Շատ հաճախ 40 տարեկանում շատերն առնչվում են այնպիսի ախտանիշների առաջացման հետ, ինչպիսին են անընդհատ հոգնածությունը, հաճախակի գլխացավերը և հևոցը:
Ծնկների ցավն ամենադաժանն է, քանի որ այն ազդում է մեր շարժունակության վրա: Տարիքի հետ ծնկները թուլանում են, իսկ հոդերը կորցնում են իրենց ճկունությունը:
Ճիշտ սննդակարգը հրաշքներ է գործում ոչ միայն մեր կառուցվածքի և ինքնազգացողության հետ, այլ նաև հորմոնալ ֆոնի:
Մեր օրերում «միջողնային ճողվածք» արտահայտությունը կարելի է հաճախ լսել: Միջողնային սկավառակները ողերի միջև միջադիրի դեր են կատարում, որոնցից էլ կախված է ողնաշարի շարժունակությունը, ճկունությունն ու ամրությունը:
Կաթսայի մեջ լցրեք ջուրն ու կաթը, ապա ավելացրեք սխտորը: Կաթսան դրեք միջին կրակի վրա և թողեք եռա, ամբողջ ընթացքում խառնեք: Ամբողջ խառնուրդը քամեք և շաքարավազ ավելացրեք: Խմեք խառնուրդը գոլ վիճակում:
Հնագույն արևելյան բժշկությունը հայտնի է բնական և օգտակար թեյերի և թուրմերի բաղադրատոմսերով: Այդ բաղադրատոմսերից մեկը քրքումի և սև պղպեղի համադրությունն է, որի շնորհիվ կարող եք ազատվել մի շարք հիվանդություններից:
Օրգանիզմի рН բալանսը չափազանց կարևոր է, իսկ բալանսը պահպանելու համար մի փոքր սոդան, 2 ճ/գ թարմ կիտրոնի հյութն ու բնական խնձորի քացախը խառնեք: Երբ պղպջակները հանգստանան, խառնուրդին ջուր ավելացրեք և անմիջապես խմեք:
Մարդկանց մեծ մասն այսօր սխալ ապրելակերպ է վարում։ Մեծացել է աշխատանքների թիվը, որոնք կատարվում են համակարգչի առջև նստած վիճակում։ Որքան ակտիվ է զարգացումը, այնքան քիչ ենք մենք շարժվում, ինչը հանգեցնում է մի շարք խնդիրների։
Դիմակը քսեք մազարմատներին։ Պետք չէ այն քսել մազերի ողջ երկարությամբ, քանի որ կարմիր պղպեղը կարող է չորացնել մազերը։ Սրբիչը փաթաթեք մազերին։ 20-60 րոպե անց տաք ջրով լվացեք գլուխը։ 10-12 շաբաթվա ընթացքում կրկնեք կուրսը 4-7 օր անց։
Ցավոք, շաքարախտը համարվում է ամենատարածված հիվանդություններից մեկը, որն առաջանում է օրգանիզմի՝ բավական ինսուլին արտազատել չկարողանալու պատճառով: Հետևաբար՝ շաքարախտով տառապողներն ունեն գլյուկոզայի բարձր մակարդակ, քանի որ ենթաստամոքսային գեղձը բավական քանակությամբ ինսուլին չի արտադրում:
Ձեզ ենք ներկայացնում մի հրաշալի քսուք, որը կօգնի կանգնեցնել ժամանակը: Յոդով պատրաստված այս հրաշալի դիմակը հարթեցնում է կնճիռները: Այն ունի նաև սպիտակեցնող հատկանիշներ, վերացնում է պիգմենտային բծերն ու նշանները, քանի որ իր բաղադրության մեջ յոդ է ներառում:
Վիտամին D-ն ապահովում է սրտի աշխատանքը, ամրացնում իմունիտետը, կարգավորում նյութափոխանակության համակարգը։
Փքվածությունը մարսողական համակարգում գազերի կուտակման պատճառ է: Փքվածության պատճառ կարող են հանդիսանալ մի շարք գործոններ՝ տոքսինների, ավելորդ հեղուկի կուտակում, անառողջ սնունդ և այլն:
Սոխի հյութը պարունակում է հակաօքսիդանտներ, որոնք կանխարգելում են ազատ ռադիկալների հասցրած վնասները, իսկ խնձորի քացախը պարունակում է ալֆահիդրօքսիլային թթուներ, որոնք բնական սկրաբի ազդեցություն ունեն:
Հոդացավերը հանկարծակի չեն առաջանում, դրան նախորդում են որոշակի դեստրուկտիվ պրոցեսներ:
Տան պայմաններում շատ հեշտ է պատրաստել սկրաբներ: Կարող եք օգտագործել սուրճի մրուր, կոկոսի փաթիլներ, մանրացրած ընկույզ, աղ կամ շաքար: Մինչև սկրաբ քսելը, նախ՝ պետք է խոնավեցնել դեմքի մաշկը: Դեմքի մաշկը մաքրեք մերսող շարժումներով՝ բերանի անկյունային հատվածներից՝ դեպի քունքեր, ճակատի միջնամասից՝ դեպի քունքը, կզակից՝ դեպի ականջների բլթակներ: Խուսափեք աչքերի շուրջ գտնվող հատվածից:
5 բաղադրիչներից պատրաստված թեյ, որը կօգնի կանխարգելել մի շարք առողջական խնդիրներ, դրանցից են՝ տկարամտությունը, ինֆեկցիաները, քաղցկեղը և այլն:
Բողկը հիմնականում ուտում են հում վիճակում՝ որպես աղցանների բաղադրիչ, կամ առանձին: Բացի այն, որ այս արմատը համեղ է, նաև ունի մի շարք օգտակար հատկանիշներ, որոնք օգնում են առողջությանը:
Յուրաքանչյուր կնոջ սարսափ-երազը մանր կնճիռներն են, որոնք կարող են մեծացնել կնոջ տարիքը: Կնոջ մաշկը փափուկ է և զգայուն, բացի այդ, մաշկը համարվում է մարդու հայելին: Սակայն տարիների ընթացքում մաշկը կորցնում է իր էլաստիկությունը, ու կնճիռներ են առաջանում:
Ջուրը եռացրեք, մի փոքր սառեցրեք և լցրեք երեք լիտրանոց շշի մեջ: Ջրին ավելացրեք մեղրն ու քրքումը: Կիտրոնը լվացեք և անցկացրեք քերիչով՝ կեղևի հետ միասին: Կիտրոնի խյուսն ավելացրեք շշի զանգվածին, կափարիչը ծածկեք և թողեք մնա 24 ժամ:
Գոյություն ունի արդյունավետ և բնական միջոց, որի կազմում մտնում է ընդամենը երկու բաղադրիչ՝ թուզ և ձիթապտղի ձեթ։ Փորձագետների կարծիքով՝ թուզն արդյունավետ միջոց է առողջության հետ կապված շատ խնդիրներից ազատվելու համար, այդ թվում՝ փորկապությունից, ասթմայից, խոլեստերինի բարձր մակարդակից, անեմիայից, բրոնխիտից, թութքից, որովայնի հետ կապված խնդիրներից։
Աչքերի, քթի շուրջ ճնշումը ևս կարող են գլխացավերի պատճառ դառնալ։ Դեղամիջոցների կողմնակի ազդեցությունից խուսափելու համար կարող եք փորձել այս բնական միջոցը։
Նիհարելու տարբեր եղանակների բազմազանության մեջ դժվար է միանգամից գտնել այն, որն ամենից շատ հարմար կլինի օրգանիզմին և կտա արդյունավետ արդյունք: «6 շիլաների» դիետան հավանության է արժանացել մասնագետների կողմից և պատկանում է այն դիետաների շարքին, որոնց օգուտն ակնհայտ է:
Ամեն անգամ շաքար օգտագործելիս՝ մեր օրգանիզմը լորձով է լցվում, ինչն էլ իդեալական միջավայր է ստեղծում պարազիտների կենսագործունեության համար: Այս միջավայրը բարենպաստ է նաև սնկային ինֆեկցիաների և բակտերիաների համար, հենց այդ պատճառով չափազանց կարևոր է նվազեցնել քաղցրի օգտագործումը, այրել ավելորդ ճարպերը:
Հազն աշնան և ձմռան սեզոնին ամենահաճախ հանդիպող առողջական խնդիրն է: Այրած շաքարը նրբորեն հանգստացնում է լորձաթաղանթի բորբոքումը, այն նաև օգտագործվում է երեխաների կոկորդի ցավը հանգստացնելու համար: Կարող եք շաքարային կոնֆետներ պատրաստել, սակայն ձեզ ենք առաջարկում մեկ այլ՝ ավելի համեղ տարբերակ: Իհարկե, ուժեղ հազի դեպքում լավ կլինի դիմել բժշկի, սակայն հազի սկզբնական շրջանում առաջարկում ենք օգտագործել մի հրաշալի միջոց, որը կհանգստացնի հազն ու կոկորդի բորբոքումը:
Բանանի և դարչինի խառնուրդը տարօրինակ համ ունի, սակայն շատերն են սիրում այս հյութը: Չնայած իր տարօրինակ համին՝ այս հյութը չափազանց օգտակար և հզոր դեղամիջոց է:
Եթերային յուղերը նույնպես հրաշալի կերպով պայքարում են ինֆեկցիաների դեմ: Օրական 2 անգամ ծառի թեյի յուղով թրջոցներ կատարեք: Կարող եք օրեգանոյի յուղ օգտագործել:
Երիտասարդ մնալու համար կանայք հաճախ դիմում են խելահեղ քայլերի՝ բոտեքս, քսուքներ, ներարկումներ և այլն: Նախքան այս բոլոր միջոցներին դիմելը՝ օգտագործեք տնական միջոցներ, որոնք շատ ավելի արդյունավետ են և օգտակար:
Այն փափկեցնում է ոտքերը։ Քանի որ տարբեր գործոնների ազդեցության հետևանքով ոտքերը կոշտանում են, անհրաժեշտություն է առաջանում հոգ տանել դրանց մասին։
Արքայանարինջը սննդարար միրգ է, պարունակում է բուսական սպիտակուցներ, ածխաջրեր, որոշ քանակությամբ յուղեր, օրգանական թթուներ, վիտամիններ, միկրոէլեմենտներ (կալիում, կալցիում, մագնեզիում, ֆոսֆոր, երկաթ, յոդ), մեծ քանակությամբ սննդային մանրաթելեր և պեկտին: