Բաժիններ՝

Կոշերի

Բաղադրիչները

  • 2 բաժակ երկար բրինձ
  • 500 գ ոսպ
  • 3 պճեղ սխտոր
  • 1 լ լոլիկի պյուրե
  • 1 միջին չափի սոխ
  • 50 մլ խնձորի քացախ
  • 1 ճ/գ շաքարավազ
  • 3 ճ/գ բուսական յուղ
  • աղ

Պատրաստման եղանակը

Ոսպը լվացեք, լցրեք կաթսայի մեջ, վրան սառը ջուր լցրեք, դրեք կրակի վրա, եռացրեք: Աղ չանեք: Ոսպը եփեք մոտ 10-50 րոպե՝ կախված նրա սորտից:

Բրինձը լցրեք կաթսայի մեջ, 3 բաժակ եռացրած ջուր լցրեք վրան, աղ արեք, խառնեք, կափարիչը փակեք, եռացրեք: Եռալուց հետո կրակը թուլացրեք, եփեք 15 րոպե: Կաթսան վերցրեք կրակի վրայից, ծածկեք սրբիչով, թողեք 15 րոպե:

Կարդացեք նաև

Սխտորը մաքրեք ու կտրատեք, 1 ճ/գ յուղով 30 վայրկյան տապակեք հաստ հատակով կաթսայի մեջ: Ավելացրեք լոլիկի պյուրեն, տապակեք ևս 15-20 րոպե: Ապա ավելացրեք քացախը, շաքարը, հասցրեք եռման աստիճանի, վերցրեք կրակից, աղ արեք:

Սոխը օղակաձև կտրատեք, մնացած յուղով տապակեք թավայի մեջ, մինչև ոսկեգույն երանգ ստանալը:

Ոսպը լցրեք տաքացրած ափսեի մեջ, վրան ավելացրեք բրինձը, հետո լոլիկի սոուսն ու զարդարեք տապակած սոխով:

Խորհուրդ: Կոշերիի մեջ կարելի է նաև ոսպ, վերմիշել կամ սիսեռ ավելացնել:

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս