Բժիշկը հորդորում է որոշ մարդկանց հրաժարվել հավկիթ ուտելուց
Ձուն հակաօքսիդանտների, B12 և D վիտամինների, ինչպես նաև այլ օգտակար նյութերի և վիտամինների արժեքավոր աղբյուր է, ասում է սննդաբան Իրինա Բորոդինան։ Այնուամենայնիվ, մասնագետը որոշ մարդկանց հորդորել է դադարեցնել այս մթերքի օգտագործումը, ըստ shantnews-ի՝ գրում է 74.ru-ն։
Բորոդինան նշել է, որ պանկրեատիտի սրման ժամանակ պետք չէ ձու ուտել։ Նաև, ըստ նրա, այն պետք է զգուշությամբ օգտագործել լյարդի և լեղապարկի հիվանդությունների դեպքում։ Նա բացատրել է, որ դեղնուցը կարող է առաջացնել խոլելիտիազի սրացում, քանի որ այն ունի խոլերետիկ ազդեցություն։
Ավելի լավ է նաև սահմանափակել ձվի օգտագործումը, եթե ունեք խոլեստերինի բարձր մակարդակ, ասում է Բորոդինան։
Նա խորհուրդ է տվել այս խնդիրն ունեցող մարդկանց շաբաթական չորս ձվից ոչ ավել ուտել։ Բացի այդ, նրա խոսքով, սրտային հիվանդություններով տառապողները չպետք է շատ ձու ուտեն։ Պատճառն այն է, որ դեղնուցը պարունակում է կենդանական ճարպ, որի ավելցուկը վնասակար է առողջությանը, պարզաբանել է մասնագետը։ Այս դեպքերում Բորոդինան խորհուրդ է տվել ուտել միայն սպիտակուցները և օրական մեկ ձվից ավելի չուտել։
Եթե չկան անվանված ախտորոշումներ, ասում է բժիշկը, ապա ձուն կարելի է ուտել առանց վախի։