Մթերքներ, որոնք ազդում են ուղեղի աշխատանքի վրա
1. Ալկոհոլ: Այն բացասական ազդեցություն է ունենում ուղեղի աշխատանքի վրա, և այդ գործընթացն անդառնալի է:
2. Տապակած մթերքն ազդում է մարդու պահվածքի վրա, մասնավորապես՝ ճանաչողական հատկությունների վրա, ինչպես նաև ազդում է ուղեղի նյարդային հանգույցների վրա:
3. Աղի չափազանց շատ օգտագործումը բացասական ազդեցություն է ունենում ինչպես՝ արյան ճշման և սրտի աշխատանքի, այնպես էլ՝ ուղեղի ֆունկցիաների վրա:
4. Տրանս ճարպեր: Սրանք նպաստում են խոլեստերինի ձևավորմանը, ավելորդ քաշի և սրտի հիվանդությունների առաջացմանը: Դրանք դանդաղեցնում են ուղեղի աշխատանքը, ազդում մեր ռեակցիաների որակի և ռեֆլեքսների վրա:
Թարգմանությունը 168.am-ի