Սխտորը մաքրելուց հետո մի՛ շտապեք դեն նետել կեղևը, այլ հավաքեք և պահեք այն: Դրանք ամբողջ օրգանիզմի, հատկապես՝ մաշկի երիտասարդությունը պահպանող հրաշք միջոց են:
Լիչին ( լատ.՝ Litchi chinensis) արտասովոր արևադարձային միրգ է, որն ավանդաբար աճեցվել է Հին Չինաստանում: Այն Չինաստանի մշակույթի մի մասն է, ինչպես նաև հայտնի է՝ որպես մրգերի արքա կամ չինական սալոր: Լիչիի պտուղները մեծ չեն, սրտի տեսք և կարմիր գույնի ամուր կեղև ունեն: Կեղևի տակ հյութեղ սպիտակ կամ նույնիսկ վարդագույն միջուկն է: Լիչին ունի թթվաշ-քաղցր […]
Ոտքերի ուռածությունը տհաճ և տգեղ երևույթ է: Որոշ մարդիկ կարծում են, որ սա սովորական երևույթ է: Ոտքերն ամենաշատն են տուժում մարմնի ծանրությունից: Ուռածությունը կարող է առաջանալ ավելորդ քաշի, երկար ոտքի վրա մնալու և այլ պատճառներով:
Ձմռանը մեր օրգանիզմը վիտամինների պակաս է զգում։ Այդ պակասը զգում է նաև մեր մաշկը, որը, ինչպես վկայում են կոսմետոլոգները, օրգանիզմի հայելին է։ Այդ պատճառով էլ մաշկը պահանջում է ինչպես՝ ներքին, այնպես էլ՝ արտաքին խնամք։ Ճիշտ ընտրված ձմեռային սննդակարգը մեզ կօգնի այդ հարցում, սակայն միայն ներքին խնամքը բավարար չէ։
Աղացեք ճակնդեղի արմատները: 250 գրամ արմատների վրա ավելացրեք 1 ճ/գ 9%-անոց սպիրտային քացախ: Լավ խառնեք և թողեք մնա 15-20 րոպե: Ստացված զանգվածն անցկացրեք քամիչի միջով:
Մաքրեք միջին չափսի սխտորը, լվացեք, ճզմեք և լցրեք մաքուր տարայի մեջ: Այնուհետև ավելացրեք մի բաժակ արևածաղկի յուղ: Խառնուրդը 12 ժամ պահեք սառնարանում:
Թեյի ծառի յուղը շատ օգտակար է առողջության և բերանի խոռոչի համար, քանի որ այն մաքրում է լեզուն, ամրացնում լնդերը, կանխարգելում կարիեսն ու հեռացնում ատամների և լնդերի արանքում հավաքված սնունդը: Այս յուղի կանոնավոր օգտագործման դեպքում կարող եք 2 երանգով սպիտակեցնել ձեր ատամները:
Այս ըմպելիքները, որոնք կլիցքավորեն ձեզ անսպառ էներգիայով, շատ առողջարար և վիտամիններով հարուստ են:
Մազերի մասնագետներից մեկը վերջերս համացանցում հայտնաբերել է մազերի որակը բարձրացնող մի բաղադրատոմս, որի արդյունքը պարզապես հրաշալի է: Բաղադրատոմսը շատ հեշտ է, ամեն ինչ կարելի է գնել մոտակա դեղատնից:
Յոդը մեր օրգանիզմի հիմնական հանքանյութն է, բայց, այնուամենայնիվ, համաձայն անցկացված հետազոտությունների արդյունքների՝ հենց դա ամենաշատը չի հերիքում մարդկանց։ Ընդ որում, սա համաշխարհային միտում է։ Բանն այն է, որ մարդկային օրգանիզմն ինքնուրույնաբար ի վիճակի չէ յոդ սինթեզել։ Այն մենք կարող են ստանալ միայն սննդամթերքի միջոցով։
Բրիտանական Sheffield Hallam համալսարանի գիտնականների մի խումբ հայտարարություն է տարածել, ըստ որի՝ մարդու կողմից օգտագործվող բույսերից քաղցկեղի բջիջների դեմ ամենաակտիվ պայքարողը ռևանդենին է, քանի որ նրանում մեծ քանակությամբ պոլիֆենոլ է պարունակվում:
Կոկորդի ցավն ու հազը ձմեռային սեզոնի ամենատհաճ երևույթներն են: Չնայած, որ դրանք ձեզ չեն գամում անկողնուն այնպես, ինչպես մյուս հիվանդությունները, այնուամենայնիվ, դրանք կարող են հյուծել ձեր մարմինը
Դեռևս հին ժամանակներից քրքումն օգտագործվել է Հնդկաստանում՝ հիվանդության, սրտխառնոցի, օրգանիզմից տոքսիններն և աղիքային պարազիտները դուրս բերելու համար: Այժմ ապացուցվել է, որ այն նաև օգնում է կանխարգելել և բուժել քաղցկեղն ու «dementia» կոչվող ուղեղի հիվանդությունը:
Բոլոր բաղադրամասերը լցրեք տարայի մեջ, խառնեք, և խյուսը պատրաստ է: Այնուհետև խյուսի մի փոքր զանգված տարածեք սպիի վրա, թողեք 15 րոպե, ապա լվացեք:
Իր սկզբնական վիճակում և քիչ օգտագործելու դեպքում կարմիր ձկնկիթն օգտակար է: Այն շատ կարճ է պահպանվում, այդ պատճառով հաճախ են դրանում ներարկում նյութեր, որոնք կարող են վնասել առողջությանը:
Իսրայելի Հաիֆա համալսարանի գիտնականների կողմից արված հետազոտությունները ցույց են տվել, որ օմեգա 3 ճարպաթթվի ընդունումը կօգնի ծխախոտից հրաժարվելուն: Ըստ fitfoodhouse.net-ի՝ 48 մասնակիցներից շրջանում արված հետազոտությունը ցույց է տվել, որ օմեգա 3 ճարպաթթվի ընդունումը կօգնի օրգանիզմում կրճատել նիկոտինի պահանջն ու օգտագործված ծխախոտի քանակը: Վերջին հետազոտությունները ցույց են տվել, որ ծխելը նվազեցնում է ուղեղում օմեգա 3 ճարպաթթվի […]
Ձվի կճեպն իր մեջ պարունակում է 90% կալցիում: Բացի կալցիումից, այն նաև պարունակում է շատ այլ կարևոր տարրեր, ինչպիսիք են՝ երկաթը, պղինձը, մանգանը, ցինկը, ֆտորը, քրոմը և մոլիբդենը: Ահա թե ինչու որոշ մասնագետներ խորհուրդ են տալիս սննդակարգում ներառել ձվի մանրացրած կեղևը:
Թարմ մրգերը առողջության պահպանման գործում շատ կարևոր աջակիցներ են։ Նրանք օրգանիզմին մատակարարում են վիտամիններ, հանքանյութեր և բջջանյութ։ Բայց բոլոր տեսանկյուններից ամենաօգտակար միրգը խնձորն է։ Այդ մասին են վկայում բազմաթիվ հետազոտություններ։
Կիտրոնն իսկապես համարվում է հրաշք մթերք, քանի որ իր բաղադրության մեջ մտնում են հսկայական քանակությամբ վիտամին C, A, B1, B6, մագնեզիում, P վիտամին (կենսաֆլավոնոիդներ), պեկտին, ֆոլաթթու (Folic Acid կամ վիտամին B9), ֆոսֆոր, կալցիում և կալիում: Կիտրոնը պաշտպանում է մեր օրգանիզմը բազմաթիվ հիվանդություններից և օգտակար է աղիների, ստամոքսի, լյարդի և իմունային համակարգի համար:
Կիտրոնը բնական ճանապարհով մաքրում է աղիները, քանի որ իր մեջ պարունակում է մեծ քանակությամբ վիտամին C և կալիում: Սրանք բնական և անտիբակտերիալ նյութեր են, որոնք ոչնչացնում են մարսողական ինֆեկցիաները և ուժեղացնում իմունային համակարգը, իսկ մենք գիտենք, որ լավ մարսողության և դատարկման դեպքում կիլոգրամներն էլ ավելի արագ են այրվում:
Մաղադանոսն իր մեջ պարունակում է 2 տարբեր, բայց անհրաժեշտ բաղադրամասեր, որոնք շատ կարևոր են առողջության համար: Առաջին խումբը պարունակում է եթերային յուղեր, իսկ երկրորդը՝ ֆլավոնոիդներ: Բացի այդ, մաղադանոսը նաև մեծ քանակությամբ C, A և K վիտամիններ է պարունակում: Խորհուրդ է տրվում այն հիմնականում օգտագործել աշնանը և ձմռանը:
Կարելի է պատրաստել փափկեցնող միջոց լիմոնից: Դրա համար անհրաժեշտ է մաքրել լիմոնը, այն լցնել 1 լիտր եռացող ջրի մեջ, ապա թողնել, որ այս սառչի: Այն պետք է քսել ամբողջ մազերին և թողնել մոտ 10 րոպե: Մազերը հետո պետք է լվանալ սառը ջրով: Ցանկալի արդյունքի հասնելու համար անհրաժեշտ է սա կրկնել շաբաթվա ընթացքում երկու անգամ:
Եթե դուք մշտապես ճնշված, հոգնած ու գրգռված եք, չեք կարողանում ազատվել ավելորդ քաշից, ապա հավանաբար ձեզ անհանգստացնում են էկոլոգիական թույները, որոնցով լցված են օդը, ջուրը և հողը:
Այսօր կխոսենք այն մթերքների մասին, որոնք անարդարացիորեն դուրս են մնացել մեր ուշադրությունից կամ օգտագործվել են ոչ ճիշտ:
Մենք արդեն խոսել ենք այն բնամթերքների մասին, որոնք բարելավում են ուղեղի աշխատանքը: Այժմ կներկայացնենք այն 10 եղանակները, որոնք մարզում են մեր հիշողությունը:
Ընկուզեղենը վիտամինների, միկրո, մակրոտարրերի և սպիտակուցների կարևորագույն աղբյուր է. խորհուրդ է տրվում ուտել օրը 30-50 գրամ, իսկ ոչ մսակերներին` 100-150 գ։ Ընկույզների տեսականին մեծ է, ես կպատմեմ դրանցից մի քանիսի առանձնահատկությունների մասին։
Հին հավատալիքների համաձայն, մարդիկ փշաբույսերն օգտագործում էին որպես հուռութ` «չար աչքից» զերծ պահելու տունը (հակապես աստղափուշը, որը շատերը փակցնում էին տան օճորքին և հավատում, որ այն տիրոջը կպահպանի շառից, փորձանքից և այլն)։ Բայց ես գերադասում եմ այդ նպատակների համար բնակարանում աճեցնել թարմ բույսեր։ Օրինակ, կակտուսը կլանում է էլեկտրամագնիսական ճառագայթները։ Ի տարբերություն այլ բույսերի, այն գիշերով «սպառում» է ածխաթթու գազ` հարստացնելով տան օդը թթվածնով։
Մոտենում է ձմեռային արևադարձը, ցերեկային ժամերի տևողությունն օրեցօր նվազում է։ Առավոտյան դժվար է արթնանալ։ Ի՞նչ հնարքների կարելի է դիմել, որպեսզի օրը սկսեք ուրախ տրամադրությամբ։
Վարսակի հատիկում հրաշալի ձևով հավասարակշռված են սպիտակուցները 11-18 %, ճարպերը (4-6,5%) և օսլան (մոտ 40 %)։ Հարուստ է B խմբի վիտամիններով, պարունակում է խոլին, միկրո և մակրոտարրեր։ Վարսակը հրաշալի աբսորբենտ է, մաքրում է օրգանիզմը թույներից և հեռացնում դրանք։
Մարդն անհիշելի ժամանակներից պայքարում է կրծողների և հատկապես` առնետի դեմ, և մինչ այսօր չի կարողացել «հաղթանակ տոնել»։ Դերատիզացիա տերմինն ունի ֆրանսիական ծագում, բառացիորեն նշանակում է` «առնետազերծում», չի կորցրել իր իմաստը և օրի օրի ավելի ակտուալ է դառնում։