Որոշ հիվանդությունների կամ սխալ սննդի դեպքում եղունգները բարակում են և կոտրատվում

Որպեսզի եղունգներն ամուր լինեն և չկոտրվեն, հարկավոր է թրջոցներ դնել հետևյալ խառնուրդով` 5 գ շիբ, 25 գ գլիցերին և 70 գ ջուր։ 

Եղունգների ներկը արագ կչորանա և ավելի երկար կմնա, եթե քսելուց հետո եղունգները մի քանի րոպե ընկղմեք սառը ջրի մեջ։ 

Առողջ եղունգը պետք է հարթ լինի, թույլ կարմրավուն փայլ ունենա։ Եղունգներն աճում են անդադար, 1 օրում` 0,1 մմ, ընդ որում, ավելի արագ` մանուկ և ծեր հասակում։ 

Որոշ հիվանդությունների կամ սխալ սննդի դեպքում եղունգները բարակում են և կոտրատվում։ Նման դեպքերում խորհուրդ է տրվում եղունգներին քսել կիտրոնի հյութ կամ մերսել հետևյալ քսուքով.

30 գ յոդի թուրմ, 30 գ գլիցերին եւ 30 գ 70օ գինու սպիրտ։ Օգտակար է նաև 20-30 օրվա ընթացքում եղունգները 10-15 րոպե պահել մի փոքր տաքացրած բուսական (ձիթապտղի, նշի, գերչակի) յուղի մեջ։ 

Խորհուրդ է տրվում վիտամիններով հարուստ սնունդ. մրգեր, բանջարեղեն, կաթնամթերք։ Բժշկի դեղատոմսերով կարելի է ընդունել A վիտամին։ 

Տեսանյութեր

Լրահոս