Սոուս սացեբելի. Վրաստանի վառ համը
Բաղադրիչներ
1. Լոլիկ – 1 կգ
2. Կարմիր պղպեղ – 1 հատ
3. Համեմ – 1 փունջ
4. Սխտոր – 3-4 պճեղ
5. Խմելի-սունելի – 1 ճ/գ
6. Աղացած գինձ – 1 ճ/գ
7. Աղ
Պատրաստման եղանակը
1. Լոլիկները լցնել եռացրած ջրի մեջ, կեղևը մաքրել, մանր կտրատել և թողնել, որ մի փոքր սառչեն:
3. Լիլիկները դնել կրակի վրա, մինչև զանգվածը խտանա:
4. Այնուհետև ավելացնել մանրացված սխտորները և կտրատված պղպեղը:
5. Զանգվածը համեմել համեմունքներով, ավելացնել մանր կտրատված կանաչին: Եփել 2-3 րոպե և անջատել գազօջախը:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը