Որոշ մարդկանց կոչ են արել խուսափել կիվի ուտելուց
Գաստրոէնտերոլոգ Ելենա Պեխոտինան զգուշացրել է, որ կիվիի օգտագործումը վտանգավոր է որոշ մարդկանց համար։ РИА Новости-ի հետ զրույցում նա պատմել է, թե ով պետք է խուսափի այս մրգից։
Պեխոտինայի խոսքով՝ կիվին բարձր թթվային մթերք է, որը կարող է առաջացնել այրոց և ստամոքսի լորձաթաղանթի գրգռում: Այս խնդիրը հատկապես սուր է գաստրիտով և ստամոքսի խոցով տառապող մարդկանց մոտ, բացատրել է գաստրոէնտերոլոգը:
Ավելին, կիվին կարող է ալերգիկ ռեակցիաներ առաջացնել էկզոտիկ մրգերի նկատմամբ գերզգայունություն ունեցող մարդկանց մոտ:
Միաժամանակ Պեխոտինան նշել է, որ կիվին պարունակում է մեծ քանակությամբ վիտամին C, վիտամին K, կալիում և օրգանական թթուներ, որոնք ամրացնում են արյան անոթները և նպաստում երկաթի կլանմանը:
Բժիշկը վստահեցրել է, որ այս միրգը օգտակար է երկաթի դեֆիցիտային անեմիայի, հիպովիտամինոզի և թուլացած իմունային համակարգի դեպքում:

