Գորշուկի ճարպը չի կարող ծառայել որպես առանձին դեղամիջոց, սակայն լայնորեն կիրառվում է մի շարք ծանր հիվանդությունների բուժման ընթացքում, օրինակ` թոքաբորբ, թոքախտ և այլն։
Այրոցքը կարող է առաջանալ ստամոքսի խոցի, ստամոքսաբորբի, խոլեցիստիտի հետևանքով, նաև գործնականում առողջ մարդանց մոտ։ Վերջին դեպքում այն կարող է կապված լինել որոշ տեսակի սննդամթերքի հանդեպ ունեցած անհատական անընկալունակության հետ։
Բժիշկները պնդում են, որ ուղեղի աշխատանքն ուղղակիորեն կապված է ատամների առողջության հետ. ուզում եք պահպանել հիշողությունը և տրամաբանելու ունակությունը մինչև խոր ծերություն, ուրեմն ճիշտ խնամեք ատամները։ Ատամի և լնդերի հիվանդությունները բազմաթիվ են` կարիես, պարոդոնտոզ, գինգիվիտ, արյունահոսություն և այլն։ Ակնհայտ է, որ լիակատար, առողջ ատամնաշար ունենալու համար պետք է դիմել բարձրակարգ մասնագետների։
Լավ լվացեք սոխուկները, մաքրեք, կճեպը չորացրեք։ Մաքուր հումքը մանր կտրատեք կամ անցկացրեք խոշոր քերիչով։ Հումքը խառնեք շաքարավազի հետ (1։1), դրեք կրակի վրա, անընդհատ խառնեք։ Չորս կգ խառնուրդից պետք է մնա մոտ 2-2,5 կգ սաթի գույն ունեցող զանգված, որը պետք է տեղավորեք կես կգ տարողության ապակյա տարաների մեջ և պահեք սառնարանում։
Մաշկային հիվանդություններ` փսորիազ, վիտիլիգո. Փոշիացրեք թթենու չոր արմատը, խառնեք չիչխանի կամ այլ բուսայուղի հետ (1։5), 10 օր թրմեք։ Քամեք, հումքը մզեք, պահեք սառնարանում։
Բուժիչ նամակներ Դիմակներ Վիտամինային. Խառնեք 1-ական թ/գ գազարի և չիչխանի հյութեր և սերուցք։ Քսեք մաշկին։ Լվացեք 5-10 րոպեից։ Փափկեցնող. 1 ձվի դեղնուցը հարեք 1-ական թ/գ մեղրի և չիչխանի յուղի հետ։ Պահեք 10 րոպե, լվացեք գոլ ջրով։ Հակաբորբոքային` ճարպոտ մաշկի համար. Խառնեք 2-ական թ/գ չիչխանի պտուղ, երիցուկի ծաղիկ, սև հաղաջի տերև։ Չոր ծաղիկը և տերևը մանրացրեք։ […]
Չիչխանի յուղն անփոխարինելի միջոց է ռինիտի, ֆարինգիտի, լարինգիտի, տոնզիլիտի, պարոդոնտոզի, ստոմատիտի դեպքում։ Չիչխանի յուղը նպաստում է հյուսվածքների վերականգնմանը և կարգավորում է նյութափոխանակությունը, խորհուրդ է տրվում խմել կերակրափողի և ստամոքսի խոցի դեպքում։
Լոֆանտից ստացված պատրաստուկներն ամրացնելով օրգանիզմի դիմադրողականությունը` վերականգնում են ուժերը նյարդային խանգարումներից և ինսուլտից հետո, կարգավորում են ճնշումը, նվազեցնում են կախվածությունը եղանակի տատանումներից։
Հոնի կորիզը պարունակում է մոտ 34 % ճարպ։ Անկախ պատկանելությունից` կորիզ խորհուրդն ունի հայրենիքում մեծագույն իմաստ։ Նախորդ հրապարակումներում գրել եմ, որ «Կ» գրանշանը (կենսականություն) համապատասխանում է կասկենի ծառատեսակին, «Ո»-ն` Նավասարդյան տոներին (մայրի), «Զ»-ն` տրնդեզի տոնին (մայրի)։