Մեր օրգանիզմի առողջությունը կախված է աղիների աշխատանքից և նրանց վիճակից: Իհարկե, մեր սննդակարգը կատարյալ չէ: Հաճախ մեր սննդակարգի մեջ այնպիսի մթերքներ ենք ներառում, որոնք չեն մարսվում և կուտակվում են աղիներում, և այս կուտակումների արդյունքում՝ օրգանիզմում տեղի է ունենում տոքսինների արտազատում: Լյարդի, լեղապարկի և շատ մաշկային հիվանդություններ առաջանում են աղիների ոչ առողջ վիճակից:
Անանուխը լավացնում է մարսողությունը, և սա լավագույն հատկանիշներից մեկն է, որն ունի անանուխը: Լավագույն արդյունքի հասնելու համար անանուխով թեյ խմեք:
Հոգեկան հիվանդություններն արդեն իսկ հանդիսանում են «տարօրինակություններ» մարդու համար, բայց դրանց մեջ կան իսկապես արտասովոր դեպքեր, որոնք կարծես թե հնարավոր չէ հնարել: Դրանցից մի քանիսն ունեն նյարդաբանական բնույթ, մյուսները վերաբերում են իրական հոգեբուժությանը, բայց, այսպես թե այնպես, դրանք ակնառու կերպով ցուցադրում են մարդկային ուղեղի կառուցվածքի ամբողջ բարդությունը:
Մեր ժամանակներում գրեթե ոչ մի մթերք չի լինում՝ առանց սննդային հավելումների: Փորձելու համար կարող եք մտնել յուրաքանչյուր խանութ, ընտրել որևէ ապրանք, և վրան կկարդաք տարբեր տարրերի, հավելումների և ներկանյութերի անուններ:
Օրգանիզմի մաքրումը կիտրոնի միջոցով ամենաարդյունավետն է: Բացի այն, որ այս ըմպելիքը մաքրում է օրգանիզմը, այն նաև ամրացնում է իմունիտետը և օգնում ավելի լավ պայքարել վիրուսների և բակտերիաների դեմ:
Ատամները միշտ սկսում են ցավել անսպասելի և ամենաանհամար պահերին: Այս ցավն այնքան տհաճ է, որ այդ պահին չենք կարողանում մտածել ոչ մի բանի մասին:
Եթե Դուք երազում եք նիհարել, պարտադիր չէ տարբեր դիետաներ պահել կամ երկար ժամեր անցկացնել սպորտային սրահներում: Բավական է, որ Ձեր սննդակարգից հանեք ամենավնասակար 10 մթերքները, որոնք այնքան էլ շատ չեն: Եվ այսպես.
Բոլոր բաղադրիչները խառնեք իրար: Մազերը շամպունով լվանալուց հետո այն քսեք մազերին և թողեք 10-15 րոպե: Ապա լվացեք մազերը:
Յուրաքանչյուր կին բոլոր հնարավոր և անհնար միջոցներով փորձում է իր տեսքը կատարյալ պահել: Բոլորն էլ գիտեն, թե որքան կարևոր է կանանց համար պահպանել ոչ միայն դեմքի, մազերի և կառուցվածքի գեղեցկությունը, այլև՝ ձեռքերի: Կնոջ ձեռքերը միշտ զբաղված են տնային աշխատանքներով՝ ափսեների, հատակի մաքրում, լվացք և այլն:
Վերջերս արված հետազոտությունները, ըստ healthylifetricks.com-ի, ցույց են տվել, որ կիտրոնի և ցիտրուսային մրգերի բաղադրության մեջ մտնող լիմոնոիդները կանխարգելում և կանգնեցնում են քաղցկեղի բջիջների զարգացումը, հատկապես՝ կրծքագեղձի քաղցկեղի:
Բնական այս դեղամիջոցը հարուստ է ակտիվ բաղադրիչներով, որոնք օգնում են օրգանիզմին պայքարել վատ հիվանդությունների դեմ: Այնուամենայնիվ, այս դեղամիջոցը կարող են օգտագործել նաև բոլոր նրանք, ովքեր առողջ են:
Պարունակում է կանանց սեռական հորմոն էստրոգենի բուսական նմանակը։ Նյարդերը հանգստացնող և աթերոսկլերոզի զարգացումը կանխարգելող օմեգա-3 բազմաչհագեցած ճարպաթթուներ, ինսուլինի ազդեցությունն ուժեղացնող մարգանեց և վանադիում, որոնք նաև կանխարգելում են քաշի ավելացումը։
Ժամանակակից աշխարհում չկա մի մարդ, ով երբեք ալկոհոլային ոչ մի խմիչք չի օգտագործել: Ժամանակ առ ժամանակ, տոներին կարելի է թույլ տալ մեկ կամ երկու բաժակ ալկոհոլ: Ժամանակի ընթացքում մարդիկ ստեղծել են ալկոհոլային տարբեր համեղ խմիչքներ:
Շաքարավազի ու աղի խառնուրդն անհավանական է թվում, սակայն, եթե տառապում եք անքնությամբ, սա լավագույն միջոցն է ձեզ համար:
Նշված բոլոր բաղադրիչները խառնեք և քսեք որովայնին, կոնքերին, հետույքին և բոլոր այն հատվածներին, որտեղ ցելյուլիտ ունեք: Քսած հատվածները պետք է փաթաթել սննդի տոպրակով, իսկ վրայից՝ տաք շալով: Պետք է այսպես պառկել 1 ժամ: Ապա լվանալ այս ամենը և սնուցող ու խոնավեցնող քսուք քսել:
Ադամաթուզը նպաստում է երջանկության հորմոն սերոտոնինի ստեղծմանը, որն օգնում է սթրեսային իրավիճակների, դեպրեսիայի ժամանակ։
Մինչ մեր երկրում անպտուղ բանավեճեր են ընթանում ալյուրի հարստացման գաղափարի շուրջ, աշխարհում հացահատիկից արդյունաբերական եղանակով ստացվող ալյուրի պարտադիր հարստացման ծրագրում ընդգրկվեց ևս մեկ երկիր՝ ընդհանուր թիվը հասցնելով 83-ի։
Կայենյան պղպեղը 9000 տարվա պատմություն ունի: Այն, որպես դեղամիջոց, օգտագործվում էր դեռևս հնում՝ բնիկ ամերիկացիների կողմից: Այս պղպեղը պատկանում է կարտոֆիլի, լոլիկի և սմբուկի ընտանիքին:
Ֆորմալդեհիդը, նիտրոբենզինն ու մեթիլենի քլորիդը քաղցկեղածին տարրեր են, որոնք առկա են ներկերի, պլաստիկ ապրանքների, օծանելիքների և շամպունների բաղադրության մեջ: Բոլորս էլ ունենք այս ապրանքներից մեր տանը, ինչն էլ նշանակում է, որ մեզ շրջապատում են այնպիսի տարրեր, որոնք կարող են վնասել մեր առողջությանը:
Կեղևահանեք ադամաթուզը, կեղևը մանր կտրատեք կամ աղացեք, լցրեք 1 լ տարողությամբ ապակյա տարայի մեջ, ավելացրեք շաքար, թթվասեր և մոտ 1 լ ջուր։ Երկուսից-երեք օր հետո տեղի կունենա խմորում։ Քամեք, պահեք սառնարանում։
Օգտագործելով այս երկու մթերքները, դուք կարող եք լուծել երկու կարևոր խնդիր. հեռացնել մաշկի մահացած բջիջները և հարթեցնել մանր կնճիռները։ Վերջերս սոդայի մասին կարծես հաճախ ենք սկսել գրել (Տե՛ս, «Սոդա. ինչպես օգտագործել այրվածքի և ուռուցքների դեպքում», «168 Ժամ», 14.04.2015թ., և «Հանճարեղ Ա. Ամասիացին` սոդայի մասին», 09.06.2015թ.)։ Սակայն ամենակարևոր ասելիքը դեռ առջևում է, որին առաջիկայում կանդրադառնանք։
Ամենատարածված բարորակ ուռուցքը տղամարդկանց մոտ հանդիսանում է շագանակագեղձի բարորակ հիպերպլազիան: ՈՒժեղ սեռի յուրաքանչուր երկրորդ ներկայացուցիչ 60 տարեկանում բողոքում է շականակագեղձի խնդրից:
Ավստրիացի հանրահայտ վիրաբույժ և գիտնական Թեոդոր Բիլյորտը, որը քաջ հայտնի է խոցային հիվանդությունների դեպքում ստամոքսի մի հատվածի հեռացման իր կատարած հեղինակային վիրահատություններով, իր աշակերտներին հանձնարարեց մի հետաքրքիր փորձ կատարել, այն է՝ հեռացնել այծերի և գառների վահանաձև գեղձը:
Ամառվա տապին միշտ էլ ցանկանում ենք որևէ զովացուցիչ և, միևնույն ժամանակ, օգտակար ըմպելիք խմել:
Լյարդը ամենակարևոր օրգաններից մեկն է: Այն տարրալուծում է ճարպը, կարգավորում արյան մեջ շաքարի մակարդակը, կարևոր դեր է խաղում օրգանիզմում էնզիմների արտադրության և կարևոր վիտամինների, հանքանյութերի և գլիկոգենի պահպանման գործում:
Ստամոքսաբորբի (բարձր թթվայնությամբ), փորկապության, թութքի դեպքում 1 թեյի գդալ մանրացրած կոճղարմատների վրա ավելացնել 200 մլ եռջուր, թրմել 10 ժամ ջերմապահի մեջ, ապա քամել եւ ընդունել 1/4-ական բաժակ, սնունդ ընդունելուց 20-30 րոպե առաջ։
Դիետաները տարբեր են լինում, իսկ դրանց թիվն այժմ անցնում է հազարից: Դիետաների ընթացքում կան հատուկ կանոններ, որոնց պետք է հետևել: Օրինակ՝ 18:00-ից հետո ուտելն արգելված է, մակարոնեղենը վնասակար է, և այսպես շարունակ…
Լյարդը մարդու ամենակարևոր օրգաններից մեկն է: Այն օրգանիզմի ֆիլտրն է, որն օգնում է ազատվել օրվա ընթացքում օրգանիզմում կուտակված տոքսիններից:
Ձուկը խորհուրդ է տրվում նույնիսկ փոքրիկ երեխաներին: Այնուամենայնիվ, այն ուտելուց առաջ պետք է ճիշտ ձուկ ընտրել, քանի որ ոչ թարմ մթերքը կարող է վնաս հասցնել մեր առողջությանը:
Ժողովրդական բուժարարները նկատել են, որ ծիրանի քացախը կարգավորում է մարսողությունը և աղիների շարժողական ֆունկցիան, չորացնում է ներքին այտուցները, իսկ եթե խմորվող պտղամսին ավելացնենք նաև մանրացրած սերմը, ապա քացախը լավացնում է շնչառությունը։