Բացի այն, որն ձուն ամենահաճախ օգտագործվող մթերքն է, ձվի կեղևը հրաշալի է մաշկի և ընտանի կենդանիների համար:
Երիկամներն ամենակարևոր օրգաններից են: Դրանք ամեն օր օրգանիզմից թունավոր նյութերը դուրս բերելու համար ֆիլտրում են 200լ արյուն:
Արյունահոսող թութքի դեպքում. 25 գրամ կեռասի պտուղները 20 րոպե թրմեք 0,5 լ եռջրով։ Խմեք սնունդ ընդունելուց առաջ։ Ժամկետը` 3 շաբաթ։
Շաքարային դիաբետի դեպքում. Խառնեք ձիաձետ դաշտայինի, ելակի, մատիտեղ թռչնի չոր եւ մանրացրած խոտերը (1։1։2)։ Խառնուրդի 2 ճ/գ-ն թրմեք 1 ժամ 500 մլ եռջրի մեջ։ Քամեք։ Բաժանեք 2-3 մասի եւ խմեք օրվա ընթացքում, սնունդ ընդունելուց 30 րոպե առաջ։
Երբևէ փորձե՞լ եք ազատվել փքվածությունից: Այս զգացողությունը ծանոթ է գրեթե բոլորին, դրա պատճառով մարդիկ ավելի գեր տեսք են ստանում, ինչը, իրոք, նյարդայնացնում է:
Քնելուց առաջ ուտելն այնքան էլ լավ սովորություն չէ, հատկապես, երբ ճարպոտ և դժվարամարս ուտելիքներ եք նախընտրում: Բայց, եթե շատ քաղցած եք և չեք կարողանում քնել, կարող եք ուտել մի քանի մթերքներ, որոնք դյուրամարս են:
Փորի շրջանում ճարպերից ազատվելու համար պետք է ուշադրություն դարձնել հետևյալ հանգամանքերի վրա:
Դաղձի թուրմի, կիտրոնի հյութի եւ 1 թեյի գդալ մեղրի խառնուրդից պատրաստված ըմպելիքի ամենօրյա առավոտյան օգտագործումը կերկարացնի ձեր երիտասարդությունը, կազատի ենթաստամոքսային գեղձի ու լեղապարկի խնդիրներից:
Վարունգն աշխարհի ամենաշատ աճեցվող բանջարեղենն է, որը կարող եք օգտագործել տարբեր առիթներով: Վարունգը «թեթևացնում» է աչքերի ներքևի հատվածների սև շրջանակները: Այն կարող եք ավելացնել աղցաններին կամ սմուզիներին:
Ազնվամորին իջեցնում է արյան ճնշումը և խոլեստերինի մակարդակը արյան մեջ, բուժում և կանխարգելում է աթերոսկլերոզը։ Ազնվամորու հակասկլերոտիկ հատկությունը բնորոշվում է դրա մեջ պարունակվող սիտոստերինով, որը հակազդում է խոլեստերինի առաջացմանը, իսկ հատապտուղների մեջ պարունակվող թաղանթանյութը հեռացնում է խոլեստերինը օրգանիզմից։
Աչքերի տակ առաջացող մուգ շրջանակները նշան են այն բանի, որ օրգանիզմում ինչ-որ բան «լավ չի աշխատում»: Համարվում է, որ դրանք առաջանում են հոգնածության և քնի պակասի պատճառով, սակայն գոյություն ունեն մի խումբ գործոններ, որոնց հետևանքով կարող են աչքերի տակ շրջանակներ առաջանալ: Դրանցից կարելի է ազատվել հետևյալ միջոցներով:
Փորձերի և հետազոտությունների շնորհիվ պարզվել է, որ բանջարեղենն ու մրգերը տարբեր ազդեցություն են թողնում մարդու օրգանիզմի վրա: Վերջերս բացահայտվել է, որ քրքումի (Куркума) ընդամենը 1 գրամը շաքարախտ ունեցող մարդկանց մոտ լավացնում է հիշողությունը:
Քաղցրավենիքը պատրաստված է բնական բաղադրիչներից, հանգստացնում է հազը: Այն կարող եք օգտագործել նաև՝ որպես կանխարգելիչ միջոց, քանի որ ունի իմունիտետը բարձրացնող հատկություն:
Մեջքի շրջանում ցավերից շատերն են գանգատվում: Հասարակության անդամների մեծ մասը պասիվ կյանք է վարում, քիչ է շարժվում, ինչի պայմաններում մեջքի հետ խնդիրներ են առաջանում: Մեջքի ցավից ազատվելու համար կարող եք օգտագործել ծիրանի, թզի և սալորի չիր:
Այն մարդիկ, ովքեր ամեն օր գազավորված ըմպելիք են օգտագործում, ավելի հաճախ են դառնում սրտանոթային հիվանդությունների թիրախ: Հետազոտությունների հեղինակների խոսքերով՝ այս ազդեցությունների պատճառ է հանդիսանում շաքարը, որն առկա է գազավորված ըմպելիքներում:
1 բաժակ կտրատած անանասն ունի ընդամենը 77 կկալ կալորիականություն եւ նրանում պարունակվում են. 0 գրամ խոլեստերիին, 0 գրամ ճարպեր, 20 գրամ ածխաջրեր, 1 գրամ սպիտակուցներ, 1 գրամ նատրիում, 56 գրամ վիտամին C, 1մգ պղինձ, 2մգ մարգանեց, եւ այլն:
Հարած 2 դեղնուցը խառնեք 1-ական ճ/գ մեղրի հետ։ Ավելացրեք 1ճ/գ բժշկական գլիցերին։ Բամբակե խծուծի օգնությամբ զանգվածը քսեք դեմքին։ Պահեք 15-20 րոպե, լվացեք տաք ջրով։
Դժվար թե այսօր գտնվի մեկը, ում ծանոթ չէ անգինա հիվանդությունը: Բժշկության մեջ այն անվանում են՝ տոնզիլիտ, որը գալիս է լատիներեն «նշիկների բորբոքում» անվանումից: Հիվանդության հիմնական պատճառը A խմբի բետահեմոլիտիկական ստրեպտոկոկի ներթափանցումն է օրգանիզմ:
Գիտնականները կարծում են, որ եթե բուսայուղի ճարպաթթուները (օմեգա-6) կուտակվում են օրգանիզմում, դա նպաստում է ուռուցքների աճին և տարածմանը։ Լայն սպառման բուսայուղերից առավել քիչ օմեգա-6 ճարպաթթուներ է պարունակում սառը մամլման եղանակով ստացված ձիթապտղի յուղը։
Հրաշալի է այն երեխաների համար, ովքեր օգտագործում են հակաբիոտիկներ, քանի որ այն պաշտպանում է աղիների ֆլորան և ամրացնում իմունիտետը
Սպանախը հրաշալի է ողնաշարի համար, այն հանգստացնում է ցավը: Այն պարունակում է նիտրատներ և վիտամին K, որը նվազեցնում է մեջքի ցավերը:
Բոլորն էլ գիտեն, թե ինչ օգտակար է ձմերուկը, քանի որ այն մաքրում է օրգանիզմն ավելորդություններից:
Խառնեք 30-ական գրամ դեղին մեղրամոմը, արեւածաղկի յուղը, 5 գրամ լանոլինը, անընդհատ խառնելով տաքացրեք ջրային բաղնիքի վրա, պահեք ապակե մուգ տարայի մեջ։ Քսուքը պաշտպանում է արտաքին միջավայրի վնասակար (աղեր, թթուներ, փոշի, քամի) ազդեցություններից եւ բուժում դրանց հետեւանքները։ Բուժման ժամկետը՝ 10-20 օր։
Մեկ տարի առաջ Դեյվիսը հիվանդացել էր գրիպով: Դեղատնից գնած դեղամիջոցները ոչ մի կերպ չէին օգնում, և նրան խորհուրդ տվեցին ամեն առավոտ կիտրոնով մեղրաջուր խմել: Քրիսթալը սկսել է օգտագործել այս ըմպելիքը, ու գրիպն անցել է:
«35-68 տարեկան անձինք կարող են այցելել պոլիկլինիկա և անցնել անվճար հետազոտություններ ու որոշել զարկերակային ճնշման և արյան մեջ գլյուկոզայի մակարդակը: 30-60 տարեկան կանայք էլ կարող են անվճար անցնել արգանդի պարանոցի սքրինինգ»:
Ճարպերն արագ այրելու համար պարտադիր է հետևել սննդակարգին և կանոնավոր վարժություններ կատարել: Պատրաստեք այս կախարդական ըմպելիքը և այրեք ճարպերն ավելի արագ, քան պատկերացնում եք: Այս համեղ ըմպելիքն առողջարար է, այրում է ճարպերը և փոխարինում օրվա մեկ ճաշին:
Լյարդի հիվանդության առաջին նախանշաններին ուշադրություն դարձնելը շատ կարևոր է: Առանց լյարդի լիարժեք աշխատանքի՝ և՛ ձեր առողջությունը, և՛ կյանքը վտանգված կլինեն:
Սննդի մասնագետ, մի քանի գիտական հոդվածների հեղինակ Քերի Գանսը պարզաբանում է, թե ինչ է տեղի ունենում օրգանիզմում, երբ արագ սնունդ ենք ուտում, և ինչ երկարաժամկետ հետևանքներ է թողնում այն մեր օրգանիզմի վրա:
Այրվածքի դեպքում ցավոտ հատվածի վրա դնել 1 օղակ լոլիկ, որի մեջ եղած բնական մանրէասպան նյութերը՝ ֆիտոնցիդները, կթեթևացնեն հիվանդի վիճակը։
Համեմը տարբերվում է այլ կանաչիներից սելենի բարձր պարունակությամբ։ Սերմի եթերային յուղում պարունակվող լինալոոլը և հերանիոոլը և տերևից առանձնացված դոդեցենալ նյութն ի զորու են տրոհել բակտերիաների բջիջները։ Համեմն ունի նաև հակավարակային ազդեցություն։