Սովորաբար, օրական 100 մազ կորցնելը նորմալ է, սակայն, եթե նկատել եք, որ ձեզ մոտ ակտիվ մազաթափություն է սկսվել, ապա խորհուրդ ենք տալիս օգտվել մեր առաջարկած բաղադրատոմսից:
Եթե տոներից հետո զգում եք, որ լյարդը ծանրացել է և դժվար է աշխատում, ապա ժամանակն է փրկել այն բնական ըմպելիքի միջոցով:
Սոդան խոհանոցում ամենահաճախ օգտագործվող բաղադրիչներից մեկն է: Այն կա բոլորի տանը, օգտագործվում է ոչ միայն կերակուրներ պատրաստելու համար, այլև՝ որպես խնամքի միջոց: Այնպես որ, բոլորովին էլ զարմանալի չէ, որ շատ դիմակներ պատրաստվում են հենց սոդայի խառնուրդով:
Կիտրոնը հայտնի է իր օգտակար հատկանիշներով: Ամենայն հավանականությամբ, լսել եք, որ առավոտյան կանոնավոր կերպով կիտրոնով ջուր խմելը չափազանց օգտակար է:
Ատամների և բերանի խոռոչի առողջությունը չափազանց կարևոր է: Շատ կարևոր է նաև հասկանալ, որ կոկոսի յուղը հրաշալի միջոց է, որն ապահովում է ատամների ու բերանի խոռոչի առողջությունը:
Խռմփոցը տհաճ երևույթ է, որը խոսում է այն մասին, որ վերին շնչուղիներում ավելորդ խորխ է հավաքված: Այդ իսկ պատճառով, խռմփոցը վերացնելու համար, անհրաժեշտ է պակասեցնել խորխի քանակությունը՝ մաքրելով շնչուղիները: Միայն այս ճանապարհով կկարողանանք դադարեցնել խռմփոցը:
Քրքումի (куркума) օգտակար հատկանիշների մասին բազմիցս խոսել ենք մեր նախորդ հրապարակումներում: Այն ոչ միայն օգտակար է, այլև օգնում է բուժել մի քանի առողջական խնդիրներ:
Սիրտը փոքր, սակայն անչափ կարևոր օրգան է: Սրտի հետ կապված առողջական խնդիրներն անհրաժեշտ է անմիջապես լուծել, այլապես հետևանքները կարող են ճակատագրական լինել:
Գիտնականները տարիներ շարունակ ուսումնասիրել են ջրի ազդեցությունը ծերացման գործընթացի վրա: Նրանք հանգել են այն եզրակացության, որ մարդիկ մինչև 150 տարի կապրեն, եթե, որքան հնարավոր է՝ անվնաս պահեն իրենց գեները:
Կտավատի սերմերի օգտակար հատկանիշների մասին գիտեն շատերը: Բացի այն, որ կտավատն իր մեջ օրգանիզմի չափազանց կարևոր յուղեր է պարունակում, այն նաև հարուստ է թաղանթային տարրերով: Այս տարրերի շնորհիվ՝ կտավատի ծիլերը պրոֆիլակտիկ և բուժական միջոց են ստմոքսաղիքային տրակտի խնդիրների դեպքում:
Տարիքի հետ հասկանում ենք, որ բարձր ճնշում, խոլեստերին և նմանատիպ այլ տերմիններն այնքան էլ անծանոթ չեն մեզ: Այդ իսկ պատճառով ձեզ ենք ներկայացնում բնական բաղադրատոմս, որը չափազանց օգտակար է մեր առողջության համար:
Բոլորը գիտեն, որ ձուն մեծ քանակությամբ ճարպեր և պրոտեիններ է պարունակում, մինչդեռ յոգուրտը հարուստ է լակտոթթուներով և կաթնային ճարպերով: Իրականում, ձվի մեջ պարունակվող պրոտեինը բարձրորակ պրոտեին է, որն անհնար է գտնել որևէ այլ մթերքի մեջ:
Ձմռանը մաշկն առավել խնամքի և սնուցման կարիք ունի: Այդ իսկ պատճառով ձեզ ենք ներկայացնում խոնավեցնող միջոց, որը հարմար է մաշկի բոլոր տիպերի համար:
Ոչ ոքի համար գաղտնիք չէ, որ շաքարը կախվածություն է առաջացնում: Սակայն շտապենք ուրախացնել ձեզ և ասել, որ «քաղցր» կախվածության դեմ պայքարելու դեպքում ձեզ օգնության կհասնի անանուխի յուղը:
Սթրեսը, լարվածությունն ու ընկճվածությունը դարձել են ժամանակակից աշխարհի անբաժան մասը: Սակայն պետք չէ հուսահատվել: Այս կյանքում ամեն ինչ իր լուծումն ունի, այնպես որ, յուրաքանչյուր խնդիր կարելի է շատ հեշտ հաղթահարել:
Այս կախարդական բաղադրատոմսը լավացնում է լյարդն ու ուղեղի աշխատանքը, պաշտպանում է սրտի կաթվածի դեմ և օգնում բուժել քաղցկեղը:
Կոկոսի կաթ ստանալու համար պետք է քերել միջնապատի փափուկ մասը եւ ստացված խյուսի վրա լցնել կոկոսի հյութ: Տեսողության ամրապնդման համար՝ շաբաթը 2 անգամ խմել 50 մլ կոկոսի կաթ՝ խառնած հավասար քանակի ջրի հետ։
Օգտակար խորհուրդներ կնճիռներից ազատվելու համար:
Մազերը խնամելու համար սկզբում անհրաժեշտ է որոշել, թե ինչ տիպի մազեր ունեք։ Եթե շաբաթական 1-2 անգամ մազերը լվանալով դրանք մաքուր են երեւում, ուրեմն` նորմալ տիպի մազեր են։ Եթե մազերը յուղոտվում են լվանալուց 1-2 օր հետո, ապա դուք ունեք յուղոտ մազեր։ Եթե մազերը չոր են, անփայլ եւ անկենդան, ապա դա մազերի չոր տիպն է։
Աղը շատ հզոր մաքրող միջոց է: Կուտակված լինելով Երկրի ընդերքում՝ այն իր մեջ կրում է հզոր դրական լիցք, որն ընդունակ է կլանել բացասական էներգետիկան: Դրա համար հին ժամանակներից աղն օգտագործել են տարբեր մաքրող ծեսերի ժամանակ: Այս պրակտիկան թույլ կտա Ձեզ «գցել» Ձեր բացասական էներգիան աղի մեջ:
Այս հիվանդության նախանշաններն են` գունատ մաշկ, աչքերի տակ կապտություն, հոգնած հայացք, երբեմն թեթեւ հազ, սպիտակ լեզու, անկանոն կղանք, ախորժակի բարձրացում, գլխապտույտ, առատ թքարտադրություն, զկրտոց, գլխացավ և փորացավ:
Սննդային սոդան բյուրեղային փոշի է, որն իր համով աղ է հիշեցնում: Սոդայի գոյությունն առաջին անգամ բացահայտել է ֆրանսիացի քիմիկոս Լեբանը 18-րդ դարի վերջերին:
1 թեյի բաժակ` 200 գրամ ալոէի հյութը, 1 գինու բաժակ` 100 գրամ բնական մեղրը, 1 գինու բաժակ թթի դոշաբը, կես թեյի գդալ սոդան, 1 ճաշի գդալ օղին միմյանց խառնել: Օրը 2 անգամ` առավոտյան և երեկոյան` ուտելուց առաջ, 1 ճաշի գդալով խմել այդ խառնուրդից:
Փորկապության դեպքում խորհուրդ է տրվում 0,5 թեյի գդալ կապույտ կավը լուծել գոլ ջրի մեջ եւ խմել սոված փորին: Երեկոյան նույնը կրկնել ուտելուց 2 ժամ առաջ:
Ժողովրդական բժշկության մեջ փշատը նշանակվում է ստամոքսի, աղիների, ենթաստամոքսային գեղձի, սրտի եւ երիկամային հիվանդությունների բուժման համար:
1 ճ/գ դաղձը թրմեք 30 րոպե 200 մլ եռջրում։ Քամեք, (թուրմի ջերմաստիճանը պետք է լինի 15-18C-ից ոչ բարձր), քառատակ ծալած թանզիֆե թաշկինակը թրջեք թուրմի մեջ, թեթեւակի մզեք, տեղադրեք մաքուր դեմքին։
Նևրասթենիան մեր օրերում բավական տարածված հիվանդություն է:
Ուղիղ աղիի արտաքին մասի թութքի դեպքում նույնպես օգտագործում են գերչակի յուղը, որը փափկեցնում է աղիի լորձաթաղանթը եւ նպաստում նրա արագ ապաքինմանը։
Քրիստոսածաղիկը մաքրում է օրգանիզմի բջիջները, հեռացնում է մաղձը եւ թունավոր նյութերը, լուծում աղերը, կարգավորում նյութափոխանակությունը, կարող է մանրացնել քարերը, հեռացնել ավազը։
Պարզվել է, որ Օմեգա-3-ի քիչ քանակությունը բարձրացնում է երեխաների` սոցիալական պահվածքի պաթոլոգիաների հավանականությունը: Նրանք դժվարանում են ընկերներ ձեռք բերել, շփվել: Հղի կանանց եւ կերակրող մայրերին ըստ այդմ թույլատրվում է շաբաթը 2 չափաբաժնից ոչ ավելի յուղոտ ձկնատեսակից ավելի օգտագործել: