Ամառային լավագույն աղցանը, որը կարելի է ուտել ինչպես նախաճաշին, այնպես էլ ընթրիքին
Բաղադրիչներ
1. Հավի կրծքամիս – 1 հատ
2. Մոցարելլա
3. Ավոկադո – 1 հատ
4. Աղ, սև պղպեղ
5. Հազարի թերթիկներ – 200 գ
6. Չերրի լոլիկներ – 8 հատ
7. Ռեհան
Սոուսի համար անհրաժեշտ է՝
1. Սխտոր – 1 պճեղ
2. Չոր ռեհան – 1 թ/գ
3. Դիժոնյան մանանեխ – 1 ճ/գ
4. Կիտրոնի հյութ – 1 ճ/գ
5. Բալզամիկ քացախ – 1/4 բաժակ
6. Ձիթայուղ – 1/3 բաժակ
7. Աղ, սև պղպեղ
Պատրաստման եղանակը
1. Փոքր ամանի մեջ խառնել սխտորը, չորացրած ռեհանը, դիժոնյան մանանեխը, կիտրոնի հյութը, բալզամիկ քացախը, աղն ու պղպեղը։ Դանդաղ ավելացնել ձիթապտղի յուղը: Մի կողմ դնել:
2. Հավի կրծքամիսը կտրատել, տապակել 5-6 րոպե։ Այնուհետև երկու մասի բաժանել չերրի լոլիկները, ավոկադոն շերտատել։ Մատուցվող ափսեի հատակին լցել հազարի տերևները, վրան՝ բոլոր բաղադրիչները, և ցողել ստացված սոուսով:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը