Գիտնականների պնդմամբ՝ կոկոսի յուղն ունի ատամները վնասող բակտերիաները սպանող ուժեղագույն հատկանիշներ:
Օստեոպորոզը ոսկորների առաջացման և ոչնչացման գործընթացների միջև հավասարակշռության կորուստն է: Օստեոպորոզ հիվանդությունն ի հայտ է գալիս, երբ օրգանիզմում կալցիումի պակաս կա:
Կոկոսի յուղը հագեցած ճարպերի հարուստ պաշար ունի, որոնք բարձր խտության լիպոպրոտեինների (լավ խոլեստերինի) մակարդակի աճ խթանելու և սրտանոթային հիվանդությունների առաջացման ռիսկը նվազեցնելու հատկություն ունեն: Այն նաև շղթայի կարճ և միջին երկարությամբ ճարպաթթուների, մասնավորապես՝ խոլեստերինի մակարդակը նվազեցնելու ներուժ ունեցող լաուրինաթթվի, կապրինաթթվի և միրիստինաթթվի ինքնատիպ խառնուրդ է հանդիսանում:
Ստոմատիտը բերանի խոռոչի տհաճ գոյացություն է, որը սաստիկ ցավ է պատճառում և երբեմն էլ խանգարում ծամելուն: Ստոմատիտն անվնաս վիրուսային ինֆեկցիա է, որը տևում է մի քանի օրից՝ մինչև մի շաբաթ, երբեմն նույնիսկ՝ ավելի երկար, եթե չբուժվի:
Պարզվել է, որ կճեպի մեջ բավականին մեծ է կվերցետինի պարունակությունը։ Կվերցետինն ունի հակաուռուցքային հատկություն։
2015 թվականից հունվարից սոցիալական փաթեթի նոր բաղադրիչի ներդրումն առողջապահության ոլորտի ընդհանուր քաղաքականության բաղկացուցիչներից է: Այն միտված է ոչ վարակիչ հիվանդությունների վաղ հայտանբերմանն ու կանխարգելմանը։
Մեկ ճաշի գդալ սափրման փրփուրին ավելացրեք կես թեյի գդալ սոդա, լավ խառնեք: Տարայի մեջ ջուրը եռացնում ենք, մեջն ենք լցնում մի բուռ չորացրած երիցուկ: Տարան դնում ենք սեղանին, ծածկում ենք սրբիչով և դեմքը գոլորշու վրա ենք պահում 5-7 րոպե:
Ամենաարդյունավետ բնական հակաբիոտիկը կարող եք պատրաստել ընդամենը 2 բաղադրիչից: Այն ներկայացրել է healthyfoodstar.com-ը: Բացի այն, որ այս բնական հակաբիոտիկը սպանում է բակտերիաները, նաև հզոր հակաբորբոքային միջոց է:
Երբ Յուլիա Թարբաթը որոշեց լրջորեն զբաղվել իր առողջությամբ, նա անցավ «բանանի կղզի» դիետային: Ըստ fhfn.org-ի՝ նման տերմինով է կոչվում սննդակարգը, երբ մարդ երկար ժամանակ սնվում է միայն մեկ մթերքով:
Լավատեսությունը լավ է և՛ մարմնի, և՛ մտքերի համար: Հետազոտությունները ցույց են տվել, որ լավատեսներն ունեն առողջ սիրտ, առողջ ուղեղ, ուժեղ իմունիտետ և, ի վերջո, ավելի երկար են ապրում, քան հոռետեսները:
Կարտոֆիլի քիմիական բաղադրությունը շատ հարուստ է և լավ հավասարակշռված, այն իրոք երկրորդ հացն է, և, ինչպես նկատել է Խաչատուր Աբովյանը՝ «բարեբեր» սննդամթերք է։
Շաքարային դիաբետի ժամանակ դիետան և ճիշտ սննդակարգը կարևոր դեր են խաղում, քանի որ շաքարային դիաբետը հիվանդություն է, որը կապված է նյութափոխանակության խանգարման հետ:
Այս գեղեցիկ ծիրանագույն ծաղիկներ տվող բույսն ունի հրաշալի հակաբիոտիկ հատկություններ, բարելավում է աղիների միկրոֆլորան, բուժում է դիսբակտերիոզը և նպաստում է իմունիտետի ամրացմանը։
Ցանկացած նիհարեցնող միջոց օգտագործելիս կարևոր է նախ՝ ծանոթանալ բաղադրամասերի հատկություններին։ Թուրինջի, նույնն է` գրեյպֆրուտի դեպքում կարող են առաջանալ առողջական խնդիրներ դաշտանադադարի տարիքում գտնվող կանանց մոտ։
Հիշյալ դեղերի գրանցումն ավավեր է ճանաչվել մարկետինգային նկատառումներից ելնելով:
Սխտորը համարվում է ամենահզոր մթերքը: Այն լավացնում է ախորժակը, մարսողական օրգաններում ուժեղացնում է ֆերմենտների արտազատումը, լավացնում է մարսողությունը: Այն նաև ունի հզոր բակտերիասպան հատկանիշներ, այդ պատճառով համարվում է լավագույն ախտահանիչ միջոց:
Առավոտն օրվա ամենահրաշալի պահն է, ամեն ինչ նորից է սկսվում, արթնանում ես նոր ուժերով: Եվ, որպեսզի օրը լավ անցնի, այն պետք է սկսել ճիշտ նախաճաշից:
Բոլոր կանաչ բանջարեղենները պարունակում են քլորոֆիլ, և մենք այն ստանում ենք կանաչ մրգեր և բանջարեղեն ուտելով: Քլորոֆիլը հրաշալի պայքարում է անեմիայի, ինֆեկցիաների դեմ, մաքրում է լյարդն ու մարսողական օրգանները, վերացնում բակտերիաները:
Շատերն են բախվում ավելորդ քաշի հետ կապված խնդիրների: Եթե ցանկանում եք կորցնել մի քանի կիլոգրամ, ապա healthyfoodstar.com-ը լավագույն լուծումն է ձեզ առաջարկում: Այս ըմպելիքը կօգնի ընդամենը 5 օրում կորցնել 3 կիլոգրամ: Ըմպելիքը խթանում է ճարպերի արագ այրումն ու սնուցում է օրգանիզմը հանքանյութերով և վիտամիններով:
Այս անգամ որոշեցինք անդրադառնալ մի քանի այնպիսի բաղադրատոմսերի, որոնք օգտագործել են հայտնի մարդիկ` իրենց ողջ կյանքի ընթացքում: Օրինակ` Լեոնիդ Ուտյոսովը հիշողության համար միշտ օգտագործել է սոխով ու մեղրով բաղադրատոմս: Դրա համար անհրաժեշտ է գլուխ սոխն անցկացնել քերիչով, այնքան, որ ստացվի կես բաժակ հյութ: Խառնել այն հավասար քանակությամբ մեղրի հետ ու այս խառնուրդն ընդունել 1 ճաշի գդալից, յուրաքանչյուր ուտելուց մի քանի րոպե առաջ:
Այս հրաշալի բաղադրատոմսը, որը ներկայացրել է healthyfoodstar.com-ը, արդյունավետ է գործում մեջքի, պարանոցի, ոտքերի ցավի և վարիկոզային երակների դեմ:
Քննարկվում է խաշած լոբու խյուսով, տրորած պոպոքով և ճզմած սխտորով պատրաստված ուտեստի բաղադրությունը։
70 տարվա ընթացքում մեր աղիներով անցնում է 100 տոննա ուտելիք և 40 հազար լիտր հեղուկ: Այսպիսով, աղիներում հավաքվում են 15 կգ կալային քարեր, տոքսիններ, որոնք թունավորում են արյունն ու անուղղելի վնաս հասցնում մեր օրգանիզմին:
Steptohealth.ru կայքը գրում է, որ մազերը ներկելու պատճառով դրանք գաճախ կորցնում են փայլուն ու փափկությունը, ավելի փխրուն են դառնում: Պատճառը քիմիական նյութերն են, որոնք մտնում են ներկերի կազմում: Ներկելուց հետո հնարավոր է մազերին վերադարձնել փայլը՝ օգտագործելով հետևյալ միջոցները.
Interesbook-ը ներկայացնում է բաղադրատոմսեր, որոնք կօգնեն իջեցնել ճնշումը և մոռացության կմատնեն գլխացավը:
Կատարյալ այն քաշն է, որն օպտիմալ է ձեր ինքնազգացողությանը: Եթե ձեզ դուր եք գալիս որոշակի քաշի դեպքում և ձեզ լավ եք զգում, ապա հրաշալի է: Ժամանակակից դիետաները ստիպում են կասկածել՝ արդյոք ձեր քաշը կատարյա՞լ է, թե՞ ոչ:
Արծաթյա «կամրջակ» պատրաստելու համար ձեզանից կպահանջվի լայն կպչուն վիրակապ: Վիրակապի վրա 1.5 սմ իրարից հեռավորությամբ 1սմ լայնությամբ փայլաթիթեղի (фольга) կտորներ ամրացրեք՝ այնպես, որ վիրակապի վերևից և ներքևից մնա 1սմ ազատ տարածք, իսկ աջից և ձախից՝ 1.5սմ: Փայլաթիթեղը պետք է ամրացնել վիրակապին ուղղահայաց դիրքով:
Խանութներում վաճառվող ջեմերը շատ վտանգավոր են: Դրանցում պարունակվում են նյութեր, որոնք օգնում են մրգերն ավելի երկար պահպանել: Վտանգավոր են նաև դրանց մեջ առկա գունավորող նյութերը:
Թայվանում արված գիտական հետազոտությունների արդյունքում պարզվել է, որ բերանի խոռոչում սննդի մնացորդները կարող են հանգեցնել էրեկտիլ դիսֆունկցիայի: Պարզվում է, որ այս խնդրով տառապող տղամարդիկ 79% դեպքերում տառապում են պերեոդոնտիտով, սա ինֆեկցիա է, որն առաջանում է լնդերի իջեցման դեպքում: Պերեոդոնտիտը բորբոքային գործընթաց է, որն ախտահարում է ատամի արմատի շուրջարմատային հյուսվածքը:
Ալերգիկ մարդիկ գերզգայուն են որոշակի նյութերի հանդեպ, ալերգիան օրգանիզմի իմունային համակարգի պատասխանն է օրգանիզմ ներթափանցած ալերգիկ տարրերի նկատմամբ: Ալերգիա առաջացնող ալերգեններն են ուտելիքը, թունավոր միջատները, կենդանիները, և այլն: