Շատերի կողմից սիրված ուտեստը վնասակար են ուղեղին

Սննդաբան Ելենա Սոլոմատինան միլիոնավոր մարդկանց կողմից սիրված ուտեստը՝ տապակած կարտոֆիլն անվանել է ուղեղի համար վնասակար։ Այդ մասին նա հայտարարել է Sputnik ռադիոյին տված հարցազրույցում։

Սոլոմատինան բացատրել է, որ տապակած կարտոֆիլը վնասակար է, քանի որ բարձր գլիկեմիկ ինդեքս ունի։ Դա, ըստ բժշկի, նշանակում է, որ դրա պատճառով արյան մեջ գլյուկոզայի մակարդակը կտրուկ բարձրանում է։

Դիետոլոգը նշել է, որ այս մթերքի հաճախակի օգտագործումը կարող է հանգեցնել արյան շրջանառության հետ կապված խնդիրների, հաճախակի բորբոքումների, ինչպես նաև արյան անոթները խցանման։

«Ուղեղը սկսում է ավելի քիչ թթվածին և սննդարար նյութեր ստանալ: Դրա պատճառով այն «խափանվում է», այսինքն՝ շատ նեյրոններ են մահանում»,- ըստ shantnews-ի՝ եզրափակել է բժիշկը։

Կարդացեք նաև

Տեսանյութեր

Լրահոս