Մթերքներ, որոնք ազդում են ուղեղի աշխատանքի վրա

1. Ալկոհոլ: Այն բացասական ազդեցություն է ունենում ուղեղի աշխատանքի վրա, և այդ գործընթացն անդառնալի է:

2. Տապակած մթերքն ազդում է մարդու պահվածքի վրա, մասնավորապես՝ ճանաչողական հատկությունների վրա, ինչպես նաև ազդում է ուղեղի նյարդային հանգույցների վրա:

3. Աղի չափազանց շատ օգտագործումը բացասական ազդեցություն է ունենում ինչպես՝ արյան ճշման և սրտի աշխատանքի, այնպես էլ՝ ուղեղի ֆունկցիաների վրա:

4. Տրանս ճարպեր: Սրանք նպաստում են խոլեստերինի ձևավորմանը, ավելորդ քաշի և սրտի հիվանդությունների առաջացմանը: Դրանք դանդաղեցնում են ուղեղի աշխատանքը, ազդում մեր ռեակցիաների որակի և ռեֆլեքսների վրա:

Կարդացեք նաև

Թարգմանությունը 168.am-ի

Տեսանյութեր

Լրահոս