Թեյի, երիցուկի թուրմերը և բուսայուղերը հանգստացնում են աչքերը և հարթեցնում են կնճիռները։
Քաղցկեղածին բջիջների աճը դանդաղեցնելու համար երբեմն խորհուրդ են տալիս օգտագործել կերակրի սոդա, քանի որ ալկալային միջավայրում քաղցկեղածին գոյացությունները տրոհվում են։ Նման ազդեցություն ունի նաև խատուտիկի հյութը։ Ֆրանսիայում խատուտիկը մշակվում է` որպես ուտելի բույս։
Պարզվում է՝ կոկոսի յուղը քաշը կորցնելու լավագույն միջոցներից մեկն է, քանի որ այն հարուստ է հագեցած ճարպաթթուներով, որոնք լավացնում են նյութափոխանակությունը: Կոկոսի յուղի մեջ առկա ճարպաթթուներն օրգանիզմում չեն վերածվում անառողջ ճարպերի:
«Լևոդոպան բավականին արդյունավետ միջոց է: Ցավոք, օգտագործելուց մոտավոր 10 տարի հետո նրա արդյունավետությունը կտրուկ պակասում է, առաջանում են կողմնակի բարդություններ, որոնք, օրինակ, ակամա ի հայտ են գալիս շարժումների մեջ»:
Հայաստանի նախագահ Սերժ Սարգսյանը մեդալ է շնորհել նրան՝ երկրի բժշկական ոլորտում ունեցած ներդրման համար:
Կես բաժակ թամարինդի մեջ կա 150 կալորիա, 40գ ածխաջրեր, 3 գ սպիտակուց և 3 գ դիետիկ մանրաթելեր: Թամարինդը պարունակում է մեծ քանակությամբ B վիտամիններ, հատկապես՝ նիացին, ռիբոֆլավին, թիամին, վիտամին C: Այն հարուստ է նաև ֆոսֆորով և մագնեզիումով:
Դերասանուհի Քլոե Փարքը ճանապարհորդել է ամբողջ աշխարհով, սակայն Բալիում հայտնաբերած քրքումով ըմպելիքը, որը պատրաստված էր Բալիական ոճով, ապշեցրել էր նրան: Քրքումն ամենահզոր բուժիչ խոտաբույսերից մեկն է: Ըստ healthy-holistic-living.com-ի՝ այն հրաշալի միջոց է ոսկորների և հոդերի համար, քանի որ հակաբորբոքային ամենաազդեցիկ խոտաբույսերից է: Այն կանխարգելում է նաև քաղցկեղի տարածումը:
Եթե ցանկանում եք ազատվել ձեզ տանջող հոդացավերից, takprosto.cc-ի նրկայացրած այս բաղադրատոմսը ձեզ համար է: Ձեզանից կպահանջվի միայն 150 գ դոնդող (желатин): Այս չափաքանակը բավական է մի ամբողջ ամսվա համար: Անհրաժեշտ է ամեն օր օգտագործել մոտավորապես 2թ/գ դոնդող: Այն խառնեք քառորդ բաժակ սառը ջրի մեջ: Մի լավ խառնեք և դրեք սառնարանը մի ամբողջ գիշեր: Ստացված զանգվածը պետք է օգտագործել առավոտյան՝ դատարկ ստամոքսին: Եթե դուր չի գալիս համը, ապա կարող եք մեղր, հյութ կամ թթվասեր ավելացնել:
400գ նեխուրի արմատները քերիչով անցկացրեք, ավելացրեք 2լ ջուր և կիտրոնի կեղևի քերուկ: 20 րոպե եփեք զանգվածը, այնուհետև թողեք 5-6 ժամ սառչի: Քամեք 1կգ կիտրոնը և ավելացրեք նախորդ զանգվածին: Օրական 3 անգամ՝ ուտելուց առաջ, օգտագործեք այս ըմպելիքը: Խմեք մոտ 100մլ չափով, կամ կարող եք նաև լուծել ջրում: Պահեք սառնարանում:
Սոցփաթեթի շահառուները պետք է ամեն տարի անցնեն կանխարգելիչ բժշկական քննություն, ինչը պարտադիր նախապայման է սոցիալական փաթեթի մյուս ծառայություններից օգտվելու համար: Իսկ եթե տվյալ տարում չի անցել կանխարգելիչ քննություն, ապա հիվանդանոցային բուժում կարող է անցնել նախարարի հրամանով հաստատված չափորոշիչում նախատեսված դեպքերում (անհետաձգելի դեպքեր, շրջապատի համար վտանգ ներկայացնող վարակներ, պետական պատվերի այլ ծրագրերով նախատեսված դեպքեր): Նաև տեղեկացնենք, որ այս կարգը գործում է 2016 թվականից։
Կաթսայի մեջ ջուր լցրեք և դրեք միջին կրակին, ավելացրեք քրքում և պղպեղ, խառնեք այնքան, մինչև խյուսանման մածուկ ստանալը: Ձեզանից կպահանջվի 7-9 րոպե: Եթե չափազանց խիտ լինի զանգվածը, կարող եք մի փոքր ջուր ավելացնել:
Շատ կարևոր է սնվելու ժամանակը: Ուշ ժամերին ընթրելու պատճառով առավոտյան դժվար ենք արթնանում, ինչպես հարկն է աշխատունակ ու ակտիվ չենք լինում: Այդ ամենից խուսափելու լավագույն միջոցը բնության կողմից սահմանած՝ սնվելու համար բարենպաստ պայմաններին հետևելն է:
Ավելի քան 5000 տարի է՝ ձիթայուղն օգտագործվում է բժշկության մեջ: Դրա առողջարար հատկանիշներն անգնահատելի են: Հայտնի է, որ այն բարձրացնում է իմունիտետը, ամրացնում ոսկորները, կանխարգելում քաղցկեղը և սրտային հիվանդությունները, իջեցնում արյան ճնշումը և նվազեցնում շաքարախտի առաջացման ռիսկը:
Ամանի մեջ տաք ջուր լցրեք, ավելացրեք կիտրոնի 15 կաթիլ հյութ, աղ, 1 թեյի գդալ գլիցերին: Ոտքերը ջրի մեջ թողեք 20 րոպե: 1 բաժակ գլիցերինը խառնեք ջրի և կիտրոնի հյութի հետ: Ստացվածը քսեք ոտքերին:
Մարդկային օրգանիզմը մի քանի համակարգերից բաղկացած բարդ համակարգ է, որը շատ բարդ է հասկանալ ու ընկալել: Ըստ fishki.net-ի՝ մեր օրգանիզմը շաբաթը 7 օր, օրը 24 ժամ շարունակ պաշտպանում է արտաքին վտանգներից՝ նույնիսկ առանց մեր գիտակցելու:
Կես բաժակ գարեջուրը խառնեք ալոէի երկու տերևի, ինչպես նաև 2 թեյի գդալ ձիթապտղի յուղի հետ: Խառնուրդը լավ հարեք, որպեսզի միատարր մասսա ստացվի: Խառնուրդը մազերին թողեք 15 րոպե, ապա լվացեք տաք ջրով: Այս պրոցեդուրան կրկնեք շաբաթվա ընթացքում 2-3 անգամ:
Օնիխոմիկոզը սնկային հիվանդություն է, որը վարակում է ոտքերի և ձեռքերի եղունգները: Այն առավել հաճախ հանդիպում է ոտքերի եղունգների վրա, քանի որ մարմնի այդ հատվածում սնկերի առաջացման համար նպաստավոր պայմաններ են ստեղծվում: Ողջ խնդիրն այն է, որ մարմնի այս հատվածը գրեթե միշտ ծածկում են կոշիկները, ինչի արդյունքում խոնավություն է առաջանում, որը հիանալի միջավայր է բակտերիաների բազմացման համար: Ամենահեշտն այս խնդրից խուսափելն է, սակայն կան որոշ միջոցներ, որոնք կօգնեն պայքարել դրա դեմ:
Եթե այն մարդկանց շարքին եք պատկանում, ովքեր բողոքում են ավելորդ քաշից, ապա միակ բանը, որը ձեզ անհրաժեշտ է, այս համեմունքն է:
Գլխացավի ժամանակ շատերն անմիջապես դիմում են դեղահաբերի օգնությանը: Դեղահաբերը որքան օգնում են, նույնքան էլ վնասում են: Գլխացավը կարող է խաթարել ձեր կյանքի ռիթմն ու անհանգստություն պատճառել:
Կտավատի սերմերը չափազանց օգտակար հատկություններ ունեն, բավական մատչելի են, շատ արդյունավետ և օգտակար միջոց են նաև ավելորդ կիլոգրամներից ազատվելու համար: Այն բարձրացնում է օրգանիզմի դիմադրողականությունը, մաշկը դառնում է ավելի փափուկ, մաքրվում է մարսողական համակարգը:
Հայտնի է՝ ջուր խմելն առողջարար է: Եթե ձանձրացել եք ջրի համից՝ կիտրոն ավելացրեք: Եվ կտեսնեք, թե որքան առավելություններ ու սննդարար հատկանիշներ ունի այս ըմպելիքը:
Վարչապետ Հովիկ Աբրահամյանն այսօր այցելել է Ուռուցքաբանության գերազանցության հայկական կենտրոնի տարածքի շինհրապարակ՝ աշխատանքների ընթացքին ծանոթանալու նպատակով:
Դաուն հիվանդությամբ տառապող երեխաներն ավելի դանդաղ են զարգանում, քան մյուս երեխաները, բայց լիովին ունակ են սովորելու, և շատերը նույնիսկ կարող են մասնագիտություն ձեռք բերել, ունենալ ընկերներ, վարել լիարժեք և անկախ կյանք:
Կտրատեք կոճապղպեղը և կիտրոնը, բլենդերով հարեք: Այնուհետև ավելացրեք մեղրը և նորից խառնեք: Ստացված խառնուրդը լցրեք ապակե տարայի մեջ, կափարիչով ծածկեք ու դրեք սառնարանը: Ամեն օր խմեք 1ճ/գվ: Կարող եք ավելացնել նաև թեյի մեջ:
Կերակրի աղը համարվում է առողջության համար ոչ այնքան օգտակար մթերք: Աղի չարաշահումը կարող է առաջացնել բարձր զարկերակային ճնշում, սրտանոթային հիվանդություններ և նույնիսկ աուտոիմունային խանգարումներ: Այնուամենայնիվ, Cell Metabolism գիտական ամսագրում վերջերս տպագրված մի հոդվածում հաղորդվում է այն մասին, որ աղը կարող է օգտակար լինել իմունային համակարգի համար:
Բժշկական գիտությունների դոկտոր Ջոաննա Բադվիգը ֆիզիկոս չէ, այլ՝ հայտնի գերմանացի կենսաքիմիկոս: 1951 թվականին նա հանրությանը ներկայացրեց իր՝ կաթնաշոռով և կտավատի յուղով դիետան և ապացուցեց, որ այս համադրությունը ոչ միայն կանխարգելում, այլև՝ բուժում է քաղցկեղը: Իր խոսքերով՝ քաղցկեղով հիվանդ մարդու արյան մեջ պակասում են լիպոպրոտեինները և, այսպես կոչված, ֆոսֆոլիպիդները, որոնք երկուսն էլ ճարպերի հատուկ տեսակներ են: Նա համոզված էր, որ այս ճարպերի դեֆիցիտն էլ հենց խթանում է քաղցկեղի բջիջների աճն ու բազմանալը:
Գերչակի յուղը (Касторовое масло) մազերին, հոնքերին և թարթիչներին փարթամություն և աճ է հաղորդում: Գերչակը հարուստ է վիտամին E-ով, հանքանյութերով և ունի ուժեղ հակաբակտերիալ և հակասնկային հատկություն:
Հոգեբանները հաստատել են, որ քնի ռեժիմն ու մարդու IQ-ն միմյանց հետ սերտ կապ ունեն. ուշ քնող մարդկանց ինտելեկտն ավելի բարձր է, քան շուտ քնողներինը: Լոնդոնի Տնտեսագիտության և քաղաքական գիտությունների դպրոցի հայտնի հոգեբան Սատոսի Կանաձավան հաստատում է այս պնդումը:
Մկանային ցավերը շատ հաճախ ի հայտ են գալիս քիչ շարժվելու հետևանքով. մի քանի ժամ նույն դիրքով նստելը կամ պառկելը դրա վառ օրինակն է: Եթե ազատ ժամանակ ունեք՝ ֆիզիկական վարժություններ կատարեք: Եթե աշխատանքի բերումով ամբողջ օրը նստած եք, կարող եք առնվազն ժամը մեկ 10 րոպե քայլել՝ մկանային ցավերը կանխարգելելու համար:
Այս դեղատոմսը կլավացնի ձեր նյութափոխանակությունը, կկարգավորի արյան մեջ շաքարի մակարդակը և դրական ազդեցություն կունենա ամբողջ օրգանիզմի առողջության վրա: Մյուս առողջարար հատկանիշների հետ մեկտեղ՝ դարչինը կարգավորում է շաքարի մակարդակը, պայքարում սնկային բորբոքումների դեմ, հանգստացնում այտուցները, ինչպես նաև հզոր հակաօքսիդանտ է: