Կիտրոնի օգտակար հատկանիշները հայտնի են բոլորին և ամենուր: Այս ցիտրուսային միրգն օգնում է բուժել կոկորդը, մարսողության խնդիրները, ատամների խնդիրները, հարբուխը, ներքին արյունահոսությունը, ռևմատիզմը, այրվածքները, խոլերան և արյան բարձր ճնշումը, այն նաև օգտակար է մազերի և մաշկի համար:
Պետք չէ մոռանալ, որ վահանաձև գեղձը չափազանց կարևոր օրգան է: Այն պատասխանատու է վահանաձև գեղձի հորմոնների արտադրության համար, կարգավորում է օրգանիզմի կողմից էներգիայի օգտագործումը, ազդեցություն ունենում մարդու բոլոր օրգանների վրա:
Բրոնխները մաքրելու բազմաթիվ միջոցներ կան, որոնք հուշում է ժողովրդական բժշկությունը: Կարևոր չէ՝ քանի տարեկան եք: Բրոնխների հետ կապված խնդիրները կարող են ի հայտ գալ ինչպես՝ երեխաների, այնպես էլ՝ մեծահասակների մոտ:
Ձմռան տոներին բոլորս էլ գայթակղվում ենք հարուստ և լեցուն սեղաններով: Սա հենց այն ժամանակահատվածն է, երբ օրգանիզմին ամենաշատն է անհրաժեշտ որևէ բնական միջոց, որը կօգնի մարսել բոլոր համեղ կերակուրներն ու թույլ չի տա այդ կերակուրներին՝ ճարպի տեսքով «կուտակվել» մեր որովայնի հատվածում:
Լյարդը ֆիլտրում է արյունն ու դուրս է բերում տոքսիններն օրգանիզմից: Այս օրգանը նաև կարևոր է նյութափոխանակության և սնունդը մարսելու համար: Շաքարը, յուղոտ կերակուրներն ու ալկոհոլի մեծ քանակությունը վնասում և ծանրաբեռնում են լյարդը:
Շատերի մոտ լինում է զգացողություն, որ առավոտյան արթնանալուց հետո հոգնածություն են զգացել, ինչը տեղի է ունենում օրգանիզմի հյուծվածության պատճառով: Արդյունքում՝ շատերն առանց մեկ բաժակ առավոտյան սուրճի չեն կարողանում սկսել օրը:
Ատամնացավի դեպքում աշխարհը մթագնում է մեր աչքերում: Միակ բանը, որ ցանկանում ենք անել, որևէ ցավազրկող դեղամիջոց ընդունելն է: Սակայն գոյություն ունեն դեղամիջոցներ, որոնք բացասաբար են ազդում որոշ մարդկանց վրա: Հաճախ մենք չենք էլ կարդում դեղամիջոցների կողմնակի ազդեցությունների մասին, և արդյունքում՝ ինքներս մեզ ենք վնասում:
Երբեմն ասում են, որ ճաղատ տղամարդիկ ամենագրավիչն են, սակայն դժվար թե նույնը հնարավոր լինի ասել կանանց մասին:
Մանանեխը հրաշալի պայքարում է մկանային ցավերի կամ այրվածքների դեմ: Եթե մրսել եք և կոկորդի ցավ եք զգում, մանանեխը խառնեք կես կիտրոնի հյութով, 1ճ/գ աղով, 1ճ/գ մեղրով և կես բաժակ եռացրած ջրով:
Բոլորին է հայտնի, որ տիբեթյան վանականներն առողջ և սպիտակ ատամներ ունեն: Փաստն այն է, որ նրանք ոչ ատամնաբույժի են դիմում, ոչ էլ ատամի մածուկ են օգտագործում այդ լեռնային շրջաններում, իսկ նրանց ամուր և սպիտակ ատամների գաղտնիքը բնական բաղադրատոմսերն են:
Գոյություն ունեն բազային և եթերային յուղեր: Շատ բազային յուղեր համապատասխանում են մաշկի գրեթե բոլոր տեսակներին, ինչպես նաև լուծում են մի շարք մաշկային խնդիրներ:
Կտավատի ալյուրն ի վիճակի է տարրալուծել և օրգանիզմից դուրս բերել տոքսինները, շլակները, իջեցնել արյան մեջ խոլեստերինի մակարդակը: Այն կործանիչ ազդեցություն ունի վիրուսների և սնկային ինֆեկցիաների նկատմամբ: Կտավատը դրական ազդեցություն ունի լիպիդների փոխանակման վրա:
Ինչպես մեղրի, այնպես էլ դարչինի դեպքում գոյություն ունեն հազարավոր գրություններ, որոնք փաստում են, որ հազարավոր տարիներ առաջ մարդիկ դարչինին մեծ նշանակություն և կարևորություն են տվել:
Կիտրոնի կեղևից պատրաստված թեյն օգնում է նիհարելուն, քանի որ արագացնում է նյութափոխանակությունն ու օգնում է, որպեսզի ճարպերն ավելի արագ այրվեն: Այն նաև օգնում է օրգանիզմից դուրս բերել ավելորդ հեղուկը:
Այս հյութը մեր օրգանիզմը մաքրելու յուրօրինակ միջոց է, բացի այդ, այն նաև օրգանիզմից դուրս է բերում ավելորդ հեղուկը:
Թեյի ծառի մի քանի կաթիլ ավելացրեք ջրի մեջ, ջուրը ցողեք լաթի կտորի վրա և դրանով սրբեք յուրաքանչյուր մակերես՝ մանրէների առաջացումը կանխարգելելու համար:
Համաձայն տիբեթյան բժիշկների համոզմունքների, յուրաքանչյուր հիվանդության բուժումն անհրաժեշտ է սկսել արյան և ավիշի մաքրումից: Դա նպաստում է ոչ միայն հիվանդի արագ առողջացմանը, այլ նաև կանխարգելում է տարբեր հիվանդություններ:
Գորտնուկ, կոշտուկ. Լվացեք խոտաբույսի թարմ ցողունը տերեւների հետ միասին, չորացրեք քամիչի վրա։ Աղացեք, քամեք հյութը երկտակ թանզիֆի օգնությամբ։ Լցրեք շշի մեջ այնքան, որպեսզի շշի վզիկը 2 սմ դատարկ մնա։ Դրեք հով տեղ, բայց ոչ սառնարանի մեջ, 1-2 օր անց հյութը կսկսի խմորվել։ Շիշը կանոնավոր բացեք, գազը հանեք։ Մեկ շաբաթից կարող եք օգտագործել։ Զգուշորեն քսեք վնասված մասին, հետեւեք, որ հյութը չծորա առողջ հյուսվածքների վրա` շուրջը քսեք վազելին։
Փքվածությունը, գազերն ու հեղուկի կուտակումը, որպես երևույթներ, ծանոթ են շատերին: Դրանք տհաճություն են պատճառում և խանգարում են կյանքի նորմալ ընթացքին: Այս երևույթներն օրգանիզմում ի հայտ են գալիս մի շարք պատճառներով, սակայն բոլոր դեպքերում էլ հիմնական պատճառն ավելորդ հեղուկի կուտակումն է:
Բոլոր կանայք ցանկանում են գեղեցիկ և փարթամ մազեր ունենալ, սակայն միշտ չէ, որ կարողանում ենք հասնել ցանկալի արդյունքի: Խանութից գնված բոլոր ապրանքները կարող են ցանկալի արդյունք չապահովել:
Արմունկների և ծնկների մաշկը հաճախ չորանում և մգանում է, իսկ դրանց դեմ պայքարելն այնքան դժվար է թվում, որ երբեմն նույնիսկ վայր ենք դնում մեր «զենքերը»: Ինչպես մարմնի մյուս բոլոր մասերը՝ արմունկներն ու ծնկները ևս ժամանակի ընթացքում մգանում են և չորանում, և դա տեղի է ունենում, քանի որ մաշկի տակ են կուտակվում մեռած բջիջները:
Այս տնական ըմպելիքի միայն մեկ բաժակն օգնում է թոքերից դուրս բերել խորխն ու վերականգնել իմունիտետը:
Ստամոքսի բորբոքվածությունը կանխարգելելու համար շատ կարևոր է հոգ տանել առողջության և սննդակարգի մասին: Սննդակարգը պետք է ներառի այնպիսի մթերքներ, որոնք հարուստ են բջջանյութով և լավացնում են մարսողությունը:
Թրջեք մազերը տաք ջրով, ապա մեկ բաժակ ջրի մեջ լուծեք 20 գրամ սոդա: Քիչ-քիչ այս լուծույթը լցրեք մազերին: Նուրբ մերսեք գլուխը, որպեսզի մազերն ու գլխամաշկը ներծծեն սոդայի լուծույթը: Պրոցեդուրայից հետո կարող եք լվանալ մազերը կոնդիցիոների միջոցով:
Անհրաժեշտ է իմանալ, որ մեր ուղեղի 75%-ը կազմված է ջրից: Երբ ուղեղը ջրի պակաս է զգում, սկսում է վատ աշխատել: Եթե օրը սկսենք մեկ բաժակ ջրով, ապա օրվա ընթացքում ավելի կենտրոնացած կլինենք և կկարողանանք լուծել բարդ խնդիրները, որոնք մեզ համար պատրաստել է օրը:
Երբևէ գաստրիտի նախանշաններ ձեզ մոտ զգացե՞լ եք: Եթե՝ այո, ապա գիտեք, թե որքան տհաճ է, երբ ստամոքսը բորբոքված է, գրգռված, և բացի այդ, կա այրոց: Սրանք բոլորը գաստրիտի նախանշաններն են, և դրանք մեկ օրում չեն բուժվում:
Ձմռան սեզոնին ամենատարածված առողջական խնդիրներից են կոկորդի ցավը, հազն ու հարբուխը: Չնայած դեղատներում մի շարք դեղամիջոցներ կան, որոնք խոստանում են արդյունավետ կերպով պայքարել այս առողջական խնդրի դեմ, այնուամենայնիվ միշտ չէ, որ խոստացված արդյունք են տալիս:
Հավանաբար շատերդ եք նկատել կարմիր խալերը, որոնք հանկարծակի հայտնվում են մաշկի վրա: Որպես կանոն՝ այդ փոքր և կարմիր գույնի խալերը հաճախ ի հայտ են գալիս պարանոցի, կրծքի և մեջքի հատվածներում: Սակայն ինչո՞ւ են ի հայտ գալիս այս խալերը: Կարմիր խալերի առաջացման պատճառների մասին կխոսենք այսօր:
Զարկերակները մարդու մարմնի կարևորագույն մասերից են, և դրանց առողջությունն առավել կարևոր է, քանի որ դրանք արյան անոթներ են, որոնք թթվածին են տանում սրտից դեպի այլ օրգաններ:
Շատերը կարծում են, որ ձվի սպիտակուցն ու դեղնուցը պետք է առանձնացնել, և, որ այդպես ձուն ավելի ցածր խոլեստերին է պարունակում: Կա կարծիք, որ սպիտակուցն ավելի օտակար է: