Բաժիններ՝

Ոսպով և բազուկի ճավով ապուր

Բաղադրիչները՝

  • 200 գ շագանակագույն ոսպ
  • 300 գ բազուկի ճավ
  • 3 միջին չափի հասած լոլիկ
  • 1 միջին չափի գլուխ սոխ
  • 100 գ շատ մանր մակարոն
  • 4 ճ/գ ձիթապտղի ձեթ
  • աղ

Պատրաստման եղանակը

Ոսպի վրա սառը ջուր լցրեք, և թողեք մնա 12 ժամ: Այնուհետև ջուրը թափեք, ոսպի վրա 1,5 լիտր սառը ջուր լցրեք, հասցրեք եռման աստիճանի և թույլ կրակի վրա 1 ժամ եփեք, վերջում աղ արեք:

Բազուկի ճավը կտրատեք և ոսպի եփելուց 20 րոպե առաջ բազուկի ճավն ավելացրեք կաթսայի մեջ:

Կարդացեք նաև

Լոլիկները մաքրեք, սերմերն ու հեղուկը հեռացրեք, պտղամիսը մանր կտրատեք, սոխը մանրացրեք:

Խորը թավայի մեջ տաքացրեք ձեթը, սոխը մի փոքր տապակեք՝ չթողնելով, որ գույնը փոխվի, մոտ 5 րոպե: Ավելացրեք լոլիկը, մի փոքր աղ արեք ու 3 րոպե տապակեք:

Լոլիկի սոուսը ավելացրեք ոսպով ու բազուկի ճավով կաթսայի մեջ, ավելացրեք նաև մանր մակարոնը: Եփեք մինչև մակարոնի պատրաստ լինելը, մոտ 3-5 րոպե:

Ապուրը մատուցեք տաք վիճակում:

Խորհուրդ: Ապուրի մեջ կարող եք օգտագործել ինչպես վերմիշել, այնպես էլ ձևավոր մակարոնեղեն՝ աստղիկներ, խխունջիկներ և այլն:

Տեսանյութեր

Լրահոս