Ձուկը՝ ճապոնական բաղադրատոմսով
Բաղադրիչներ
1. Սաղմոն – 300 գ
2. Սոյայի սոուս – 3 ճ/գ
3. Շաքարավազ – 2 ճ/գ
4. Ձիթայուղ – 1 ճ/գ
5. Սպիտակ քաղցր գինի – 1 ճ/գ
Պատրաստման եղանակը
1. Տապակի մեջ ձեթ լցնել, տաքացնել և ավելացնել կտրատած ձուկը:
2. Երկու կողմից ձուկը տապակելուց հետո տապակը վերցնել կրակի վրայից, լցնել 200-300 մլ ջուր: Այնուհետև թափել ջուրը:
3. Ձկանն ավելացնել սոյայի սոուսը, շաքարավազը, գինին: Տապակը կրկին դնել կրակին:
4. Տապակել ձուկը, մինչև շաքարավազը հալչի:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը