Կոճապղպեղը (իմբիր) անչափ օգտակար մթերք է, այն իր մեջ պարունակում է հազարավոր օգտակար տարրեր: Սակայն հաճախ հարց է ծագում, թե ո՞ւմ է հակացուցված կոճապղպեղն ու ո՞ր դեպքերում:
Մաքրած կիտրոնն ու սխտորն աղալ կամ բլենդերով հարել, ավելացնել մեղրն ու կտավատի ձեթը, լավ խառնել ամբողջը և զանգվածը տեղափոխել ապակե տարայի մեջ:
Այս հրաշալի բաղադրատոմսը շատ պարզ է, բաղադրիչները հասանելի են և բոլորին ծանոթ:
Լյարդի հիմնական ֆունկցիան մեր ընդունած սննդի մշակումն ու ավելորդ ճարպերից, տոքսիններից և վնասակար տարրերից ազատելն է, որն անչափ անհրաժեշտ է մեր օրգանիզմին: Այդ իսկ պատճառով լյարդը համարվում է ամենակարևոր օրգաններից մեկը, սակայն, այնուամենայնիվ, այս բոլոր վնասակար տարրերը չեն կարող չանդրադառնալ լյարդի վրա:
Վարսակը երկարակեցություն ապահովող ամենաարդյունավետ միջոցն է: Այն ոչ միայն օգտակար է առողջ մարդկանց, այլև օգնում է ոտքի կանգնել անգամ անհույս մարդկանց: Վարսակն օգնում է վերադարձնել կենսական ուժն ու առողջությունը:
Անգինան առողջական տհաճ խնդիր է, որի ընթացքում անընդհատ ցավում է կոկորդը, օրգանիզմը թուլանում է, տաքությունը բարձրանում է:
Հերպեսի առաջացման պատճառը, որը հաճախ անվանում են մրսածություն շուրթերին կամ ջերմություն, պարզապես 1-ին տիպի հերպեսի վիրուսն է: Այն փոխանցվում է այն մարդու հետ ֆիզիկական կոնտակտի արդյունքում, ով շուրթերին հերպես ունի:
Երիկամները մարդու կարևորագույն օրգաններից են, և պետք է ուշադիր լինել դրանց հանդեպ: Երիկամների հիվանդությունները, օրինակ, քարերի գոյացումն ու վատ աշխատանքը կարող են սաստիկ ցավեր առաջացնել: Երիկամների հիվանդությունների ժամանակ այս օրգանը կա՛մ որոշ չափով սկսում է դանդաղեցնել իր աշխատանքը, կա՛մ ընդհանրապես դադարեցնում է:
Խառնուրդը պետք է օգտագործել կանոնավոր կերպով: Այն կանխարգելում է սկլերոզի ի հայտ գալն ու զարգացումը, ինչպես նաև հարթեցնում է մաշկն ու լավացնում մարսողությունը:
Չնայած խանութներում կարելի է գտնել մազաթափության դեմ պայքարող բազմաթիվ միջոցներ՝ պարտադիր չէ մեծ գումարներ ծախսել՝ մազերին ուժ և գեղեցկություն հաղորդելու համար:
Ձմռանը հարբուխն ու մրսածությունը սովորական երևույթներ են: Եթե զգում եք, որ ուր որ է հիվանդանալու եք, ապա արագ պատրաստեք այդ համեղ և օգտակար թեյը: Ի դեպ, այս թեյը կարող եք խմել նաև առողջ ժամանակ. այն կլավացնի ձեր իմունային համակարգը:
Մեկ բաժակ սառը ջրի մեջ լցրեք մեկ թեյի գդալ մեղր: Կարևորը՝ լավ խառնեք և խմեք միանգամից: Օգտագործեք միայն բնական մեղր: Օգտակար հատկություններն առավել ուժեղացնելու համար կարող եք ավելացնել նաև կիտրոնի հյութ: Այն կօգնի ձեզ հասնել լավ արդյունքի:
Եթե զգում եք, որ գլխացավը ոչ մի կերպ ձեզ հանգիստ չի տալիս, կտրատեք կանաչ խնձորն ու դրանից հոտ քաշեք: Կամ փորձեք ուտել այն, երբ սաստիկ գլխացավ է սկսվում:
Ականջացավն ու ականջի խոռոչի ինֆեկցիաները հաճախ ի հայտ են գալիս երեխաների մոտ, ինչը սաստիկ ցավ է պատճառում նրանց: Շատ դեպքերում ականջացավը թույլ չի տալիս գիշերը քնել:
Կծու պղպեղի թուրմը կարող եք ձեռք բերել դեղատներից, սա այն բաղադրիչն է, որի շնորհիվ մաշկը ձգվում է:
Աշխարհում ավելի ու ավելի շատ մարդիկ են սկսում տառապել առողջական այնպիսի տհաճ խնդրից, ինչպիսին է ալերգիան: Հաճախ դրա դեմ շատ դժվար է պայքարել: Ալերգիայից պաշտպանվելու համար շատերը փորձում են գտնել բնական դեղամիջոց, որը կօգնի այս հարցում:
Դեռևս 100 տարի առաջ պարանոցի ցավերի և այնպիսի հիվանդության, ինչպիսին է օստեոխոնդրոզը, մարդիկ առնչվում էին միայն ծերունական տարիքում: Այժմ այն տարածված է նույնիսկ 20 տարեկան երիտասարդների շրջանում:
Շատ հետազոտություններ ցույց են տվել, որ կիտրոնի հյութն ու սոդան կարող են հրաշքներ գործել, քանի որ սպանում են քաղցկեղի բջիջները:
Միայն մեկ բաժակ սմուզին կանցկացնի միգրենը և կօգնի ազատ և հանգիստ կյանք վարել:
Այուրվերդյան թեյն օգտագործվել է հազարավոր տարիներ շարունակ, այս հրաշք թեյի 1 կամ 2 բաժակը կկանխարգելի չափից շատ ուտելը:
Ձուն հարուստ է պրոտեիններով և ճարպերով: Այդ իսկ պատճառով ձվից պատրաստված տնական դիմակները կալցիումի և պրոտեինի աղբյուր են մազերի համար, որոնք փափկեցնում և փայլ են հաղորդում մազերին:
Կոկոսի յուղը հայտնի է իր օգտակար հատկանիշներով: Այն ոչ միայն օգնում է ազատվել ավելորդ կիլոգրամներից, այլև ունի բակտերիասպան հատկանիշներ: Բացի այս ամենից, կոկոսի յուղ կարող է նաև սպիտակեցնել ատամները՝ առանց կողմնակի ազդեցության:
Հայտնի մանկագիր Էն Քամերոնը պատմել է իր անհավատալի պատմությունը: 2012 թվականին իր մոտ հայտնաբերել էին 3-րդ փուլում գտնվող աղիքային քաղցկեղ:
Այս թեյը հրաշալի է մկանային ցավերի, մրսածության, հարբուխի և գլխացավի դեպքում: Այն նաև հանգստացնում է տարբեր ցավերը:
Սոդայի և մեղրի խառնուրդը, թվում է, տարօրինակ բաղադրատոմս է, քանի որ քաղցկեղի բջիջները սնվում են շաքարով: Սակայն այս դեպքում շաքարը գործում է լիովին այլ կերպ:
Երիկամային քարեր. 1ճ/գ լոբու չորացրած ծաղիկին ավելացրեք 300 մլ եռջուր, 5 րոպե պահեք թույլ կրակի վրա (ջրային բաղնիք)։ Թրմեք կես ժամ, քամեք։ Խմեք 100-ական մլ` օրը 3 անգամ։
Կանաչ սոխը չորացրեք, կտրատեք, պահեք լաթե պարկիկի մեջ: 1 ճ/գ հումքը փոշիացրեք, լցրեք 1.5լ ջրի մեջ, հասցրեք եռման ջերմաստիճանի, անջատեք կրակը: Խմեք օրվա ընթացքում, ջրի փոխարեն: Տարան փակեք թանզիֆով: Կարելի է ավելացնել խնձորի տնական քացախ՝ 2թ/գ՝ 1լ-ին:
Հակացուցված են աղի եւ համեմված պանիրները, բոլոր համեմունքները` բացի դափնետերեւից, աղից (չափավոր) եւ քացախից, թեյը, սուրճը, կակաոն, շոկոլադը, լոբեղենը (ոսպ, ոլոռ, սիսեռ, կանաչ եւ հատիկավոր լոբի, այլ), կոնսերվանտներ պարունակող ջրեղենը եւ պահածոները, երշիկեղենը, թխվածքը։ Խմորիչ պարունակող հացում նույնպես մեծ է պուրինների քանակությունը։
Ենթաստամոքսային գեղձի բորբոքման դեպքում. Ընդունեք օրը մեկ թեյի գդալ թարմ ծաղիկներից ստացված հյութ, խառնած (1։1) մեղր, լուծեք 200 մլ գոլ ջրի մեջ։ Խմեք օրը 1-2 անգամ 100 մլ։
Լյարդը կարևորագույն օրգաններից մեկն է, այն կյանքի աղբյուր է, այդ իսկ պատճառով լյարդի հանդեպ հատուկ ուշադրություն է ահրաժեշտ: Քանի որ լյարդը մեր օրգանիզմում ֆիլտրի դեր է կատարում, հաճախ այն նույնպես մաքրվելու կարիք է զգում: