Կեֆիրով և բազուկով դիետան, թերևս, ամենաէժանն է բոլոր հնարավորներից:
Սպիտակուցը շատ կարևոր է օրգանիզմի համար. առանց դրանց՝ օրգանիզմը չի կարող գործել։ Estet-portal.com-ը գրում է, որ շատ կարևոր է հասկանալ, թե երբ օրգանիզմին չի բավարարում սպիտակուցների քանակը, և լրացնել բացը։
Հեռացնում է բորբոքումը։ Նռան կեղևի թուրմը շատ օգտակար է բորբոքային հիվանդությունների դեպքում։ Դրա համար հարկավոր է 2 թեյի գդալ մանրացրած կեղևի վրա 1 բաժակ տաք ջուր լցնել, տաքացնել գոլորշու վրա 30 րոպե, սառեցնել։ Թուրմը հարկավոր է խմել օրվա ընթացքում 2 անգամ՝ ուտելուց 30 րոպե առաջ, 50 գրամ։
Կտավատի սերմն արդյունավետ կերպով մաքրում է օրգանիզմը տոքսիններից, կարգավորում է նյութափոխանակությունը, իջեցնում է արյան մեջ շաքարի մակարդակն ու կարգավորում է ախորժակը: Այս սերմերը կլանում են վնասակար տարրերը, մաքրում են աղիները և օրգանիզմը սնուցում են լեցիտինով, որը խթանում է նյութափոխանակության աշխատանքը:
Մեղրը դեռ հին ժամանակներում համարվել է օգտակար դեղամիջոց. Հիպոկրատն ինքը կոչ էր անում օգտագործել այն կերակուրի մեջ ամեն օր՝ ուժ հավաքելու համար:
Քրոնիկական հոգնածությունը ժամանակակից աշխարհի ամենատարածված խնդիրներից մեկն է։ Եթե այս խնդիրը նաև ձեզ է անհանգստացնում, կարող եք փորձել գազարից և սխտորից պատրաստվող այս միջոցը։ Այս մթերքները կօգնեն ձեզ հոգ տանել առողջության մասին։
Երիցուկով և եղեսպակով ինհալացիաները լավագույն միջոցն են սինուսիտի դեմ: Եթե հաճախ քթի խոռոչի բորբոքումներ եք նկատում, ապա երիցուկն ու եղեսպակը խառնեք, թեյ պատրաստեք և դրեք կրակին: Թողեք թեյնիկը մնա կրակին ամբողջ գիշեր, որպեսզի ջուրը գոլորշիանա՝ դուրս հանելով եթերային յուղերի հոտը, որը հականեխիչ ազդեցություն կունենա:
Ակնամոմը (մեղվասոսինձ) գորշ կանաչավուն, դառը, անուշահոտ, մածուցիկ նյութ է։
Խառնուրդն ընդունեք օրական 4 անգամ՝ 100 գրամի չափով: Պետք է նշել, որ այս ըմպելիքի երկարատև օգտագործումը բարձրացնում է զարկերակային ճնշումը: Սրանից խուսափելու համար ըմպելիքին գազարի տերևներ ավելացրեք:
Շատերը չեն կարողանում երկար ժամանակ քնել, իսկ մյուսների համար էլ մեծ խնդիր է ժամանակին արթնանալը:
Ցածր ջերմաստիճանի պայմաններում մրսելը չափազանց հեշտ է։ Առավել բարդ է արագ ոտքի կանգնել։
Հնդկական կոկռոշենու պտուղները (крыжовник) համարվում են հզոր հակաբորբոքային, հակասնկային, հակաբակտերիալ և հակամիկրոբային միրգ: Բացի այն, որ այս միրգը վիտամին С-ի աղբյուր է, այն նաև օգնում է մաքրել օրգանիզմը տոքսիններից ու բարձրացնել սպիտակուցների նյութափոխանակությունը, որն օգնում է ազատվել ավելորդ կիլոգրամներից:
Գուավայի տերևները հակաօքսիդանտներ են պարունակում, որոնք քայքայում են ազատ ռադիկալները։ Սա հրաշալի որոշում է՝ կնճիռներից ազատվելու և ավելի հարթ մաշկ ունենալու համար։
Խնձորի քացախի օգտակարության մասին վաղուց է հայտնի։ Vajnoe.com կայքը գրում է, որ քացախը բազմաթիվ ակտիվ նյութեր է պարունակում, որոնք կարող են սպանել միկրոբներին և վնասակար բակտերիաներին։
Դեղամիջոց գաստրիտի դեմ։ 10 օր կարտոֆիլի հյութ խմեք, 10 օր դադար տվեք։ Հյութը խմեք առավոտյան՝ նախաճաշելուց 30 րոպե առաջ։
Մասնագետները պնդում են, որ բազուկն ամենաօգտակար մթերքներից մեկն է: Այն պարունակում է C, B1, B2, B6 վիտամիններ, ինչպես նաև ֆոլաթթու, հակաօքսիդանտներ և հանքանյութեր, օրինակ՝ մագնեզիում, կալիում, երկաթ, ցինկ, նատրիում, կալիում և ֆոսֆոր:
Խոզի ճարպն իմունիտետն ամրացնող ամենահզոր մթերքներից մեկն է: Այս համեղ մթերքի բաղադրության մեջ մտնող թթուները միացնում են օրգանիզմի պաշտպանիչ ռեակցիաներն ու օգնում են պայքարել վիրուսների և բակտերիաների դեմ:
Ըմպելիքը, որը կմաքրի ձեր թոքերը, հատկապես խորհուրդ է տրվում ծխողներին և նախկին ծխողներին:
Ինչպես նշում են բժիշկները՝ լսողության խնդիրները ծերացման նշան են: Այնուամենայնիվ, այսօր ավելի ու ավելի շատ մարդիկ են առերեսվում լսողական խնդիրներին՝ անկախ տարիքից և սեռից: Լսողության կորուստը խանգարում է ամենօրյա նորմալ կենսագործունեությանը:
Մեղրը, ընկույզը, դարչինն ու կիտրոնը համադրելիս՝ ստանում ենք հզոր դեղամիջոցներ, որոնք կարող են հրաշքներ գործել և բուժել մի շարք հիվանդություններ: Երբ խոսք է գնում մեղրի մասին, բոլորն են համաձայն, որ սա լավագույն բնական մթերքն է, որը կարող է բուժել գրեթե ամեն ինչ:
Աղիներն ամենակարևոր օրգաններից են, քանի որ դրանց միջոցով են օրգանիզմից դուրս բերվում տոքսիններն ու շլակները: Աղիների նույնիսկ ամենաաննշան խախտումն անդրադառնում է օրգանների և, առավելապես, մաշկի վրա: Աղիների մաքրումը կարևոր պրոցեդուրա է, որը պետք է կատարել տարին մեկ անգամ: Ձեզ ենք առաջարկում տնական սկրաբ, որը կմաքրի աղիները:
Հիմալայան աղն օգնում է կարգավորել սերոտոնինի արտազատումը, ինչը չափազանց անհրաժեշտ է դեպրեսիայի դեմ պայքարում: Սերոտոնինը համարվում է նեյրոմեդիատոր քիմիական տարր, որը կարգավորում է մկանների կրճատումը, ախորժակն ու ցավերը, մարմնի ջերմաստիճանը, արյան ճնշումն ու շնչառությունը:
Արտաքին օգտագործման դեպքում ասպիրինը մաքրում է մազերը, վերացնում սնկերը, որոնք առաջացնում են մաշկի չորություն և թեփ։
Արյան բարձր ճնշումը տագնապ զարկելու պատճառներից մեկն է:
Մասալա-թեյը Տիբեթի, Նեպալի, Հնդկաստանի, Պակիստանի բնակիչների ավանդական ըմպելիքն է, որը պատրաստում են կաթից, սև թեյից և համեմունքներից:
Պայքար դեպրեսիայի դեմ։ Երբ մարդը սթրեսային վիճակում է, ուղեղը չի արտադրում սերոտոնին և մելատոնին, ինչի հետևանքով տխրությունն ու սթրեսն անհանգստացնում են նրան։ Ծովի աղն օգնում է պահպանել այդ հորմոնները և դրանց քանակը պահել անհրաժեշտության սահմաններում։
Տարիքի հետ ի հայտ են գալիս մի շարք այնպիսի տհաճ երևույթներ, ինչպիսիք են կնճիռները, սպիտակ մազերը և այլն: Սակայն միշտ չէ, որ մազերի սպիտակումը կապված է տարիքի հետ, սա հաճախ գենետիկ նշանակություն ունի:
Արյան մեջ շաքարի մակարդակի բարձրության երեք գլխավոր նշաններն են քաշի ավելացումը, քաղցի մշտական զգացողությունը, որովայնի հետ կապված խնդիրները։
Շնորհիվ ձիթապտղի տերևներում օլեուռոպեինի բարձր կոնցենտրացիայի, այդ միջոցն էֆեկտիվորեն օգնում է սուսանակի, հեպատիտի, մենինգիտի և մրսածությունից առաջացած հիվանդությունների ժամանակ:
Խնդիրն այն է, որ որոշ դեպքերոմ հիվանդությունները սկբնական շրջանում նշաններով չեն ուղեկցվում, ինչի հետևանքով դժվար է դրանք ժամանակին ախտորոշելը։ Սակայն գոյություն ունեն որոշակի նշաններ, որոնք կօգնեն ձեզ ժամանակին «ահազանգ հնչեցնել»։