Բաժիններ՝

Բժիշկը հորդորում է ավելի հաճախ ուտել որոշ հասանելի մթերքներ

Ոսպը, ոլոռը և լոբին ոչ միայն բարձրորակ բուսական սպիտակուցի մատչելի աղբյուր են, այլ նաև սրտանոթային համակարգի առողջության համար օգտակար մթերքներ, ասել է դիետոլոգ Ալեքսեյ Կաբանովը։ Նա Lenta.ru-ին պատմել է լոբազգիների օգտակարության մասին։

Կաբանովը հորդորել է ավելի հաճախ ուտել հատիկաընդեղեն, քանի որ դրանց շնորհիվ օրգանիզմը կարող է ստանալ բարձրորակ սպիտակուցներ՝ առանց հագեցած ճարպերի ավելորդ սպառման, որոնց ավելցուկը հանգեցնում է սրտանոթային հիվանդությունների, շաքարախտի և գիրության բարձր ռիսկի։

Մասնավորապես, լոբին, ըստ Lenta.ru-ի զրուցակցի, պարունակում է մինչև 25 տոկոս սպիտակուց, որն ավելի հեշտ է մարսվում, քան կենդանականը։ Մթերքը պարունակում է նաև ֆոլաթթու, որն աջակցում է սրտանոթային առողջությանը և օգնում է կարգավորել արյան շաքարի մակարդակը, ըստ shantnews-ի՝ ավելացրել է դիետոլոգը։

Սիսեռը բարենպաստ ազդեցություն է ունենում անոթների և սրտի մկանների վիճակի վրա՝ հագեցնելով օրգանիզմը էներգիայով։ Այս հատկությունները ձեռք են բերվում մթերքի բաղադրության մեջ կալիումի, մագնեզիումի, ֆոսֆորի, կալցիումի, A, C, B խմբի վիտամինների առկայության շնորհիվ:

Կարդացեք նաև

Իր հերթին, ոսպը պարունակում է մեծ քանակությամբ մագնեզիում և B խմբի վիտամիններ, շարունակել է Կաբանովը։ Այն հատկապես օգտակար է նյարդային համակարգի և ուղեղի աշխատանքի համար։ Ինչպես նշել է դիետոլոգը, ոսպով կերակրատեսակներ կանոնավոր ուտելն անհրաժեշտ է զգալի մտավոր և նյարդային սթրես ապրող մարդկանց։

«Դուք նաև չպետք է ամբողջությամբ հրաժարվեք ճարպերի օգտագործումից, քանի որ դրանք էներգիայի կարևոր աղբյուր են օրգանիզմի համար, որոնք անհրաժեշտ են հիմնականում ուղեղին և նյարդային համակարգին: Այնուամենայնիվ, կարևոր է հավասարակշռել հագեցած և չհագեցած ճարպերի ընդունումը: Վերջիններս շատ են ձկան, բուսական յուղերի, ընկույզի մեջ»,- եզրափակել է մասնագետը։

Տեսանյութեր

Լրահոս