Բանանի համադրումը սենյակային ջերմաստիճանի ջրի հետ բերում է նյութափոպանակության արագացման, նիհարել ցանկացող մարդը կարող է ընթրիքին ուտել այն, ինչ կցանկանա և քաշ կկորցնի:
Ինչպես արդեն տեղեկացրել ենք մայիսի 8-ից 10-ն ընկած ժամանակահատվածում Արմավիրի մարզի Ալաշկերտ համայնքից Արմավիր բժշկական կենտրոնի ինֆեկցիոն բաժանմունք էր հոսպիտալացվել 12 երեխա։ Բոլորը` Ալաշկերտ համայնքի մանկական նախադպրոցական կազմակերպության սաներ։
Անընդատ լսում ենք կոճապղպեղի (имбирь) օգտակար հատկանիշների մասին, սակայն գոյություն ունեն մի քանի իրավիճակներ, երբ կոճապղպեղ օգտագործելը կտրականապես արգելվում է:
Օգտագործվող կոսմետիկ միջոցները, վարսահարդարիչը հաճախ ազդում են դրանց որակի վրա: Դրանց որակը լավացնելու համար կարելի է օգտագործել գերչակի յուղ:
Այն պատրաստելը շատ հեշտ է, քանի որ բոլոր բաղադրիչները կարող եք գտնել տանը: Բաղադրիչները բոլորն էլ սննդարար են և բնական: Այն, ինչ բնական է, օգտակար է նաև մեր օրգանիզմին, իսկ արտաքին տեսքը ներքին օրգանների հայելին է:
Սերմերում պարունակվող բջջանյութերը նվազեցնում են քաղցկեղով հիվանդանալու ռիսկը` իր մեջ ներծծելով աղիների վնասակար նյութերը և ուժեղացնելով գալարակծկանքը։ Բացի այդ, բջջանյութը պաշտպանում է աթերոսկլերոզից և նպաստում քաշի նվազեցմանը։
Թարմ ծիթրոնը լվացեք, մանրացրեք, լցրեք զտված ջրի մեջ (1։5)։ Եփեք մինչև եռալը, քամեք, հումքը մզեք։ Ստացված թուրմի 500 մլ-ին ավելացրեք 1 կգ շաքար։ Եռացրեք 10 րոպե, նախքան կրակն անջատելը լցրեք 3 թ/գ կիտրոնի աղ։ Պահեստավորեք ապակե տարաների մեջ և զմռսեք։
Արմատի փոշին խառնում են ալյուրի հետ (2,5-5 տոկոսի չափով) ինչի հաշվին նվազում է հացի եւ մակարոնեղենի էներգետիկ ծավալը, նվազում է խմորի հասունացման ժամանակը եւ ավելանում պահպանման ժամկետը։ Նման ձեւով արտադրված հացաբուլկեղենը խորհուրդ է տրվում 2-րդ տիպի շաքարային դիաբետ հիվանդության, գիրության, երիկամային անբավարարության, քրոնիկ ստամոքսաբորբի, սրտի առիթմիայի դեպքում։
Ձեզ ենք ներկայացնում հրաշալի բաղադրիչները, որոնք ընտրված են ճարպերն այրելու համար, բացի այդ, նրանք նաև լավացնում են նյութափոխանակությունը և օգնում շաքարախտի և արյան բարձր ճնշման ժամանակ:
Շվեյցարիայի Ժնև քաղաքում մայիսի 18-ից 26-ը անցկացվում է Առողջապահության համաշխարհային կազմակերպության 68-րդ համագումարը, որին Հայաստանից մասնակցում է ՀՀ առողջապահության նախարարի տեղակալ Գագիկ Միրիջանյանը:
ՀՀ առողջապահության նախարարությունն այսօր տեղեկատվություն է ստացել, որ Արմավիր քաղաքի թիվ 9 մանկապարտեզի 6 սան մայիսի 15-ից 18-ն ընկած ժամանակահատվածում աղիքային գանգատներով դիմել է Արմավիրի բժշկական կենտրոնի ինֆեկցիոն բաժանմունք։
Գիտեի՞ք, որ յուրաքանչյուր մարդ ունի երջանկության կետ: Այն երկար փնտրել հարկավոր չէ, դա ուրցագեղձն է (тимус)
Բացի այն, որն ձուն ամենահաճախ օգտագործվող մթերքն է, ձվի կեղևը հրաշալի է մաշկի և ընտանի կենդանիների համար:
Երիկամներն ամենակարևոր օրգաններից են: Դրանք ամեն օր օրգանիզմից թունավոր նյութերը դուրս բերելու համար ֆիլտրում են 200լ արյուն:
Արյունահոսող թութքի դեպքում. 25 գրամ կեռասի պտուղները 20 րոպե թրմեք 0,5 լ եռջրով։ Խմեք սնունդ ընդունելուց առաջ։ Ժամկետը` 3 շաբաթ։
Շաքարային դիաբետի դեպքում. Խառնեք ձիաձետ դաշտայինի, ելակի, մատիտեղ թռչնի չոր եւ մանրացրած խոտերը (1։1։2)։ Խառնուրդի 2 ճ/գ-ն թրմեք 1 ժամ 500 մլ եռջրի մեջ։ Քամեք։ Բաժանեք 2-3 մասի եւ խմեք օրվա ընթացքում, սնունդ ընդունելուց 30 րոպե առաջ։
Երբևէ փորձե՞լ եք ազատվել փքվածությունից: Այս զգացողությունը ծանոթ է գրեթե բոլորին, դրա պատճառով մարդիկ ավելի գեր տեսք են ստանում, ինչը, իրոք, նյարդայնացնում է:
Քնելուց առաջ ուտելն այնքան էլ լավ սովորություն չէ, հատկապես, երբ ճարպոտ և դժվարամարս ուտելիքներ եք նախընտրում: Բայց, եթե շատ քաղցած եք և չեք կարողանում քնել, կարող եք ուտել մի քանի մթերքներ, որոնք դյուրամարս են:
Փորի շրջանում ճարպերից ազատվելու համար պետք է ուշադրություն դարձնել հետևյալ հանգամանքերի վրա:
Դաղձի թուրմի, կիտրոնի հյութի եւ 1 թեյի գդալ մեղրի խառնուրդից պատրաստված ըմպելիքի ամենօրյա առավոտյան օգտագործումը կերկարացնի ձեր երիտասարդությունը, կազատի ենթաստամոքսային գեղձի ու լեղապարկի խնդիրներից:
Վարունգն աշխարհի ամենաշատ աճեցվող բանջարեղենն է, որը կարող եք օգտագործել տարբեր առիթներով: Վարունգը «թեթևացնում» է աչքերի ներքևի հատվածների սև շրջանակները: Այն կարող եք ավելացնել աղցաններին կամ սմուզիներին:
Ազնվամորին իջեցնում է արյան ճնշումը և խոլեստերինի մակարդակը արյան մեջ, բուժում և կանխարգելում է աթերոսկլերոզը։ Ազնվամորու հակասկլերոտիկ հատկությունը բնորոշվում է դրա մեջ պարունակվող սիտոստերինով, որը հակազդում է խոլեստերինի առաջացմանը, իսկ հատապտուղների մեջ պարունակվող թաղանթանյութը հեռացնում է խոլեստերինը օրգանիզմից։
Աչքերի տակ առաջացող մուգ շրջանակները նշան են այն բանի, որ օրգանիզմում ինչ-որ բան «լավ չի աշխատում»: Համարվում է, որ դրանք առաջանում են հոգնածության և քնի պակասի պատճառով, սակայն գոյություն ունեն մի խումբ գործոններ, որոնց հետևանքով կարող են աչքերի տակ շրջանակներ առաջանալ: Դրանցից կարելի է ազատվել հետևյալ միջոցներով:
Փորձերի և հետազոտությունների շնորհիվ պարզվել է, որ բանջարեղենն ու մրգերը տարբեր ազդեցություն են թողնում մարդու օրգանիզմի վրա: Վերջերս բացահայտվել է, որ քրքումի (Куркума) ընդամենը 1 գրամը շաքարախտ ունեցող մարդկանց մոտ լավացնում է հիշողությունը:
Քաղցրավենիքը պատրաստված է բնական բաղադրիչներից, հանգստացնում է հազը: Այն կարող եք օգտագործել նաև՝ որպես կանխարգելիչ միջոց, քանի որ ունի իմունիտետը բարձրացնող հատկություն:
Մեջքի շրջանում ցավերից շատերն են գանգատվում: Հասարակության անդամների մեծ մասը պասիվ կյանք է վարում, քիչ է շարժվում, ինչի պայմաններում մեջքի հետ խնդիրներ են առաջանում: Մեջքի ցավից ազատվելու համար կարող եք օգտագործել ծիրանի, թզի և սալորի չիր:
Այն մարդիկ, ովքեր ամեն օր գազավորված ըմպելիք են օգտագործում, ավելի հաճախ են դառնում սրտանոթային հիվանդությունների թիրախ: Հետազոտությունների հեղինակների խոսքերով՝ այս ազդեցությունների պատճառ է հանդիսանում շաքարը, որն առկա է գազավորված ըմպելիքներում:
1 բաժակ կտրատած անանասն ունի ընդամենը 77 կկալ կալորիականություն եւ նրանում պարունակվում են. 0 գրամ խոլեստերիին, 0 գրամ ճարպեր, 20 գրամ ածխաջրեր, 1 գրամ սպիտակուցներ, 1 գրամ նատրիում, 56 գրամ վիտամին C, 1մգ պղինձ, 2մգ մարգանեց, եւ այլն:
Հարած 2 դեղնուցը խառնեք 1-ական ճ/գ մեղրի հետ։ Ավելացրեք 1ճ/գ բժշկական գլիցերին։ Բամբակե խծուծի օգնությամբ զանգվածը քսեք դեմքին։ Պահեք 15-20 րոպե, լվացեք տաք ջրով։
Դժվար թե այսօր գտնվի մեկը, ում ծանոթ չէ անգինա հիվանդությունը: Բժշկության մեջ այն անվանում են՝ տոնզիլիտ, որը գալիս է լատիներեն «նշիկների բորբոքում» անվանումից: Հիվանդության հիմնական պատճառը A խմբի բետահեմոլիտիկական ստրեպտոկոկի ներթափանցումն է օրգանիզմ: