Կիտրոնը հայտնի է իր օգտակար հատկանիշներով: Ամենայն հավանականությամբ, լսել եք, որ առավոտյան կանոնավոր կերպով կիտրոնով ջուր խմելը չափազանց օգտակար է:
Ատամների և բերանի խոռոչի առողջությունը չափազանց կարևոր է: Շատ կարևոր է նաև հասկանալ, որ կոկոսի յուղը հրաշալի միջոց է, որն ապահովում է ատամների ու բերանի խոռոչի առողջությունը:
Խռմփոցը տհաճ երևույթ է, որը խոսում է այն մասին, որ վերին շնչուղիներում ավելորդ խորխ է հավաքված: Այդ իսկ պատճառով, խռմփոցը վերացնելու համար, անհրաժեշտ է պակասեցնել խորխի քանակությունը՝ մաքրելով շնչուղիները: Միայն այս ճանապարհով կկարողանանք դադարեցնել խռմփոցը:
Քրքումի (куркума) օգտակար հատկանիշների մասին բազմիցս խոսել ենք մեր նախորդ հրապարակումներում: Այն ոչ միայն օգտակար է, այլև օգնում է բուժել մի քանի առողջական խնդիրներ:
Սիրտը փոքր, սակայն անչափ կարևոր օրգան է: Սրտի հետ կապված առողջական խնդիրներն անհրաժեշտ է անմիջապես լուծել, այլապես հետևանքները կարող են ճակատագրական լինել:
Գիտնականները տարիներ շարունակ ուսումնասիրել են ջրի ազդեցությունը ծերացման գործընթացի վրա: Նրանք հանգել են այն եզրակացության, որ մարդիկ մինչև 150 տարի կապրեն, եթե, որքան հնարավոր է՝ անվնաս պահեն իրենց գեները:
Կտավատի սերմերի օգտակար հատկանիշների մասին գիտեն շատերը: Բացի այն, որ կտավատն իր մեջ օրգանիզմի չափազանց կարևոր յուղեր է պարունակում, այն նաև հարուստ է թաղանթային տարրերով: Այս տարրերի շնորհիվ՝ կտավատի ծիլերը պրոֆիլակտիկ և բուժական միջոց են ստմոքսաղիքային տրակտի խնդիրների դեպքում:
Տարիքի հետ հասկանում ենք, որ բարձր ճնշում, խոլեստերին և նմանատիպ այլ տերմիններն այնքան էլ անծանոթ չեն մեզ: Այդ իսկ պատճառով ձեզ ենք ներկայացնում բնական բաղադրատոմս, որը չափազանց օգտակար է մեր առողջության համար:
Բոլորը գիտեն, որ ձուն մեծ քանակությամբ ճարպեր և պրոտեիններ է պարունակում, մինչդեռ յոգուրտը հարուստ է լակտոթթուներով և կաթնային ճարպերով: Իրականում, ձվի մեջ պարունակվող պրոտեինը բարձրորակ պրոտեին է, որն անհնար է գտնել որևէ այլ մթերքի մեջ:
Ձմռանը մաշկն առավել խնամքի և սնուցման կարիք ունի: Այդ իսկ պատճառով ձեզ ենք ներկայացնում խոնավեցնող միջոց, որը հարմար է մաշկի բոլոր տիպերի համար:
Ոչ ոքի համար գաղտնիք չէ, որ շաքարը կախվածություն է առաջացնում: Սակայն շտապենք ուրախացնել ձեզ և ասել, որ «քաղցր» կախվածության դեմ պայքարելու դեպքում ձեզ օգնության կհասնի անանուխի յուղը:
Սթրեսը, լարվածությունն ու ընկճվածությունը դարձել են ժամանակակից աշխարհի անբաժան մասը: Սակայն պետք չէ հուսահատվել: Այս կյանքում ամեն ինչ իր լուծումն ունի, այնպես որ, յուրաքանչյուր խնդիր կարելի է շատ հեշտ հաղթահարել:
Այս կախարդական բաղադրատոմսը լավացնում է լյարդն ու ուղեղի աշխատանքը, պաշտպանում է սրտի կաթվածի դեմ և օգնում բուժել քաղցկեղը:
Կոկոսի կաթ ստանալու համար պետք է քերել միջնապատի փափուկ մասը եւ ստացված խյուսի վրա լցնել կոկոսի հյութ: Տեսողության ամրապնդման համար՝ շաբաթը 2 անգամ խմել 50 մլ կոկոսի կաթ՝ խառնած հավասար քանակի ջրի հետ։
Օգտակար խորհուրդներ կնճիռներից ազատվելու համար:
Մազերը խնամելու համար սկզբում անհրաժեշտ է որոշել, թե ինչ տիպի մազեր ունեք։ Եթե շաբաթական 1-2 անգամ մազերը լվանալով դրանք մաքուր են երեւում, ուրեմն` նորմալ տիպի մազեր են։ Եթե մազերը յուղոտվում են լվանալուց 1-2 օր հետո, ապա դուք ունեք յուղոտ մազեր։ Եթե մազերը չոր են, անփայլ եւ անկենդան, ապա դա մազերի չոր տիպն է։
Աղը շատ հզոր մաքրող միջոց է: Կուտակված լինելով Երկրի ընդերքում՝ այն իր մեջ կրում է հզոր դրական լիցք, որն ընդունակ է կլանել բացասական էներգետիկան: Դրա համար հին ժամանակներից աղն օգտագործել են տարբեր մաքրող ծեսերի ժամանակ: Այս պրակտիկան թույլ կտա Ձեզ «գցել» Ձեր բացասական էներգիան աղի մեջ:
Այս հիվանդության նախանշաններն են` գունատ մաշկ, աչքերի տակ կապտություն, հոգնած հայացք, երբեմն թեթեւ հազ, սպիտակ լեզու, անկանոն կղանք, ախորժակի բարձրացում, գլխապտույտ, առատ թքարտադրություն, զկրտոց, գլխացավ և փորացավ:
Սննդային սոդան բյուրեղային փոշի է, որն իր համով աղ է հիշեցնում: Սոդայի գոյությունն առաջին անգամ բացահայտել է ֆրանսիացի քիմիկոս Լեբանը 18-րդ դարի վերջերին:
1 թեյի բաժակ` 200 գրամ ալոէի հյութը, 1 գինու բաժակ` 100 գրամ բնական մեղրը, 1 գինու բաժակ թթի դոշաբը, կես թեյի գդալ սոդան, 1 ճաշի գդալ օղին միմյանց խառնել: Օրը 2 անգամ` առավոտյան և երեկոյան` ուտելուց առաջ, 1 ճաշի գդալով խմել այդ խառնուրդից:
Փորկապության դեպքում խորհուրդ է տրվում 0,5 թեյի գդալ կապույտ կավը լուծել գոլ ջրի մեջ եւ խմել սոված փորին: Երեկոյան նույնը կրկնել ուտելուց 2 ժամ առաջ:
Ժողովրդական բժշկության մեջ փշատը նշանակվում է ստամոքսի, աղիների, ենթաստամոքսային գեղձի, սրտի եւ երիկամային հիվանդությունների բուժման համար:
1 ճ/գ դաղձը թրմեք 30 րոպե 200 մլ եռջրում։ Քամեք, (թուրմի ջերմաստիճանը պետք է լինի 15-18C-ից ոչ բարձր), քառատակ ծալած թանզիֆե թաշկինակը թրջեք թուրմի մեջ, թեթեւակի մզեք, տեղադրեք մաքուր դեմքին։
Նևրասթենիան մեր օրերում բավական տարածված հիվանդություն է:
Ուղիղ աղիի արտաքին մասի թութքի դեպքում նույնպես օգտագործում են գերչակի յուղը, որը փափկեցնում է աղիի լորձաթաղանթը եւ նպաստում նրա արագ ապաքինմանը։
Քրիստոսածաղիկը մաքրում է օրգանիզմի բջիջները, հեռացնում է մաղձը եւ թունավոր նյութերը, լուծում աղերը, կարգավորում նյութափոխանակությունը, կարող է մանրացնել քարերը, հեռացնել ավազը։
Պարզվել է, որ Օմեգա-3-ի քիչ քանակությունը բարձրացնում է երեխաների` սոցիալական պահվածքի պաթոլոգիաների հավանականությունը: Նրանք դժվարանում են ընկերներ ձեռք բերել, շփվել: Հղի կանանց եւ կերակրող մայրերին ըստ այդմ թույլատրվում է շաբաթը 2 չափաբաժնից ոչ ավելի յուղոտ ձկնատեսակից ավելի օգտագործել:
Ռադիկուլիտ. Կաթսայի մեջ լցրեք սոճու բնափայտի խարտուկը (թեփ), վրայից ցայեք ջրով, կիպ փակեք, 4-5 ժամ պահեք ջեռոցի մեջ (100 աստիճան ջերմության)։ Շոգեխաշած հումքը հավասարապես լցրեք մոմլաթի վրա, վրայից ծածկեք լաթով, դրեք տեղաշորին եւ պառկեք վրան, մինչեւ հովանա։ Գործողության կատարման ժամանակ եւ հետո մարմինը պահեք տաք վիճակում։
Յուղոտ մաշկ ունեցող անձանց մոտ ճարպագեղձերը շատ ակտիվանում են հատկապես արբունքի շրջանում։ Մինչեւ շուրջ 20 տարեկանը պետք է կարգավորվեն այս գեղձերի գործունեությունը, հակառակ դեպքում պետք է գտնել ճարպագեղձերի ակտիվացման պատճառները եւ բուժել դրանք։
Լնդերի արյունահոսությունը C վիտամինի պակասության առաջին նշաններից է։ D վիտամին շատ կա ձկան յուղի մեջ։ Խորհուրդ է տրվում ձկան յուղ ընդունել, բայց միայն բժշկի ցուցումով։