Կեքս, որը պատրաստվում է գրեթե ոչնչից
Բաղադրիչներ
1. Ալյուր – 2 բաժակ
2. Մածուն – 1 բաժակ
3. Շաքարավազ – 1 բաժակ
4. Ձու – 2 հատ
5. Արևածաղկի ձեթ – 2/3 բաժակ
6. Փխրեցուցիչ – 1.5 թ/գ
Պատրաստման եղանակը
1. Ձվերը հարել շաքարավազի հետ, ավելացնել մածունը և կրկին խառնել:
2. Ալյուրը և փխրեցուցիչը խառնել, ավելացնել հարած զանգվածին, կրկին հարել, այնուհետև լցնել արևածաղկի ձեթը:
3. Հարել այնքան, մինչև ստացվի միասեռ զանգված:
4. Ըստ ցանկության՝ ավելացնել չամիչ, չորամրգեր, ընկույզ:
5. Թխել 50 րոպե, 180 աստիճան ջեռոցում:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը