
Սունկը՝ պատրաստված վրացական բաղադրատոմսով

Սոկո կեցզե պատրաստելու համար անհրաժեշտ է՝
1. Շամպինիոն – 600 գ
2.Կարագ – 80 գ
3. Սուլուգունի կամ մոցարելա – 100-150 գ
4. Պղպեղ
Պատրաստման եղանակը
1. Շամպինիոնի ոտքերը հեռացնել: Կեցու (կարմիր կավից կամ սև քարից պատրաստված թավայի վրա) կամ թխման ամանի մեջ դնել սնկի գլխարկները (միմյանց հնարավորինս մոտ) և կարագի կտորները (ամբողջի կեսը):
2. Մնացած կարագը կտրատել և մեկական հատ դնել յուրաքանչյուր սնկի մեջ, իսկ վրան քերած պանիր շաղ տալ:
3. Եփել 20-25 րոպե, 200 աստիճան ջեռոցում:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը