168.am-ի հետ զրույցում Հայկական հոգեբուժական ասոցիացիայի նախագահ Արմեն Սողոյանն ասաց, որ գիտաժողովին կմասնակցեն շուրջ 300 մասնագետներ ավելի քան 30 երկրներից:
Մոշենին պարունակում է մոտ 88 տոկոս ջուր, 1,4 տոկոս սպիտակուց, 0,5 տոկոս ճարպ, 5,9 տոկոս շաքարներ (գլյուկոզ, ֆրուկտոզ, սախարոզ), 0,5 տոկոս պեկտինային նյութեր, 2,3 տոկոս օրգանական թթուներ (խնձորի, կիտրոնի, գինու, սալիցիլի)։ Հատապտուղը հարուստ է կալիումով` մոտ 160 մգ (100 գ հումքի մեջ), պարունակում է կալցիում` 29 մգ, մագնիում` 20 մգ, նատրիում` 1 մգ, երկաթ` 0,62 մգ, ցինկ` 0,53 մգ, նաև քրոմ, պղինձ, մարգանեց և այլն։
Օգոստոսի 28-ին Արագածոտնի մարզի Օշական և Ոսկեվազ գյուղերում արձանագրվել է աղիքային վարակիչ հիվանդության ախտանշաններով 5 դեպք։ Հիվանդները հոսպիտալացվել են Աշտարակի բժշկական կենտրոնում:
Պտղի կարևորագույն առանձնահատկությունը հավանաբար այն է, որ այն շատ մեծ քանակությամբ յոդի միացություններ է պարունակում (ավելի շատ, քան որևէ այլ պտուղ կամ հատապտուղ, բացառությամբ վայրի սալորի կամ նույն ինքը` մամխենու)` մինչև 10 մկգ 100 գ թարմ պտղի մեջ, որը շատ կարևոր է վահանագեղձում արտադրվող տիրեոիդ հորմոնների (T3, T4) գոյացման համար։
Սթրեսները, անքնությունը, արևի տակ երկար մնալը, կոսմետիկական միջոցները չարաշահելը կարող են վնասել մաշկը: Շատ վիտամիններ հանդես են գալիս որպես հակաօքսիդանտներ` վիտամիններ А, Е, С: Հակաօքսիդանտները մաշկը պաշտպանում են արտաքին աշխարհի վնասակար ազդեցությունից:
Այս պարզ դեղամիջոցը 168.am-ը որոշեց ներկայացնել իր ընթերցողներին, հատկապես այն բանից հետո, երբ բազմաթիվ հիվանդներ փորձարկելով այն՝ ստացան լավագույն արդյունքները: Հերթական հետազոտություններից հետո նույնիսկ բժիշկներն են ապշել՝ տեսնելով դրական արդյունքները:
Հաղարջ սևի տերևը և բողբոջը օգտակար նյութերի պարունկությամբ քիչ են զիջում պտղին` մինչև` 0,7 տոկոս եթերային յուղեր, ֆլավոններ (կվերցետին և կեմպֆերոլ), դաբաղանյութեր, C վիտամին և ռուտին, օրգանական թթուներ, ֆերմենտ էմուլսին, հանքային աղեր, բարդ օրգանական նյութեր, մանրէասպան ֆիտոնցիդներ և այլն։
Ծաղկակաղամբը հարուստ է շատ օգտակար վիտամիններով, հանքային աղերով, հատկապես կալիումի աղերով, ֆոսֆորական աղերով, պարունակում է կալցիում, մագնեզիում, երկաթ, օրգանական թթուներ, վիտամին C, B1, B2, B6, P, РР, А, Н.K:
Վերջին 3 տարում դեմքի կրեմը թանկացել է 4.2%-ով, շրթներկը՝ 6.1%-ով, մազերի ներկը՝ 0.5%-ով և այլն: Չնայած թանկացումներին, կանայք չեն դադարում կամ գոնե նվազեցնում կոսմետիկ միջոցներ օգտագործել: Ոլորտի մասնագետներն ասում են, որ սպառումը ոչ թե պակասել, այլ մի բան էլ ավելացել է:
Թույնը վերահսկում է հոդերում բորբոքային պրոցեսները, որն էլ նպաստում է արտրիտի զարգացմանը: Թույնն իր մեջ պարունակում է այնպիսի մոլեկուլներ, որոնք բարձրացնում են գլյուկոկորտիկոիդ հորմոնների կոնցենտրացիան, որոնք էլ կարգավորում են բորբոքային պրոցեսը:
Ձմերուկը պարունակում է 0,7 տոկոս պեկտինային նյութեր և մոտավորապես նույն քանակի սպիտակուցներ, նաև ոչ մեծ քանակությամբ բջջանք։ Պտղամիսը հարուստ է մագնիումով` 215 մգ 100 գ հումքի մեջ, պարունակում է նաև կալցիում` 14 մգ, ֆոսֆոր` 75 մգ, երկաթ` 1 մգ։
Քաղաքացիների կողմից սեռաբջիջների տրամադրման, տրամադրված սեռաբջիջների և սաղմի պահպանման կարգն ու պայմանները միջազգային ժամանակակից չափանիշներին համապատասխանեցնելու նպատակով կառավարությունը նոր խմբագրությամբ է շարադրել իր նախկին որոշումը:
Առաջիկա 10 տարում կարճատեսություն ունեցող երեխաների թիվը կարող է աճել 50%-ով:
Հղիության ընթացքում վիրուսը իրեն զգացել կարող է տալ գլխացավով, ոչ բարձր ջերմաստիճանով և թուլությամբ:
Վիտամին Р-ն հզոր հակաօքսիդանտ է, որը կանոնավորում է արյունատար անոթների առաձգականությունն ու թափանցելիությունը:
Գոյություն ունեն բազմաթիվ մեթոդներ, որոնք բարելավում են հիշողությունը: Հարուստ, անհրաժեշտ վիտամիններով սնունդը երաշխավորում է լավ հիշողությունը: Վիտամիններ ձեռք բերելու համար մի շտապեք դեղատուն, այլ կազմեք ճիշտ, վիտամիններով հարուստ սննդակարգ:
Գրկախառնվելը ոչ միայն բարձրացնում է տրամադրությունը, տալիս ֆիզիկական կոմֆորտի զգացողություն, օգնում պայքարելու սթրեսի դեմ, այլև կարգավորում է արյան ճնշումը:
Տնային պայմաններում պատրաստված կոճապղպեղի գարեջուրը կարգավորում է մարսողական խնդիրները, պարունակում է պրոբիոտիկներ և ֆերմենտներ:
Ուտելիքը էներգիայի գլխավոր աղբյուր է յուրաքանչյուր կենդանի օրգանիզմի համար, շնորհիվ ուտելիքի մեր օրգանիզմը կարողանում է իրականացնել բազմաթիվ բարդ ֆունկցիաներ:
Հին արևելյան ասացվածքը զգուշացնում է. «Արևը և՛ բուժում է, և՛ հիվանդացնում»։ Արևը օգտակար է ոսկորների և ատամների հորմոնալ առողջության համար։ Արևի օգնությամբ կարելի է բուժել որոշ մաշկային հիվանդություններ, իսկ արևայրուքն օգնում է թաքցնել կարմրատակությունը, կապտուկները և այլն։
Թափված սնդիկը պետք է զգուշորեն հավաքել և լցնել կիպ փակվող տարայի մեջ, քանի որ այն խիստ վնասակար է մարդու առողջության համար։ Սնդիկը չի կարելի պահել տանը, լցնել աղբատարի կամ կոյուղու մեջ։ Ընդամենը 1 գրամ սնդիկը կարող է վարակել 3000 խորանարդ մետր օդ։ Ցանկալի է այն հանձնել ԱԻՆ մոտակա գրասենյակ։
Ի՞նչ պետք է օգտագործի տղամարդը իր սննդակարգում, որպեսզի պահպանի առողջությունն ու երիտասարդությունը: Ձեզ ենք ներկայացնում այն սննդամթերքները, որոնք կօգնեն լինել առույգ, առողջ և մնալ երիտասարդ:
Ծակծկոցը, փքվածությունը, այրոցը, աղիների թուլությունը և խցանումը մարդկանց անբաժանելի հիվանդություններն են դարձել: Նշված երևույթները հանդիսանում են մարսողական համակարգի խախտման նշաններ:
Այսօր ֆրեշները համարվում են շատ օգտակար ըմպելիքներ, սակայն եկեք պարզենք, թե ֆրեշի հատկություններից որն է իրականը և որը լեգենդը:
Կարագը պարունակում է բազմաթիվ կարևոր վիտամիններ և հանքանյութեր, որոնցից են վիտամիններ A, D, E, և K, ինչպես նաև մանգան, քրոմ, յոդ, ցինկ, պղինձ և սելեն: Կարագը պարունակում է նաև ճարպեր, որոնք վնասակար չեն մարդու օրգանիզմի համար:
Ազնվամորին հարուստ է բազմաթիվ վիտամիններով, հակաօքսիդանտներով և մանրաթելով: Այն կանխում է քաղցկեղը. ոչնչացնում է քաղցկեղածին բջիջները:
Սպիտակուցի նպաստում է ֆերմենտների և հորմոնների արտադրմանը, նրանց կանոնավոր գործունեությանը, ապահովում է բջիջների և մկանների առողջությունը: Սպիտակուցները վերկանգնում են բջիջները, տեղափոխում մոլեկուլները, մեխանիկական և կառուցվածքային աջակցություն ցուցաբերում ոսկորներին և մաշկին:
Ածխաջրերն օրգանական միացություններ են, որոնք կենդանի օրգանիզմների բջիջների և հյուսվածքների անհրաժեշտ բաղադրիչներն են կազմում: Նրանք ընդգրկված են օրգանիզմի համար կենսական կարևորություն ունեցող բարդ մոլեկուլների կազմի մեջ, իրականացնում են պահեստային սննդարար նյութերի դերը և մասնակցում նյութափոխանակության գործընթացներին: Ածխաջրերը լինում են պարզ և բարդ, դյուրամարս և դժվարամարս: Պարզ ածխաջրերը մասնակցում են օրգանիզմում իրականացվող գործընթացներին: Պարզ ածխաջրերից են […]
Չնայած նրան, որ մրգերն ու բանջարեղենը մեզ հասանելի են ողջ տարվա ընթացքում, այնուամենայնիվ, ամռանը դրանք իրենց մեջ պարունակում են արևի ամբողջ ջերությունը, բնական համը և օգտակար հատկություններն ավելի ուժգին են ազդում օրգանիզմի վրա, քան ձմռանն օգտագործած մրգերն ու բանջարեղենը:
Ամռան այս շրջանում ծիրանն ամենացանկալի պտուղներից մեկն է, մանավանդ որ այս տարի այն նաև շատ մատչելի է: Պարզվում է` հայերը ծիրան են աճեցնում ավելի քան 3000 տարի: