Բաժիններ՝

Լորի ձուն՝ շոտլանդական ձևով

Բաղադրիչները՝

  • 7 հատ լորի ձու
  • 200 գ հավի մսի խճողակ
  • 10 գ մաղադանոսի տերևներ
  • 1/4 բաժակ ալյուր
  • 1/2 բաժակ աղացած չորահաց
  • 1 հատ հավի ձու
  • աղ
  • հավի համեմունք
  • աղացած սև պղպեղ
  • 1 լ բուսական յուղ

Պատրաստման եղանակը

Լորի ձվերը եփեք, թողեք սառչեն ու մաքրեք:

Հավի մսի խճողակը համեմեք հավի մսի համեմունքով, աղացած սև պղպեղով ու աղով: Ավելացրեք մաղադանոսի կտրտած տերևները:

Կարդացեք նաև

Վերցրեք 50 գ մսի խճողակ ու տափակացրեք: Կենտրոնում դրեք լորի եփած ձուն ու այն ամբողջությամբ ծածկեք մսով՝ գնդիկ ստանալով:

Գնդիկը գլորեք ալյուրի, ապա հարած հավի ձվի, հետո աղացած չորահացի մեջ:

Գնդիկները 30 րոպեով տեղադրեք սառնարանում:Բուսական յուղը լցրեք խորը թավայի մեջ ու գնդիկները միջին ուժգնության կրակի վրա 1,5-2 րոպե տապակեք:

Ոսկեգույն դարձած գնդիկները դրեք անձեռոցիկի վրա, որպեսզի ավելորդ յուղը ներծծվի: Տեղադրեք մեծ ափսեի մեջ ու մատուցեք:

Տեսանյութեր

Լրահոս